Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 Sogutucu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 5 3600 işlemcimin stok soğutucusu çok ısınıyor-sesli ve yetersiz kalıyor. Ekran kartımda asus 980 ti o da çok ısınan bir kart. Sonuç olarak kasanın içi alev alıyor. Bilgisayar da sadece oyun oynuyorum. Bana işlemci için sıvı soğutma veya hava soğutma olarak ne önerirsiniz ? Sıvı soğutma düşündüm ama çok sorunlu olduklarını okuyorum forumdan. Kim aldıysa sorun yaşamış kraken x52 ve corsair h100x veya 100i arasında kaldım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 6 Mayıs 2020; 11:9:38 >

• ikinci el 500 liraya h100i v2 bulabilirsin.

corsair ile yazışırsın sana bracket yollarlar.
  • Corsair 100x veya xigmatek 240ı tavsiye ederim
  • Grand Macho RT
    Noctua D15
  • Aman aman, sıvı soğutma düşman başına. Kesinlikle uzak durun. Sorunlu sistemler bunlar, pompa bozulması vs, hem sesli, hem pahalı, hemde iyi bir hava soğutmaya göre soğutma performansı vasat. Sıvı soğutma almayın ve aldırmayın. AIO sıvı soğutma sistemler tüketiciyi dolandırmak amaçlı piyasaya sürülen sistemler.

Hava soğutma olarak Noctua NH-D15 yada Arctic Freezer 34 eSports DUO öneririm, ikiside sıvı soğutma sistemlerine toz attırır.

Noctua"nın soğutması biraz daha iyidir, Arctic'in sessizliği daha iyidir. 1-2 dB ile 2-3 derecelereden bahsediyoruz ama. Fiyat olarak Arctic daha uygun. Onu tercih edebilirsiniz.

Bende 3600 ile Arctic kullanıyorum. En sessiz modda, pc çalışıp çalışmadığı belli değil, stres testi ile cpu 75 derece üstüne çıkmıyor. Normal kullanımda sıcaklık ise 35-40 derecelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 6 Mayıs 2020; 12:20:11 >
  • Arctic,noctua ve diğer soğutular karşılaştırma
    TweakTown
    ARCTIC Freezer 34 eSports DUO CPU Cooler Review (Page 6 [Test System Setup, Thermal Tests, and Noise Results])
    https://www.tweaktown.com/reviews/9055/arctic-freezer-34-esports-duo-cpu-cooler-review/index6.html

• Arctic Freezer 34 eSports DUO
    Tavsiye ederim. 3600x ile kullanıyorum
  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Neden Arctic yok piyasada ?
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Ben 2-3 ay önce aldım. Vardı o zaman.
  • Arkadaşlar noctua 900 lira.

Sıfırı 1000 lira.

Tavsiyem scythe mugen olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Mayıs 2020; 3:6:20 >
  • Merhaba Arkadaşlar ,
    Çok araştırdım , sıvı soğutma evet şekil olarak çok güzel,şık ve rgb olanlar insanı etkiliyor. Soğutma performansları daha hızlı etki ediyor ama çok sorunlular. Pompa arızası, pompa sesi , fan sesi, bazılarında su sızdırma bile var. Ama pompa sesi ve fan sesinden çoğu arkadaşa bıkkınlık gelmiş ve satıp hava soğutma alanlar var. Bende o yuzden arkadaşların yorumlarına dayanarak Arctic Freezer 34 eSports DUO aldım. Şu an bir çok yerde stoklara girmiş ve fiyatı iyi yalnız iyice bakın duo ve single fanlılarını karıştırmayın. Yardımcı olan ve konuya yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımınız oldu teşekkür ederim.@losthero15 @Arranger. @RmzBurak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Arctic,noctua ve diğer soğutular karşılaştırma
    TweakTown
    ARCTIC Freezer 34 eSports DUO CPU Cooler Review (Page 6 [Test System Setup, Thermal Tests, and Noise Results])
    https://www.tweaktown.com/reviews/9055/arctic-freezer-34-esports-duo-cpu-cooler-review/index6.html
    Teşekkür ederim çok yardımı oldu.

• Tekos kullanıcısına yanıt
    Emin ol çok memnun kalacaksin. Hayırlı olsun
  • Hocam test edebildiniz mi acaba soğutucuyu aynısını aynı işlemciyle kullanacağım çok kararsız kaldım yaklaşık 150-170tl farkla Fuma 2 ye gerek var mı yoksa yeterli mi diyorsunuz.@Tekos

Hocam oyunlarda deneyimlediniz mi ortalama kaç derecelerde geziyor.@losthero15 @RmzBurak
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Ben 3600x ü 4.3 ghz 1.2 v ile kullanıyorum
    Stres testlerinde en fazla 64 dereceyi gördüm.
    Oyunlarda ise pek dikkat etmedim açıkçası. Bakıp yazarım ama stres testinden fazla alacağını zannetmiyorum
    Edit: test süresi 60 dk dan az olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RmzBurak -- 7 Mayıs 2020; 21:12:10 >
    Arctic 3600 ile oyunlarda genelde 45-55 arası oluyor.
  • Tekos kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutmanın performansı ilk yarım saatte falan iyi oluyor. Daha sonra sistemdeki sıvı ısınınca vasat oluyor performans. Ki günlük kullanımda zaten uzun vadedeki performans önemli. Eğer birisi test sonucuna göre sıvı soğutma performansı daha iyi derse, bu mutlaka 5-10 dklık bir teste göre söylenmiş, gerçekçi olmayan bir testttir. Hava soğutma her zaman, her konuda sıvı soğutmadan daha iyidir.

Güle güle kullanın.
  • Bu dediklerine göre ekstradan 150-170 tl verip fuma2 almak pekte gerekli değil gibi gözüküyor teşekkür ederim
    Freezer 34 Duo nün tek eksi noktası islemci ile temas bölgesi dar. İşlemciyi tamamen kaplamiyor. Fuma 2 tamamen kaplıyor gibi. Test sonuçlarına bakıp değerlendirilebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.