Şimdi Ara

R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aschil

Stokta kullansam ekran kartını besleyemiyor, sen neyden bahsediyorsun
    Benim ekran kartını besliyor hocam
    Rx570

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

7-8 dakika hiç bir worker çökmeden dayandıysa oyunlarda seni kurtarır.

Eğer 1-2 dakika worker çökmeden çalıştırabildiysen çok nadirende olsa sıkıntı yaratabilir 10 dakikadan fazla kayıtsız işlem yapmamanı öneririm.

Bu şekilde kullanabilirsin. Oyunlar asla prime95 gibi zorlamaz işlemciyi.

Eğer bastığın gibi workerlar gidiyorsa kesinlikle stabil değildir.
    Ben 7700k ya oc yaparken 10 dk test yaptım dedim tamam stabil görünüyor (voltaj düşürerek stabiliteyi deniyordum) derken çekirdeğin biri hata vermişti. Şu an için sorun yok testlerde.
    Ondan dolayı 10 dk yeterli gelmez bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Ben 7700k ya oc yaparken 10 dk test yaptım dedim tamam stabil görünüyor (voltaj düşürerek stabiliteyi deniyordum) derken çekirdeğin biri hata vermişti. Şu an için sorun yok testlerde.
    Ondan dolayı 10 dk yeterli gelmez bence.

Alıntıları Göster
    Hocam genelde 10 dakikadan daha fazla %100 yük olmaz. En fazla sıkıştırılmış paket felan açarsınız. O yüzden. Banka işlemleri gibi kritik işler yapmadığınız sürece o şekilde sizi çok rahat götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

CPU Multi core:3101
    CPU Single Core:413
    MP Ratio 7.51x

4ghz@1.25v

ayrıca yine bu configde occt hata verdi ben daha da OC falan yapmam arkadaş :D
    şuraya bak stok ayarlarda hata alıyorum occt'de

R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor

oysa prime95 ve cinebenchte R20'de 4ghz@1.25v sorun çıkmamıştı.

sanırsam bu programı ölçüt almamalıyım çünkü sorunlu bir şeye benziyor.stok ayarlarda error nedir arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 3 Kasım 2019; 19:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

O yalan oldu hocam. Sadece birkaç kişi aldı şimdi de malum sitede 1300'e sıfır 2700x diye satıyorlar arada bakıyorum

Alıntıları Göster
    reklam amaçlı belki zararına sattılar ama demek ki satılabiliyormuş bunun siyah cuması var 11.11'i var takip etmek lazım.yine o fiyatlara verirlerse alın yani fıstık gibi işlemci ben geçen seneden beri kullanıyorum şimdi diğer makinede.nedir 2600'ü 4 ghz yapacam diye oc yaparsın voltaj moltaj ama 2700x'te tam tersi 4 ghz downclock yapıyorsun voltaj düşürüyorsun bu yeter ya diye çünkü 8 çekirdek.yani oc'yi basayım edeyime gerek kalmıyor ben tavsiye ederim 2080'le kullandım üzmedi.tek çekirdeği 3000 kadar güzel değil artık o kadar kusur olur çok abartı farketmez fps'de.utanmasam ben o gün alacaktım bulunsun eşe dosta veririz diye.

• Rasyonelizm kullanıcısına yanıt
    bi zahmet beslesin, seninki benimkinin yarısı
  • stok fan için güzel bi değer alabilirmiyim oc için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

4.1GHz@1.375v de i7-6700k'yı nasıl tokatlıyor nasıl tokatlıyorr varya ohh ohh .. :D hem single hem multi threaded perf daha iyi

@No Way Out hemen deniyeceğim hocam
    Hayırdır 6700k bir şey mi yaptı size?

Zamanında o kadar voltaja 2500 2600klar 5ghzi aşıyordu. Çok güzel işlemci ryzenlar ama oc olayı her iki taraf için de geçmişte kaldı. Şuan lüksden başka bir şey değil. Eskiden anakartına ayrı soğutucusuna ayrı servet ödemiyordunuz. Ayrıca işlemciler daha iyi oc oluyordu. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi anakart soğutucu gibi parçalara o kadar para harcayıp 2600ü 4 ghzde kullanmak yerine 2700x filan alıp geçmek daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Hayırdır 6700k bir şey mi yaptı size?

Zamanında o kadar voltaja 2500 2600klar 5ghzi aşıyordu. Çok güzel işlemci ryzenlar ama oc olayı her iki taraf için de geçmişte kaldı. Şuan lüksden başka bir şey değil. Eskiden anakartına ayrı soğutucusuna ayrı servet ödemiyordunuz. Ayrıca işlemciler daha iyi oc oluyordu. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi anakart soğutucu gibi parçalara o kadar para harcayıp 2600ü 4 ghzde kullanmak yerine 2700x filan alıp geçmek daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    evet haklısınız kesinlikle r7 2700x almak daha mantıklıydı ama işte sistem toplarken bunu düşünemedim.
    keşke r7 2700x alsaydım :( onun dışında i7 6700k ile bir problemin mi var sorusuna şöyle bir cevap verebilirim:inteli sevmiyorum :D

• Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    Ram stabil olmayabilir.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    memtest 0.8 ile windowstan test ettim bir sorun yoktu ramlerde ondan olduğunu zannetmiyorum neyse gece bir de usbye memtest86 yazdırır dostan uzun test yaptırırım.
  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    işlemciye 1.2875v~1.3v verin.

Fanıda biraz daha devirlendirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 3 Kasım 2019; 20:39:22 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz voltajları deneyeceğim ama o program bence gene hata verecek :D
    fanlar aylardır performans modunda çalışıyor zaten :D
  • yeni cpular baya iyi ya. 1.25-1.3v diyorsunuz.

ben evdekine 1.52v veriyorum anca kendine geliyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

bi zahmet beslesin, seninki benimkinin yarısı
    Rx 570+0

Bir 0 eksik hocam abartmayın

• Kusura bakmayın ama, dandik bir silikon ve voltaj ile ....kilmiş bir cpu ile karşı karşıyayız.Okuduklarımdan onu anlıyorum.Arkadaşın nick inide not aldım,hani 2.el falan filan. Ha birde aşağıdaki linkte görüldüğü gibi 8700k nın ensesinde bir cpu söz konusu.
    https://forum.donanimhaber.com/dh-foruma-ozel-i7-8700k-vs-ryzen-7-2700x-vs-i5-8400-vs-ryzen-5-2600-kullanici-incelemesi--135090305
  • R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyorhttps://store.donanimhaber.com/51/21/71/5121716211d54b3e1fe075b736c2865c.jpg

2600 4.1ghz R20 karşılaştırma yapabilirsiniz, arkada hwmonitor açıktı.

• xentios kullanıcısına yanıt
    Ben 45 dk felan aida64, realbenchmark, prime95 testi felan yapıp stabil dedim ocye. Oyunda da sorun olmadı zaten.
    Bu arada banka işlemini anlamadım.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Oyunda stabılıte testı yapılmaz dogru ama oyun oynamak ıcın alıyoruz bu sıstemlerı 7/24 stress testı vb programlarda test etmek ıcın degıl.Oyunlarda 4.1ghz stabıl calısan 2600 stress testınden gecemedıgı ıcın 100mhz ındırecek mıyız?Oynadıgın bır oyunda sorun yaratırsa o zaman mhz ındırılmesı daha mantıklı.Adam bf5 oynamıyor cs ve lol oynuyor mısal nıye bf5 de hata aldıgı ıcın 100mhz den odun versın?

Adam small fft den gecmesı ıcın ıslemcıye 1.4v verıyor sonra oyuna gırıyor oyundada 1.4v vermıs oluyor.Nıcın daha yuksek sıcaklık, daha yuksek ses olussun kı durduk yere?Islemcının omrunu nıcın daha fazla yesın.Oynadıgı oyunlar ıcın belkı 1.3v yeterlı gelecekti.

Bılmıyorum bana mı sacma gelıyor ama test yapmak ıcın bu programları yuklemıyorum.Ayarlarımı yaparım gırerım oyuna hata alırsam dusururum almazsam devam.Ayrıca cogu kısının yaptıgı hataya dusmuyorum.Pc kuran bırısı hem cpuya hem gpuya aynı zamanda oc yapıyor.Once sıstem ocsız denenmelı 2 hafta kadar.Sonra gpu veya cpu denenmelı 1ay aralıklarla.

Adam mavı ekran alıyor pat cpunun voltajını arttırıyor.Belkı hata ramlerde?

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    Bir gün PC'de iş yaparken pc niz kapanıp verileriniz emeğiniz uçarsa neden oyun ile stabilite testi yapılmayacağını daha iyi anlarsınız.

Zaten dediğim testler her gün yapılmayacak alt tarafı bir gününü buna ayırır sonra o ayarlarda 7/24 kullanır, dediğim programların hepsinde geçiyorsa zaten hiçbir oyunda yada gündelik programda hata vermez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.