Bildirim
Ryzen 5 3600 CPU Diyot Sicakligi
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
CPU diyot, İşlemcinin kendi diyotunun (CPU die üzerinde olan) ölçtüğü sıcaklıktır. CPU ise çok yüksek ihtimalle anakart AM4 soketinin üzerinde bulunan bir diyottan alınan sıcaklık. Çekirdeklerin sıcaklıklarını en tutarlı şekilde CPU diyot gösterir. 240mm sıvı soğutucu ile 4.15 ghzde ben de o sıcaklıkları görüyorum voltaj auto iken. 1.440v de bütün çekirdekler 4.2'deyken 85 derece Intel burn testte. AMD Tjmax değerini 95 derece olarak gösteriyor bu işlemci için. Her şeyi autoya bıraktığınız taktirde hiçbir sıkıntı yok. -
Öyleyse diyot sicakligini dusurmek icin ne yapmaliyiz?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Daha iyi bir işlemci soğutucu alma, kasa hava sirkülasyonunu iyileştirme özellikle işlemci soğutucu da hava soğutmaysa kasa içi sirkülasyondan etkilenir veya belki de daha iyi bir termal macun kullanma bunların hepsi yardımcı olur. -
Aslinda her seyin en kalitelisini kullaniyorum. Kasanin hava akisi da güzel. Algilayicilarda problem olma ihtimali var mi?
Hayır bence değerler gayet normal kullandığınız soğutucu nedir? termal macun nedir? kasanın marka modeli nedir? kaç fan mevcut? kaçı egzoz? -
Sogutucu Msi Core Frozr L çift torx fanli.
Termal macun Noctua NT-H1
Kasa ise dark n10 advanced 5 fan mevcut.
Bana normal geldi değerler sizin parçalarla. Precision boost'u açıp stok değerlerde kullanırsanız zaten işlemci yüke göre gerekli çekirdekleri 4.20 ghz'ye kadar çıkartır. Böyle daha uzun ömürlü olacaktır. Sürekli çekirdekleri 4.10'da 4.20'de kullanmanıza bilmiyorum o kadar gerek yok sanki. En azından gaming için gerek olmadığını düşünüyorum 1 haftadır kullanıyorum işlemciyi PBoost'u açmak yeterli geldi bana. -
1.37v olarak ayarlamistim biostan voltaj degerini aslinda. Öyle stabil çalismisti. Testlerde1.40lara kadar çikiyor. Sanirim sizin bahsettiginiz ayardan ötürü.
Siz de eğer sadece oyun için kullanıyorsanız Precision Boost ayarlarına BIOS'tan manual olarak ayarlayın. PPT, EDC, TDC değerleri var. Onların max değerleri filan yazıyor internette zaten ryzen 3000 precision boost yazarsanız dünya şey çıkar. Bu şekilde oyun için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. -
Arastiracagim. Performansa bir etkisi olmuyor degil mi?
Hocam Precision Boost zaten bir çeşit overclock, limitlerini sizin belirlediğiniz ama ihtiyacı CPU'nun belirlediği bir overclock. Gerçekten harika bir teknoloji birazcık okuma yapın hakkında google üzerinden hemen anlarsınız zaten nasıl işlediğini. Yani performansa bir etkisi olmuyor mu derken pozitif olarak etkisi olacaktır illa ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KciD -- 19 Ağustos 2019; 20:11:51 > -
Hocam siz kullaniyor musunuz PBoost’u? Kullaniyorsaniz ayarlamasini nasil yaptiniz pek bir sey bulamdim internette.
Hocam BIOS da peripherals kısmının altında (en azındna benim anakartımda) AMD overclock diye bir sekme var. Buradan giriyorsunuz XFR ve precision boost'a. -
Ben de yeni bir kasa topladım CPU 33 derece gösterirken CPU diyot 70 derece gösteriyor problem nerede sorunu çözebildiniz mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayırlı olsun. Hayır çözemedim öyle kullanıyorum -
Çok bir işlem de yapmıyorum cihazda ama inşallah donanımsal bir problem değildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu islemciden once ryzen 2600 kullandim onda da ayni sikinti vardi. Anakarttan oldugunu dusunuyorum artik
Anakart neydi hocam
asus x370 pro
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- intel uhd graphics 620
- laptop şarj ışığı yanıp sönüyor açılmıyor
- windows bu diske yüklenemez bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir
- 1 uzun 3 kısa bip
- bilgisayar wifi görüyor ama bağlanmiyor
- 0xc00007b hatası
- telefon neden ısınır
- iso dosyası nedir
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- secure boot nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X