Şimdi Ara

R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Voltajı fazla kaçırdın ısındığı için oldu o 1.2875v verin. Bir daha deneyin.

Ramleri şuanda default hızda bırakın.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de r5 2600 var şimdi ryzen masterdan sadece 1.25 ayarlasam 4ghz olur mu stabil bir şekilde?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az once 1.35v 4ghzde prime95 small 15dk test sikinti yaratmadi.daha once 4.1ghz'de cakildiginda ise voltaj 1.375 idi.suan 1.25 voltaj ile 4ghzde prime95 deniyorum.bir 15dk calissin eger sikinti cikarsa timeguard hocamin verdigi voltaji kullanicam.

Ayrica silikonun kotu oldugu pek soylenebilir mi bilmiyorum.cunku ben hep yuksek voltajlar ile denemisim simdiye kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once 1.35v 4ghzde 73 derecede sikintisiz prime95 testini yapiyordu simdi 63 derecede 1.25 voltta 4ghz'de test ediyorum bir sorun cikmadi henuz

• Serin çalısmasi onemli ama frekansı yükseltmenin günlük kullanım ve oyunlarda performans farkı gorülmuyor bile. Ben sirf bu yüzden boost ayarıni kapattım 3.4 ghz de kullaniyorum. Boşuna omur yemeye gerek yok.

• Rasyonelizm kullanıcısına yanıt
    Ağır saçmalamışsın.

Günümüz için 4ghz bile yetersiz, intelin zene göre avantajı yüksek frekansda çalışması, zenlerin ise dezavantajı düşük frekanda çalışması sen ömrü gitmesin diye 3.4'e sabitledim diyorsun biz 2009'da bile 3.4ghz cpu kullanmıyorduk.

İşlemcinin ömrü bitecek(böyle birşeyde yok) diye böyle saçmalıklar yapmayın, birşeye tam para veriyorsun ömrü gitmesin diye birde 500mhz downclock yapıyorsun, o size hizmet etceğine siz ona hizmet ediyorsunuz Paranızın hakkını alabilemk için elinizde ki imkanlar(cpu soğutucu, anakart vs.) doğrultusunda sonuna kadar oc yapmaya çalışın.

Ayrıca 4.6ghz ve 5ghz arasında oyun performansı olarak pek fark etmez fakat 3.4ghz cpu ile 4ghz cpu arasında ciddi oyun performansı farkı bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 3 Kasım 2019; 16:28:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

Az once 1.35v 4ghzde 73 derecede sikintisiz prime95 testini yapiyordu simdi 63 derecede 1.25 voltta 4ghz'de test ediyorum bir sorun cikmadi henuz
    Degrade ise zor.
  • xMANİTUx X kullanıcısına yanıt
    4ghz@1.25v 20k sorun çıkmadı hiç
    şimdi aynı bu ayar ile cinebench r20 yapıcam sonra aida testini de yapıcam
    ayrıca şunu da anladım ki benim anakart maalesef cpu'yu 4.1 e çıkarmaya müsait değil
    overclockta faydalı olduğu söylenen llc ve vdroop özellikleri yok zaten baştan kayıpla başlıyorsun :(
  • cinebench r20 testini paylaşma imkanınız var mı ? hem tek çekirdek hem çok çekirdek şeklinde.
  • Hocam problemli misin? 850 işlemciye, 400 fana vereceğine git 1400'e ryzen 7 2700x al stock fanla 4.025 ghz hızında kullan 6 yerine 8 çekirdeğin olsun rgb ışıklandırma da başka bir artısı. Akıl var mantık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 3 Kasım 2019; 17:14:41 >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Olmaz. Stabil gibi görünür ama pc yük altındayken mavi ekran verir. Bu işlemcinin stock fanla maksimum ederi 3.9 ghz 1.275v. Tam yükte 70 derece civarı. Daha iyisini yaptığını iddia eden ya yalan söylüyordur ya da kendini kandırıyordur. Pc tam yükteyken stabil çalışmaz. Oyunun ortasında değişik hatalar verip pat diye durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 3 Kasım 2019; 17:19:8 >
  • işlemci bölümünde gergin anlar. 999 a satıldı yalnız 2700x. vergazi.gif

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Yani stok değerini söylüyorsunuz değil mi? Haklısınız hocam forzada değişik hatalar aldım oynayınca

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

işlemci bölümünde gergin anlar. 999 a satıldı yalnız 2700x. vergazi.gif
    O yalan oldu hocam. Sadece birkaç kişi aldı şimdi de malum sitede 1300'e sıfır 2700x diye satıyorlar arada bakıyorum

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    CPU Multi core:3101
    CPU Single Core:413
    MP Ratio 7.51x

4ghz@1.25v

ayrıca yine bu configde occt hata verdi ben daha da OC falan yapmam arkadaş :D
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Yüksek sıcaklıklar işlemciye zarar verir. (sürekli)
    Çünkü binlerce saat işlemcinin yüksek sıcaklıklarda çalışması işlemcinin macununu erken değiştirmek demek.

• Rasyonelizm kullanıcısına yanıt
    Stokta kullansam ekran kartını besleyemiyor, sen neyden bahsediyorsun
  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    Sorun çıkmayacağından emin olamazsın. 3.9 a çek bence. Bir de boşta 25 26 derece oluyorsa fanlar gereksiz hızlı dönüyor demektir. hem ses yapar hem de çok çabuk tozlanır. 40 45 dereceye kadar ısınmasına izin verebilirsin. 400 500 rpm yeterli olur boşta.

• Dreadfrost bak şimdi herkes bir şeyler söylemiş ama şu an 2 farklı stabil anlayışı var.

Birincisi windowsu acan, cinebenchten geçen yani dogal ve aşırı olmayan yük altında sorunsuz çalışan.

İkincisi prime95 small ttf'de 10 dakika/1 saat çökmeden çalısan.

Şimdi eskiden bunlar aynı idi çünkü 1 yada 2 çekirdek vardı. İzlek yoktu zaten.

Şimdi kendi işlemcim için konuşursam default ayarlarda 12 izleğin yük altında çalışması ile 1-2 izleğe boost yaptığı zaman Mhz değerlerinde dağlar kadar fark oluyor doğal olarak.

Sen 1-2 izleğe boost yaptığı zamanlardaki değerleri hepsine verirsen normal yük altında çalışır taki prime95 gibi hepsine/çoğuna yüklenen bir program çalıştırıncaya kadar. Prime 95 gibi işlemciye yüklendiğin anlar çok nadir olacaktır ama olabilir sonuçta.

Bunu sayısal olarak nasıl yakalarsın bilmiyorum ama -critical data ile uğraşmadığın sürece- %98 üzerinde çökmeden çalıştırabiliyorsan senin için yeterlidir.

Ha ben deneylerimi yaptım sonra default ayarlarda bıraktım uğraşmaya çok değdiğini düşünmüyorum.

Degrade konusunu bilmiyorum ne zaman nasıl olur hangisi avantajlıdır bilemeyeceğim. Tek bildiğim ssd'ler çıktığında hemen bozuluyor dediler hala kullanıyorum ilk ssd'mi hatta bana Hddlerden daha sağlamlar gibi geliyor.

Bu konuyu detaylı incelersen çok sonuç paylaşıldı.Kendinde bir çıkarıma varabilirsin.https://forum.donanimhaber.com/ryzen-5-3600-u-daha-stabil-voltaj-ve-performansta-calistirma-rehberi--140409941

• Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    Ben de 1600 12nm kullanıyorum. 1.25 ile 4ghz yaptığımda 3103 ve 414 aldı. Soğutucuya göre 4.1 veya 4.2 de kullanılabilir ama bu işlemciler için 4.0 ideal bence.

Bios'dan fan hızlarını da ayarladım ve boşta 45 derece civarında süper sessiz şekilde çalışıyor bilgisayar. Oyunlarda 50-55 derece civarında. Thermaltake Contac Silent 12 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 3 Kasım 2019; 17:58:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.