Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 ve rx 580 için psu yeterliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-https://www.incehesap.com/corsair-carbide-cc-9020117-eu-spec-04-600w-midi-tower-kasa-fiyati-39669/

veya

-https://www.incehesap.com/gamepower-gp-500-fiyati-35086/
    -https://www.incehesap.com/gamepower-uranos-fiyati-36893/

Şu iki kasadan birini almak istiyorum yeni kurduğum sistemim için sizce yeterlimi ?

Sistem Ryzen 5 2600
    8gb 3000mhz ram
    msi b450m gaming plus
    asus 4gb rx580 ekran karti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0kup -- 18 Aralık 2018; 13:2:3 >

• minimum 500w ideal olan 600w tır. corsair psular çok kalitelidir tavsiye ederim.
  • 650w veya 700w al kafan rahat etsin ileryi düşünmekte lazim:?)
  • Uzun süre kullanacağım ve başım ağrımasın diyorsan arkadaşın dediği gibi 700W ve üzerinde bir şey almanı tavsiye ederim. Güç kaynakları alındıkları gibi kalmıyor malesef; zamanla veririmlilikleri ve sağlayabilecekleri maksimum güç değerleri düşüyor ve bizim sistem upgrade ederken değiştirmeyi en az istediğimiz parça oluyor genel olarak.

Örnek vermem gerekirse; zamanında Corsair CX750M bir güç kaynağı almıştım. Adından da anlaşılacağı gibi 750W bir güç güç kaynağı ve geçen sene (alet artık 5 senelik olduktan sonra) sisteme RX580 aldığım zaman güç kaynağının fazlaca zorlandığını fark ettim. Nasıl fark ettim? Fanı eskiden olmadığı kadar çok çalıştırıyor (heralde maksimum kapasitede) ve ciddi bir titreşim/cızırtı sesi yapıyordu. Sonra mecburen başka bir güç kaynağı aldım (yine 750W) ve sorun tamamen kayboldu.

Özetle: İleride sistemi upgrade edeceğim ve güç kaynağını değiştirmeyeyim diyorsan dediğim gibi sağlam bir cihaz al. Şimdilik idare etsin onu ilerde düşünürüz diyorsan 600W işini görecektir.

• Güç kaynağı seçerken bence kesinlikle paranın yettiği en iyi modele yönel derim. Evet, daha uygun fiyata muhtemelen senin 5 yıl içerisinde fazla fark görmeyeceğin/hissetmeyeceğin bir çok model önerecekler ya da kendin bulacaksın. Lakin bütün sisteme güç sağlayıp, kısa devre koruması, voltaj regülasyonu yapan bir cihazda birkaç yüz liralık masraftan kaçmazdım. Önemli bir nedeni de aşağıda belirttiğim ürünlerin çoğunun 10 yıl garantilerinin olması. Yani ortalama 12-13 sene kullanım süresi olarak düşünebilirsin.

Öncelikle sadece marka üzerinden gitmemek lazım. Bir arkadaş Corsair ürünleri iyidir demiş. Corsair RM750x kullanan birisi olarak her ürünü iyi değil diyorum. Alacaksan minimum RMx/RMi serisinden bir ürün bak. Alternatif olarak Seasonic'in bir çok ürünü bu konuda başarılı ama orada da SII-12 hatta Focus serisi altına inmemeni tavsiye ederim. EVGA tarafı için de G2 ya da G3 tavsiye ederim. Ek olarak Thermaltake Grand serisindeki 10 yıl garantili ürünlerden de seçebilirsin.

Diğer bir arkadaş ise ideali ya da minimumu falan bahsetmiş. Ezbere konuşmak çok doğru değil bu noktada. Sistemin çekeceği gücü hesaplarken dikkate almak gereken pik güç noktası. Yani tüm komponentler anlık olarak en yüksek, en uç noktada güç çekmeye de çalışsa bu yükü kaldırabilecek bir güç kaynağı alman lazım. Ayrıca bir arkadaşın bahsettiği gibi maalesef ilk günkü güç sağlama kapasitesi ile 5 yıl sonraki arasında bir fark oluyor. Bu fark kaliteli güç kaynaklarında çok az iken, daha ucuz ürünlerde daha fazla olabiliyor.

Sisteminin özelliklerini kabaca şu siteye girip hesaplattım. Hatta işlemci ve ekran kartı için hafif overclock potansiyeli de bıraktım. Pik olarak 469W hesapladı. Benim tavsiye uzun vadede kullanman için 650W bir PSU alman.
    outervision.com
    AMD Ryzen 5 2600 AMD Radeon RX 580 - PSU Calculator - Build xsgN8b
    https://outervision.com/b/xsgN8b

Ek olarak link verdiğin kasalar ucuz ve kalite açısından düşük kasalar. R5 2600'ü hava ile soğutacaksan daha geniş ve havalandırması iyi olan kasalara ihtiyacın olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.