Şimdi Ara

R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam sizin aklınıza beyninize elinize sağlık ya :D 1.2875 te sorunsuz bitirdi 15dk'lık testi occt:cpu
    şimdi prime95 ve ardından cinebench r20 denicem hadi hayırlısı :D
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Dedıgım yanlıs anlasılmıs olsa gerek.Zaten bende oyunla stabılıte testı yapılmaz dedım.Ayrıca neden verı gıtsın kı alt tarafı reset atar sıstem.

O ayarlarda 7/24 kullanılması garıp gelıyor zaten bana.Bende 2500k vardı kalas bır cpu ıdı.4.6ghz de 1.5yıl kullandım.Bu 1.5yıl ıcınde ne bır hata ne bır sorun yasadım oyunlarda.Bırgun stress testı yapmıstım 4.4ghz de ancak kullanılıyordu ve cok daha fazla volt ıstıyordu ısınmada baya artmıstı halıyle gurultude.O andan sonra stress testlerını bıraktım.
  • R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor
    Bende deneme yaptım 4 ghzde işlemci baya ısınıyor stok soğutmayla. Fazla voltajlada oynamadım ısınması normalmi? yaklaşık 10 dk civarı test çalıştırdım cpu-z ile.
  • bendeki 2600'e 1.200V ile 3.9Ghz çalıştırıyorum, yinede testlerde 70-80 derece olabiliyor. 1.35v versem 100'ü geçer.
  • Artık overclock yapmanın pek esprisi yok ,eskiden pentium e 2140 alırdık 1.6 ghz den 3.0 ghz e oc edilirdi kullanılırdı.Gtx 480 alırdık %30 overclock ile kullanırdık.Şimdi islemcileri %10 oc yapmak için soğutucu parasi vermek vs cok anlamsız geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

reklam amaçlı belki zararına sattılar ama demek ki satılabiliyormuş bunun siyah cuması var 11.11'i var takip etmek lazım.yine o fiyatlara verirlerse alın yani fıstık gibi işlemci ben geçen seneden beri kullanıyorum şimdi diğer makinede.nedir 2600'ü 4 ghz yapacam diye oc yaparsın voltaj moltaj ama 2700x'te tam tersi 4 ghz downclock yapıyorsun voltaj düşürüyorsun bu yeter ya diye çünkü 8 çekirdek.yani oc'yi basayım edeyime gerek kalmıyor ben tavsiye ederim 2080'le kullandım üzmedi.tek çekirdeği 3000 kadar güzel değil artık o kadar kusur olur çok abartı farketmez fps'de.utanmasam ben o gün alacaktım bulunsun eşe dosta veririz diye.

Alıntıları Göster
    Ryzen 5 2600'den 2700x'e geçtim ben de. Sizi çok iyi anlıyorum dediklerinizi bizzat yaşadım. İncehesap kampanyasının olduğu gün hepsiburadadan 1150'ye aldım 3-4 saatliğine fiyatı 400 TL aşağı çekmişler affetmedim 999 TL'ye alamasak da yine iyi Bir kampanya daha olursa alıp da çerçeveleyip duvara asasım geliyor o kadar memnun kaldım.

• 4.0 ghz 1.27v ile 3-4 saat prime yapıyorum max 67 derece gördü evga clc 280 ile. Bence 4 ghz için ideal voltajlar 1.25-1.27 gibi.
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun.teselli olacaksa ben 1866'ya almıştım temmuz 2018'de.yani buna bakarak beleş almışsın diyebiliriz.sorma düşmez umarım bir daha bin lira altına.yedek olsun diye bile alırım o derece yani.su soğutma falan söktüm stok fanla kullanıyorum.fanı yeten işlemci var mı derlerse budur 4 ghz 1.25v falan da sabitlersen direkt buz ve ses de olmuyor.switch varmış bi daha kuvvetli döndüren onu da hiç oynamadım düşük dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

öncelikle hayırlı olsun.teselli olacaksa ben 1866'ya almıştım temmuz 2018'de.yani buna bakarak beleş almışsın diyebiliriz.sorma düşmez umarım bir daha bin lira altına.yedek olsun diye bile alırım o derece yani.su soğutma falan söktüm stok fanla kullanıyorum.fanı yeten işlemci var mı derlerse budur 4 ghz 1.25v falan da sabitlersen direkt buz ve ses de olmuyor.switch varmış bi daha kuvvetli döndüren onu da hiç oynamadım düşük dönüyor.
    Teşekkür ederim hocam. İlk çıktığında alınca biraz daha pahalı olması normal. Yeni nesil işlemci çıkınca eskisinin stoğunu eritmeye çalışıyorlar bu yüzden de fiyat kırıyorlar ama bu dediğimin gerçekleşmesi 1.5 yıl sürüyor. 2700x ilk çıktığında piyasadaki en iyi işlemcilerden biriydi buna ilk sahip olanlardan biri olmaya değer bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 4 Kasım 2019; 20:20:31 >

• sistemi 15 dakikalık OCCT:CPU testine soktum.
    4.05 GHz@1.34375 voltage ayarım biosta bu şekilde.
    R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor
    fakat occt cpu voltajını testte 1.31 olarak gösterdi.bundan hemen önce 1.31 yazdım biosa ve 1.28 gösteriyordu ve crash vermişti.ben de biraz daha voltaj gerekli diye düşünüp 1.34375 yaptım ve 1.31'de gösterdi ve sıkıntı çıkmadı.

Large data set / tüm izlekler / avx2 eklentisi açık ayarlarında 9 dakika sonra durum böyleydi
    R5 2600 4GHz@1.35v 60c dereceyi geçmiyor
    bu andan yaklaşık 2 dakika önce camları açmıştım serinlik gelsinde ısı düşsün diye ki öyle de oldu watt 112 lere sıcaklık 68 lere düşmüştü.
    3 ve 4 dakika kalıncaya kadar kapamadım sonra kapattım ve tekrar yükseldi aynı seviyeye ama hata vermedi ve test bitti

ayrıca ben İzmirde oturuyorum ve şuan hava 20 derece üstünde ve pastırma yazı döneminden geçiyoruz havalar soğuk değil yani.

sanırım ben bu sistemde 4Ghz ve 4,05 GHz de kullanılacak voltajları buldum.(1.2875@4GHz ve 1.34375@4.05GHz)
    bu işlemciyi 4.1GHz'de ise çalıştırabileceğimi zannetmiyorum açıkçası.
    ama ben bu overclock potansiyelinin kötülüğünü silikon kalitesine değil de tamamen anakarta bağlıyorum ne llc var ne vdroop var.

herkese iyi forumlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 8 Kasım 2019; 15:7:50 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.