Şimdi Ara

Ryzen 5 3500x Isıl Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar geçen hafta ryzen 5 3500x li imzamdaki sistemi topladım.Isıl değerler ve fan sesi beni rahatsız ediyor.İşlemcim üzerinde stok fan varken ısıdan rahatsız olup arkadaşımın alttaki linkte bulunan soğutucuyu alıp montajını yaptım.

Aida64 sistem kararlılık testindeki sonuçlarım bu şekilde.

Prime95 te 4 dakika sonunda bu değere ulaştım.

Tekrardan Prime95'te 5.dakikada max 103 dereceyi gördüğümde testi sonlandırdım.

Kullanım açısından bir yavaşlık veya herhangi bir kapanma,mavi ekran gibi sıkıntılar yaşamadım.Fakat bu sıcaklıklar beni rahatsız etmekte.
    Şu anki durumda kullanılması sıkıntı yaratır mı?Sıvı soğutma gibi yöntemlere geçmeli miyim?

Edit:Sistemim boşta 55-60 derece dolaylarında,Mersinde yaşıyorum hava da 40 derece civarında şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lycobian -- 16 Mayıs 2020; 21:0:24 >

• Stok soğutucusundan daha iyi bir soğutucu almamışsın, kule tipi soğutucu almalısın.
    urun.n11.com
    Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Kırmızı Ramtech T6 Cooler Fan - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/ultra-sogutma-6-bakir-kanalli-kirmizi-ramtech-t6-cooler-fan-P236223244

Bu ürüne bakabilirsin kullanıyorum ve memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Me[S]uT -- 16 Mayıs 2020; 21:6:9 >

• Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz ve ısıl değerleriniz yük altında ve boşta hangi düzeyde?
  • Lycobian kullanıcısına yanıt
    Ryzen 1700 @3.75GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Me[S]uT -- 16 Mayıs 2020; 21:29:6 >

• Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Ben 4100 mhz de kullanıyorum aşağıya çeksem mi acaba?
  • Benim 3500x boşta 40-45 derece arası, nette gezinirken 50yi görmüyor. Stress testte 75-80 derece civarını görüyor. Stok soğutucu kullanıyorum. Bütün ayarlar otomatikte hiçbir voltaj ya da oc değeriyle oynamadım. Sürücülerim güncel.

Hazır sistem aldım ve kasada berbat bir hava sirkülasyonu vardı boşta sizin gibi 55 derece civarıydı. Kasaya birkaç modifikasyonla sıcaklıkları düşürmeyi başardım. Kullandığınız kasanın hava sirkülasyonunu inceleyin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybeerk -- 17 Mayıs 2020; 0:51:55 >
  • Boşta 56, yükse 91 derece

Havalar ısınmaya başladı artık günde 2 tane ryzen ısınıyor konusu açılıyorsa şimdi en az 10 konu açılacak.

" 7700k tokatlayan 3500x " hey yavrum bee. 7700k'ya ısınıyor diyenler nedense bu işlemcilere ağzını açamıyor 2 katına yakın ısınmasına rağmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Ryzen 5 3500x
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Wauwaxtt W kullanıcısına yanıt
    Ben ağzımı açabilirim stok soğutucuda en azından biraz soğutmasını beklerdim mecbur kule tipi veya sıvıya geçmem gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.