Şimdi Ara

R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • soğutucum arctic freezer 34 esports duo

edit:işlemciye yük bindirdiğimde 60 lara çıkabiliyor çok nadiren normalde 25 26 derecelerde geziyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 3 Kasım 2019; 2:10:39 >

• Ağır saçmalamışsın.

Günümüz için 4ghz bile yetersiz, intelin zene göre avantajı yüksek frekansda çalışması, zenlerin ise dezavantajı düşük frekanda çalışması sen ömrü gitmesin diye 3.4'e sabitledim diyorsun biz 2009'da bile 3.4ghz cpu kullanmıyorduk.

İşlemcinin ömrü bitecek(böyle birşeyde yok) diye böyle saçmalıklar yapmayın, birşeye tam para veriyorsun ömrü gitmesin diye birde 500mhz downclock yapıyorsun, o size hizmet etceğine siz ona hizmet ediyorsunuz Paranızın hakkını alabilemk için elinizde ki imkanlar(cpu soğutucu, anakart vs.) doğrultusunda sonuna kadar oc yapmaya çalışın.

Ayrıca 4.6ghz ve 5ghz arasında oyun performansı olarak pek fark etmez fakat 3.4ghz cpu ile 4ghz cpu arasında ciddi oyun performansı farkı bulunur.
    Oyunda stabilite testi yapılmaz, bunuda bu şekilde öğrenmiş oldun.

Bir işlemciye "stabil" demek için tüm testlerden geçmesi gerekir, işlemcinin %100 yüke ulaşmadığı(ayrıca her %100 yükünde gücü aynı değildir) oyunla vs. ancak kendini kandırırsın.

Stabilite testi için;

Prime95 small fft
    aida üst 3 kutu işaretli
    asus realbench
    cinebench r20
    occt cpu:occt

Kullabilirsin.

Test süresi ne kadar uzarsa o garanti olur, ben 15 dk. dedim ama onu sıcaklığı görmen için demiştim, mutlak stabilite için 1 saat vs. yapmak gerekir.
  • 4 ghz için voltaj fazla gibi geldi. 3600 kullanıyorum 1.275 voltaj 4.0 ghz kullanıyorum. Çoklu çekirdek ve tekli çekirdek testlerini mavi ekransız bitirebiliyor

Sıcaklıklar çok iyi bu arada soğutucu zaten aylardır istediğim model. Stock soğutucuyla 78 gördüm maksimum cpu benchte. Oyunda ise max 68 derece. Bende sizin soğutucuyu alsam oyunlarda 60 derece seyrederim gibime geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

4 ghz için voltaj fazla gibi geldi. 3600 kullanıyorum 1.275 voltaj 4.0 ghz kullanıyorum. Çoklu çekirdek ve tekli çekirdek testlerini mavi ekransız bitirebiliyor

Sıcaklıklar çok iyi bu arada soğutucu zaten aylardır istediğim model. Stock soğutucuyla 78 gördüm maksimum cpu benchte. Oyunda ise max 68 derece. Bende sizin soğutucuyu alsam oyunlarda 60 derece seyrederim gibime geliyor
    aslında benim kafamda herhangi bir voltaj yoktu webde yaptığım araştırmalarda hep 1.35v'nin ideal olduğunu gördüm ondan bunu seçtim
    araştırma yaparken tamamen ryzen plus üzerine araştırdım.ve anladığım kadarı ile her ryzen serisinde uygulanması gereken voltajlar farklı
    ve yine anladığım kadarı ile ilk seri ryzenlar overclock için daha fazla voltaj isterken son seri daha az istiyor ryzen + ise ortalama :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

4 ghz için voltaj fazla gibi geldi. 3600 kullanıyorum 1.275 voltaj 4.0 ghz kullanıyorum. Çoklu çekirdek ve tekli çekirdek testlerini mavi ekransız bitirebiliyor

2600 ile 3600 aynı mı? 3600 tabi ki biraz daha az voltaj isteyecek.

Bende 1.32 ile 4ghz ryzen 1600 kullanıyorum.
  • R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor
  • Koy bakalım bir 15 dakika prime95 small fft geçiyor mu geçmiyor mu görelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.1GHz@1.375v de i7-6700k'yı nasıl tokatlıyor nasıl tokatlıyorr varya ohh ohh .. :D hem single hem multi threaded perf daha iyi

R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor

@No Way Out hemen deniyeceğim hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    ahahah geçemedi abi small seçtim ayarlardan 7 8 dakika çalıştı sonra siyah ekran oldu.
    bu önemli mi yani oyun oynarken bunu yaşarmıyım ? çünkü prime95 bir stres testi uygulaması high ayarlarda oyun/yada birçok programı aynı anda kullanırken bir sorun yaşamam diye düşünüyorum ?
    yoksa overclock voltage vesaire ayarlarımı gözden mi geçirmeliyim ?

bu arada prime95 tam bir canavarmış işlemci sıcaklığını 75 dereceye kadar çıkarttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 3 Kasım 2019; 14:40:58 >
  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    Oyunda stabilite testi yapılmaz, bunuda bu şekilde öğrenmiş oldun.

Bir işlemciye "stabil" demek için tüm testlerden geçmesi gerekir, işlemcinin %100 yüke ulaşmadığı(ayrıca her %100 yükünde gücü aynı değildir) oyunla vs. ancak kendini kandırırsın.

Stabilite testi için;

Prime95 small fft
    aida üst 3 kutu işaretli
    asus realbench
    cinebench r20
    occt cpu:occt

Kullabilirsin.

Test süresi ne kadar uzarsa o garanti olur, ben 15 dk. dedim ama onu sıcaklığı görmen için demiştim, mutlak stabilite için 1 saat vs. yapmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 3 Kasım 2019; 14:46:20 >
  • 1.3V ile 4.05Ghz'de kullanıyorum R5 2600'ü. Sıcaklık 55-60'dan yukarı çıkmıyor.
    peki sistemin crash vermesinin nedeni ne olabilir yetersiz voltaj mı yada anakart komponentlerinin dandikliği mi ?

bir de bir prime95 açsam birde hwmonitor açsam tüm sıcaklıkları izlemek için sıkıntı olurmu.
    çünkü test edilecekse sadece test programı açık bırakılır diye biliyorum.
    Stabilite testi programlarının yanında hwmonitor/hwinfo açmalısın.

Anakartla alakası yok, yanlış yetersiz eksik overclock ayarlarından dolayı.

Sadece vcore arttırman yeterli değil, llc, vsoc, pl ayarları vs. de yapmalısın.

Zaten 2600 için 4ghz için 1.35 bile fazla, 1.35 4.1 in vcoreudur.
  • ayrıca cpu voltajını 1.38 e çıkarmak istediğimde gene 1.375 te takılı kalıyor ben de 1.385 yaptım 1.38125 te kaldı acaba bu ufak küsürat sıkıntı olur mu ?
    çünkü reddite 1.38 ötesi ryzen ikinci seri için sıkıntı diye gördüm.
    vsoc ve pl ayarlarını nasıl yapıcam abi ? llc yi sormuyorum çünkü anakartımda yok :( :(

bir de benim bu işlemciyi 4.1 GHz de çalıştırmam için ne kadar voltaj vermem gerekir ?
  • 7-8 dakika hiç bir worker çökmeden dayandıysa oyunlarda seni kurtarır.

Eğer 1-2 dakika worker çökmeden çalıştırabildiysen çok nadirende olsa sıkıntı yaratabilir 10 dakikadan fazla kayıtsız işlem yapmamanı öneririm.

Bu şekilde kullanabilirsin. Oyunlar asla prime95 gibi zorlamaz işlemciyi.

Eğer bastığın gibi workerlar gidiyorsa kesinlikle stabil değildir.
  • xentios kullanıcısına yanıt
    Yok hocam workerlar gitmedi hic sadece 7 8 dk calisti sonra siyah ekran verdi ve yine calismaya devam etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

Yok hocam workerlar gitmedi hic sadece 7 8 dk calisti sonra siyah ekran verdi ve yine calismaya devam etti.
    Siyah ekran verip çalışmaya devam etti derken?
  • Eger 1.35v 4ghz icinse acaba bu sistemde 1.38 ile 4250 MHzveya 4200 MHz gorebilirmiyim ??

• xentios kullanıcısına yanıt
    Ekran siyah oldu fanlarin rpmsi artti oyle calismaya devam etti sonra restart attim sistem binevi coktu yani

Sen olayı anlamamışsın.

Çoğunlukla 2600'ler 4ghz 1.25v da stabil olur, senin ki 4ghz 1.35 de bile stabil olmuyorsa baya kötü silikon çünkü genelde 1.35v 4.1ghz'in vcoreudur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.