Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 Ram sorunu (ÇÖZÜLDÜ-İŞLEMCİ DEĞİŞTİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar daha önce konu açmıştım pandemi ilk zamanları yeni sistem toplamıştım.

İşlemci r5 3600

anakart asus tuf b450 plus gaming

ram 8x2 dual kit rgb pro corsair 3600 mhz cl18

İlk montajı yapınca ekrana görüntü gelmemiş pc açılmış ancak tepkisiz kalmıştı 2. ve 4. slotlardayken. Daha sonra 1. ve 3. çalışmış ancak xmp açılmıyor idi. 1. ve 2. slotlara takınca xmp açılıyor dual channel olmuyordu. Dedim ki anakart ram slotları bozuk şansımıza.

2 gün önce MSİ MPG B550 GAMİNG PLUS anakart aldım sıfır şekilde. Sırf şu ramleri dual channel 2. ve 4. slotta kullanayım diye ama nafile. Bu anakartta da görüntü vermedi ve dram uyarı ışığı yandı. Ondan önce de cpu uyarı ışı yandı. İşlemciyi söküp kontrol ettiğimde bir kaç yerinde eğilmiş yamuk pinleri gördüm. Düzelttim hepsini taktım geri. Bu defa cpu ışığı söndü ancak 2. ve 4. slot 1. ve 3. slotta ramleri kabul etmiyor dram ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. 1. ve 2. slota taktım xmp açmadan default mhz ayarında kullanıyorum ramleri. Uyarı, açılmama vs yok.

Bu arada ramleri 2x 16 gb team tuf ddr4 3600 cl18 olarak değiştirdim. 32 gb olsun istedim.

Sorum şu; Ryzen 5 5600 ya da 5600x alacağım. İşlemciyi değiştirince bu ram muhabbeti düzelir mi? Daha önce bunu yaşayan tecrübe eden var mıdır? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulkathos -- 27 Eylül 2023; 0:30:56 >

• Greg Salazar diye bir youtuber var. Tamir videoları var, birkaç videoda işlemciden dolayı sıkıntı olmuştu belleklerde. Tek ram çalıştırıyor mesela ama dual channel olmuyor, açılmıyor bilgisayar. Ya da işlemciye soğutucu fazla baskı yaparsa sıkıntı olabiliyor. Denemek gerekiyor ama direk işlemciyi değiştirin kesin çözülür de denemez ama iki farklı bellekte de sıkıntı yaşadıysanız zaten anladığım kadarıyla geriye bir tek işlemci kalmış.

• Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevap için. Evet hem Corsair hemde ondan önce Trident ile denemiştim onlarda da 2. ve 4. slot açmıyordu. Daha sonra sattım hepsini Team Tuf aldım 16gb 2 tane onlarda da açmadı. Daha sonra anakart değiştim. Bu defa yeni anakartta da açmadı ve garip olan bu sefer 1. ve 2. slotta açmıyor. Yani artık 2 ram takınca nereye taktığın önemsiz kesinlikle ya hata veriyor mavi ekran ya da hiç açmıyor. İşlemci kaldı bir tek. Onu değiştirdikten sonra da yaparsa komple satıp konsola geçiş yapacam ve tövbe edeceğim PC işine.

• Dostlar belki benzer sorunu yaşayan olur diye yazıyorum sorun tamamen işlemci kaynaklı imiş. Şu an çift kanal 2. ve 4. ram slotlarına ramleri taktım xmp açtım ve 3600 mhz 32 GB DDR4 RAM kullanabiliyorum. İşlemci üzerinde pin yamukluğu vardı düzeltmiştim ancak bu çare olmamış demek ki.

• RAM yönetim sistemi işlemci içinde olduğu için iletişimi sağlayan pinler veya kontrolcü de arıza varsa bu tür sorunlar olabiliyor. Benzeri sorunu bu yıl ikinci el aldığım Intel işlemcide denk geldim. İşlemci sadece birinci slottaki rami adresleyebiliyordu, farklı slota veya fazladan ram takılı ise anakart hata veriyordu. Anladığım kadarıyla hatalı montaj nedeniyle işlemcinin kontrolcü hasar almıştı. İşlemci, anakart üzerinde gelmişti ve soketin içinde termal macun bulunmaktaydı. Başka bir sistemde de işlemci altına termal macun bulaştığından aynı sorun olmuştu, işlemciyi temizledikten sonra düzelmişti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.