< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 5 5600x için ram tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
4400 mhz aldım listede yok ama b-die sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Xmp açma öyleyse. 4400 lük bi die muhtemelen c14 3800mhz verir. Stabil maksimum fclock değerini bul ona göere oc yap. Diğer türlü oyun performansın düşer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: brokengineerXmp açma öyleyse. 4400 lük bi die muhtemelen c14 3800mhz verir. Stabil maksimum fclock değerini bul ona göere oc yap. Diğer türlü oyun performansın düşer
xmp açarsam düşer mi sebebi ney
-
İşlemcinin içindeki bi olayla alakalı, 3800-4000mhz'e kadar performans artar, sonra performans düşer.
İşte şimdi beni korkuttunuz herkes 4000 üstü alın 5600x için diyordu onlara kandıkquote:
Orijinalden alıntı: ahmettsezisİşlemcinin içindeki bi olayla alakalı, 3800-4000mhz'e kadar performans artar, sonra performans düşer.
4000 üstü almanız çipin kalitesini arttırır. Yapacağınız şey işlemcinizin 1:1 oranında (araştırın) max kaç mhz ram desteklediği. Siz anakarttan zamanlamaları ve frekansı ona göre düşüreceksiniz. Yani sorun yok, sadece max verimi almanız için biraz kurcalamanız gerek.
Anladım hocam teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: ahmettsezis4000 üstü almanız çipin kalitesini arttırır. Yapacağınız şey işlemcinizin 1:1 oranında (araştırın) max kaç mhz ram desteklediği. Siz anakarttan zamanlamaları ve frekansı ona göre düşüreceksiniz. Yani sorun yok, sadece max verimi almanız için biraz kurcalamanız gerek.
bu ramleri söylemiyim kalırsa kendime ayırayım diyordum ama :D olsun yazayım
tabi dual olmassa bir işe yaramaz. dual olması içinde en az 2 tane alınması gerekli. samsung b-die ramlerdir argbside oldukça güzel.
uyumluluk konusuna gelince msi b550 lerin uyumluluk listesinde var. diğer msilara da bakılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 16 Kasım 2020; 18:28:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X