Şimdi Ara

Ryzen 5 5600 - 3080 kombosu için minimum psu ne olmadı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi iki hafta önce r5 2500'den 5600e geçiş yaptım. Önümüzdeki dönemde de bi 3080(ikinci el) veya o civarda bi kart almayı düşünüyorum.

Hali hazırda kullandığım psu FSP Hyper M85+ 650w 80+ Bronz güç kaynağı.

Burada gözüküyor mu bilmiyorum fakat geri kalan sistem özellikleri imzamda mevcut. Eğer gözükmüyorsa detalı olarak yazabilirim.

Sormak istediğim 650w bir psu ile misal veriyorum 3080 kullanmak ne derece mantıklı? Biraz araştırmaya çalıştım 750watt öneriliyor fakat 650 ile de sıkıntısız kullananlar varmış. Psu değişecekse en az kaç watt olmalı veya örnek olarak alınabilecek psular hangileri ? Ona göre ekran kartı tercihimi de değiştirebilirim.
    Tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 3080'ine göre değişir o. 320 watt'ta kalan 3080 de var, 500 watt'a çıkan da...

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Oha o kadar farkediyor mu hocam Maksimum kaç watt'lık bir ekran kartı kullanabilirim bunu öğrenmenin bir yolu var mıdır ?

• Luc4sHood kullanıcısına yanıt

giriş seviye modeller genelde 320watt sınırlıdır, üst modellere doğru o sınır daha yukarıda.

gene bi 400watt'lık kartı rahat kaldırır o psu.

• 5600x işlemcim ve 4070ti ekran kartım var. Cooler master 600W 80+ PSU kaldırıyor sistemi. 4070 TI standart versiyonları 285, 3080 standart versiyonları 320 W max TDP değeri var. Bence kaldırır.

• Gözüme bi tane evga ftw3 3080 kestirdim. Maksimum çektiği güç 400watt denmiş. Alıp önce deneyip sonra problem yaşarsam değiştirmeye kalkmak ne derece mantıklı ? Sisteme zarar verme ihtimalim var mıdır acaba bu sebepten yoksa sadece mavi ekran falan mı yerim. Bütçeyi iyice zorluycam çünkü.

• Ryzen 5 5600 - 3080 kombosu için minimum psu ne olmadı ?

GamersNexus'da şöyle bi şey gördüm. Evga dışında bi modele yönelmek sanırım daha mantıklı psu değiştirmekte direteceksem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.