Şimdi Ara

R5 7600X CoreLiquid P240 ile 85 dereceyi görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI MAG CoreLiquid P240 240mm sıvı soğutma kullanıyorum işlemciyi 65W'a sabitledim BIOS'tan gerçi sabitlemesem de yine aynı değerlerde oluyor. Termal macun Aeronaut. Onun dışında başka bir şey yapmadım.

Apex Legends'te yüksek-orta ayarlarda 75 derece, CoD'ta yüksek-orta ayarlarda 80-85 derecelerde geziniyor. Tarayıcıda üç beş sayfa açınca kasa masaüstünde olunca fanın gereksiz hızlanma daha sonra normale dönme olayını çok rahat duyuyorum. Bu çok sinir bozucu olabiliyor. Alt tarafı üç beş sayfa açtık niye bu kadar gaza coşuyor anlamış değilim.

Bu değerler normal mi? Yoksa sıvı soğutma da mı sıkıntı vardır?

Sistemim:

• RTX 4070
    • R5 7600X
    • DDR5 6400 MHz

• ryzen 7 7700 kullanıyorum Scythe fuma 3 ile boşta 35 derece oyunlarda maksimum 60 görüyor. Bence senin soğutma sıkıntılı.

• Aldığım yere göndereyim o halde. Peki ne yazacağız arızaya?

• byJuck kullanıcısına yanıt

Yeni mi aldın? Bir reddite falan bakayım dedim

reddit
    From the MSI_Gaming community on Reddit: Msi MAG CORELIQUID P240 Manufacturing major fault
    https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/comments/1d77uxv/msi_mag_coreliquid_p240_manufacturing_major_fault

Şöyle bir şey buldum. Hatalı ürün, performans alamıyorum diyebilirsin, para iadesi iste. Aynısından bir tane daha gönderirlerse aynı sıkıntıyı yine yaşama ihtimalin var.

• saimertug kullanıcısına yanıt
    Aldığım yer servise ulaş diyecek büyük ihtimalle başından atacak.
    Yeni almadım 2-3 ay sonra garantisi bitiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arızalı olup olmadığını anlayabilmek için başka bir yol var mı?

Elinde herhangi bir başka soğutucu var mı? Deneyip karşılaştırmaktan başka yolu yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Maalesef yok. Ve gönderirsem rahat 1 ay PC kapalı kalır o da en iyi ihtimal gibi.

Radyatör fanlarını sistem fanına bağladığımda dalgalanma olmuyor fakat CPU fanına bağladığımda borsa gibi her tık'a da devir arttırmazsın ya.

Hayır yani biri dese ki kardeş tarayıcıda 5 sayfa açıyorum sıvı soğutma tepki veriyor hemen hızlanıyor fanlar dese anlıcam demek ki bu olay böyle :)

İçindeki sıvı tortu yapıp cpu bloğundaki kanalları tıkamıştır. O yüzden ısı transferi olmuyor. Cpu bloğunu komple sökmeden kanıtlanamaz, sökersen de garanti dışı kalır zaten. Sıvı soğutmayı bu yüzden tercih etmiyorum, yarı yolda bırakıyor insanı.

• Havalı olana geçsem mi diye düşünüyorum veya yeni bir sıvı soğutma alsam :)

https://www.epey.com/islemci-sogutucu/be-quiet-pure-rock-2-fx.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byJuck -- 5 Aralık 2024; 20:51:45 >

Çok daha iyi bir seçenek olduğuna emin olabilirsin. Kasana sığar mı ona dikkat et almadan önce.

Phanteks P360A

Sıvı soğutma güzel duruyor ama yapma sokma aklıma bunu. Dev gibi üstelik 😂 camlı kasada hiç hoş durmayacak gibi.

Kasan 160mm destekliyor. Bu soğutucu 155mm sığar yani :D

• Sıcaklıkların normal gibi, en azından benim deneyimime göre. Aynı işlemciyi Arctic LF2 420 ile kullanıyorum bende de sıcaklıklar tam yükte 80i geçiyor, torture testte 90'ı geçiyor. Yerinde olsam UV yapar devam ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    UV ne olduğunu nasıl yapıldığını bilmiyorum fakat az biraz okumuştum ama ne kadar sağlıklı bilemedim

Sağlıksız olacak bir şey yok, işlemcilere anakartlar en kötü silikonun bile belirlenmiş aralıkta aynı performansı vermesini sağlamak için fazla fazla voltaj veriyorlar. Çoğu işlemcinin o kadara ihtiyacı yok. UV yani undervolt yaparak kendi silikonunun çalışacağı optimum voltajı aşağı yukarı buluyorsun, sıcaklıklar düşüyor. Sıcaklıklar düşünce işlemci benim daha termal limitime var diyor, daha yüksek saat hızlarına boost ediyor. Yani daha yüksek performans veriyor. Özetle UV=daha düşük sıcaklık ve daha iyi performans. Aşağı yukarı her işlemci PBO'da negative 15-20 UV yiyor. Safe tarafta kalmak istiyorsan sadece PBO'yu manuele alıp all core negative 15 seç, olumsuz bir şey yaşamazsın. Ben negative 20 kullanıyorum, çoğu insan negative 30 kullanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Evet bunları öğrenmek için ayrı zaman uygulamak için de ayrı zamanım olur umarım. Teşekkür ederim.

• bende corsair sıvı soğutma ile aynı sorunu yaşadım. 80-90 derken 100 leri görmeye başladı. söküp stok soğutucu taktım boşta 52 derece. yükte 80-85..

• CeSsPoOL kullanıcısına yanıt
    Çözdüm sıkıntı işlemcinin x ile bitmesiymiş. Zor soğutuyor biraz zorlanıyor. İşlemciyi değiştirdim sorun çözüldü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.