|
Ryzen 5 3500 İslemci 3.6 Ghz'den 0.54 Ghz'ye Düşüyor.
-
-
Bu sorun bende de mevcut ve internetten araştırdığım kadarıyla bazı kişilerde de mevcut.Sanırım yazılımsal bir sorun bu. amd chıpset driveri ve biosu guncellemeyi deneyin.Ben henuz deneyemedim,yurt dısına cıktıgım ıcın pc evde yatıyor su an.
-
işlemciniz çok zorlanmadan yanmış olablir ve güç alımından sebeple olabilir.Bir bilgisayar tamircisine götürmeniz iyi olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xxGamerxrexişlemciniz çok zorlanmadan yanmış olablir ve güç alımından sebeple olabilir.Bir bilgisayar tamircisine götürmeniz iyi olur.
yandığı falan yok arkadaşım, bilmeden yönlendirmeyin insanları.
yukarıda da söylendiği gibi önce anakartı sıfırlayıp bios güncellemesi yapın. yazılımsal bir sorun gibi görünüyor. verilen linkte de bazı insanlar güç profilini "yüksek performans" olarak ayarlamanın yardımcı oldugunu söylemiş. bence önce bunu deneyin, olmazsa bios güncellemesi yaparsınız.
-
Yazılımla alakalı değil 970a g43 den yaşadığım sorunu söyleyeyim vrmler ısındığından voltaj düşüyor yapabileceğiniz en etkili yol en düşük voltajda en iyi performansı almak.
-
Sistem toplarken ucuza kacmak ve kurulmasi gereken yazilimlar ile güncel sürümlerini kurmamaktan kaynaklaniyor.
edit: en sevmedigim anakarttir su asus dragon..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 23 Ocak 2021; 3:34:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün banada oldu bu.
Bu hata AMD anakartlardaki bir bug yüzünden oluyor.
Bugün windowsu güncellemiştim, bu yüzden başta windows ile alakalı zannettim ama ubuntuya girdim ordada 0.54 gösteriyordu.
Güç planı değiştirmek falan bir işe yaramadı. Restart ta yaramadı.
Çözüm bende bilgisayarı kapatıp açmak oldu. Başına gelen arkadaşlar deneyebilir.
Bios'um güncel değil ama chipset driverları güncel. Bios güncellemek sorunu çözer belki bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 25 Temmuz 2021; 23:33:33 > -
BIOS güncellemesi yapın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X