Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 sogutcu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    www.msi.com
    B450M PRO-M2 MAX | Motherboard | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-M2-MAX
    MSI B450M PRO MAX M2 anakartıma uyacak kule tipi soggutucu için öneri ve uyumlu sogutuc istiyorum
    urun.n11.com
    Xeon İşlemciler İçin T6 6 Bakir Kanallı Kırmızı Fan - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/xeon-islemciler-icin-t6-6-bakir-kanalli-kirmizi-fan-P236223292
    urun.n11.com
    T6 Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Rainbow Cooler Fan - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/t6-ultra-sogutma-6-bakir-kanalli-rainbow-cooler-fan-P396832835

ben bunları buldum ancak ram slotlarını kapatır mı kullanan var mı acaba teşekkür ederim şimdiden

• sanki deepcool gammax daha iyi bir tercih olur gibi.

Ben de epeydir düşünüyorum, review okumaktan beynim sulandı.

500 liralık scythe mugen rev b ve fsp windale 6 dışında

300 liralık bazı deepcool gammax 400 ve cooler master modelleri falan da iyi olur gibi.

bu ucuz soğutuculardan yana kararsızım. Bir de tek kule falan ne biliyim.

Bazılarının da fanı 9 santim civarında.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu bahsettiğiniz sogutuclar b450m pro Max M2 anakarta ramleri kapatmadan uyacak mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gktg06 kullanıcısına yanıt
    Kesin bir şey diyemem. Soğutma kapasitesi olarak windale 6 ve mugen 5 revb inanılmaz, neredeyse yarı fiyatına nh d15 ile kapışıyor.
  • arkadasın dediği gibi 500 liralık scythe mugen rev b ve fsp windale 6 dışında ucuz modellerde ne verirse ısı degerleri kullancaksın üzmez seni ses konusundan bişi diyemem ama benım param var sırf 100 200 tl için işimi şansa bırakamam dersen
    https://forum.donanimhaber.com/mugen-5-rev-b-rtx-2060-gamingz-r5-2600-oyun-strees-testi-resimli--141959679

Bu Soğutucu Fanlar %65 %70 lere kadar rüzgar sesi bile duymuyosun yan camı actıgım halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

arkadasın dediği gibi 500 liralık scythe mugen rev b ve fsp windale 6 dışında ucuz modellerde ne verirse ısı degerleri kullancaksın üzmez seni ses konusundan bişi diyemem ama benım param var sırf 100 200 tl için işimi şansa bırakamam dersen
    https://forum.donanimhaber.com/mugen-5-rev-b-rtx-2060-gamingz-r5-2600-oyun-strees-testi-resimli--141959679

Bu Soğutucu Fanlar %65 %70 lere kadar rüzgar sesi bile duymuyosun yan camı actıgım halde.
    teşekkür ederim geliyorum konuya :)

Deep Cool Gammaxx 400 tavsiye ederim. Montajı da çok kolay performansı da süper.

Konu açmıştım Gammaxx 400 diye 300₺’ya kaldıysa kampanyalı alın derim ama ben 280₺’e almıştım.
    Ama 450₺ kampanyasız fiyata başka modeller bakılabilir.

Tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben 2-3 hafta öncesine kadar FSP Windale 6 kullanıyordum. Fan değişimiyle ağzı açık bırakacak derecede performansı vardı, üstündeki fan 60 cfm idarelik bir fan yani. Onu 2 tane yaparsanız ya da 75-100 cfm fan takarsanız o öyle bir bloğa sahip ki oyunlarda Ryzen 3600 cpb kapalı stok fanla 60-65 gezerken windale 6 40-45 geziyordu. CPB açtığımda ya da 4.1 ghz oc yaptığımda ise hiçbir oyunda 55 üstüne çıkmıyordu. Kendi fanıyla ise 5 derece kadar daha ekleyebilirsiniz bu dediğim derecelere. Sıvı soğutma performansı verebilecek bir blok, hele ki kaliteli 2 fanla Noctua NHD15'i aratacağını düşünmüyorum ama ben sattım. Benim gibi estetik kaygınız varsa çok büyük bir soğutucu kasayı kapladı resmen görüntüyü mahvetti benim düşüncem bu. Onun yerine Xigmatek Windpower Pro aldım, geldi ama parça değişikliği yaptığım için deneme fırsatım olmadı. Xigmatek blok olarak onun yarısı kadar kesinlikle o performansı veremez ama 3600 için yeterli olur diye düşündüm ve görsel açıdan çok güzel göründü bana. Bakalım yine test yapınca inceleme konusu açar ya da var olan konuların altına görüşlerimi yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluelife27

Hocam ben 2-3 hafta öncesine kadar FSP Windale 6 kullanıyordum. Fan değişimiyle ağzı açık bırakacak derecede performansı vardı, üstündeki fan 60 cfm idarelik bir fan yani. Onu 2 tane yaparsanız ya da 75-100 cfm fan takarsanız o öyle bir bloğa sahip ki oyunlarda Ryzen 3600 cpb kapalı stok fanla 60-65 gezerken windale 6 40-45 geziyordu. CPB açtığımda ya da 4.1 ghz oc yaptığımda ise hiçbir oyunda 55 üstüne çıkmıyordu. Kendi fanıyla ise 5 derece kadar daha ekleyebilirsiniz bu dediğim derecelere. Sıvı soğutma performansı verebilecek bir blok, hele ki kaliteli 2 fanla Noctua NHD15'i aratacağını düşünmüyorum ama ben sattım. Benim gibi estetik kaygınız varsa çok büyük bir soğutucu kasayı kapladı resmen görüntüyü mahvetti benim düşüncem bu. Onun yerine Xigmatek Windpower Pro aldım, geldi ama parça değişikliği yaptığım için deneme fırsatım olmadı. Xigmatek blok olarak onun yarısı kadar kesinlikle o performansı veremez ama 3600 için yeterli olur diye düşündüm ve görsel açıdan çok güzel göründü bana. Bakalım yine test yapınca inceleme konusu açar ya da var olan konuların altına görüşlerimi yazarım.
    hocam öncelikle teşekkür ederim şimdi işin dogrusuhttps://www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-air-coolers/hyper-212-evo/ bu var en eskı modelı 67-69 dreceyı gectıgını gormeıdm oyunlarda falan normalde am4 uyumlu degıl 2 tarafını vıdalayabıldım tam olmadı cunku am4 uyumlu degıl oda kafamı kurcalıyor ve fan ramlerın altında kalıyor sıfır sekılde duruyor fan ramlere karsı bunu egıstırmek ıstyorum goruntu taıntım yok kasama sıgarsa wındale 6 da alabılırım ancak ramlerımı kaptırsa hıc bır ısıme yaramaz sorunuma cozum arıyorum

• Anakartınız m-atx ise ramleri kapatma olasılığı çok yüksek. Ama atx ise ilk yuvayı bloke ediyor ki onla kolay kolay işiniz olduğunu sanmıyorum 64 gb ram istemediğiniz sürece sıkıntı yok. Görüntü takıntınız yoksa kesinlikle öneririm, tabii kasanız da önemli 165 mm yüksekliği var soğutucunun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizdeki model de kötü değil ama Am4 uyumsuz aynen. Rami kapatmasın diyorsanız daha udak soğutuculara yönelmeniz şart gibi duruyor. Mugen 5 rev b soğutucusu önermiş arkadaşlar. O soğutucu tasarımından dolayı kapatmıyordu sanki ramleri ama iyice inceleyip emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelife27 -- 15 Haziran 2020; 23:10:2 >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 tane ram slotum var 8gbx2 ram var hunt showdown oynuyorum en az 8gb ram istiyor o biraz sıkıntı ramleri kapatmasa almayı düşünüyorum

Hocam 4lü ram slotunuz varsa ilkini kapatıyor sadece, zaten raminizi oraya takmanız mantıklı değil, ben de 16 gb ramle kullandım soğutucuyu. Anakart modeliniz ne ona göre net bir şey diyeyim.

www.msi.com
    B450M PRO-M2 MAX | Motherboard | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-M2-MAX

• Sıkıntı yaşama ihtimaliniz yüksek hocam. Küçük soğutuculara yönelmek daha mantıklı sizin için.

Tamam hocam teşekkür ederim ilgilendigin icin birde uyabilecek güzel bır önerin var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg06 -- 16 Haziran 2020; 0:25:53 >
  • Ne demek hocam. Arctic Freezer 34 Duo sığabilir kullanıcılara bi sorun. Dark Freezer X124, X126 da işinizi görebilir.

👍🏻

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.