|
Ryzen 5 5600X pin problemi
-
-
sanmıyorum olacağını. pinler sağlam ise sorunsuz açılıyor ise kullanabilirsiniz.
Bu gibi durumlar olmaması için cpu yu sökmeden burn test e sokmak gerekir cpu ısınıp sogutucu yapışmasın
-
Hocam bu 400 puan düşüş normal mi peki? -
hangi programda bu 3000 3400 değerleri?pin kaybı şöyle çalışır usb portların gider mesela.her pinin görevi vardır bazıları devreyi tamamlar hani iki pinini kırıp hiçbir şey olmamış gibi bile kullanabilirsin kırılan pinlerin ne olduğuna göre şans ki sen kırmadım diyorsun yamukluk yok oynamadım diyorsun benim aklıma bios geliyor sonuçta işlemci çıkınca resetlenmiştir ve 3400 alırken belki önemsiz gördüğün bir ayar etki etmiş olabilir hani işlemci soğutucuyu mu monte edemedin ona da ihtimal vermiyorum problem yok diyorsun çünkü donanımsal olarak bu durumda biostur.
-
Passmark hocam. Biostanda herhangi bir ayar yapmamıştım iki testte de. Ama şöyle bir şey var. Geekbench5 indirip onunla test yaptım. Single coreda 1638 puan aldı ve zaten bu civarlarda alması lazım diye biliyorum. Bu durumda passmarktan kaynaklı bir şey olabilir. -
oc ayar vs yokken 1638 normal geekbenchte.passmarka da bakayım akşam ama dediğin gibi yazılımsal bir sorun büyük ihtimal.her şeyin çalışıyorsa hiçbir problem yok ama dersen ki şu usb portu gitmiş şunu yapmıyor durup dururken mavi ekran falan veriyor o zaman sıkıntı pinlerden ama zannetmiyorum öyle bile olsa bi format atardım windowsa ben olsam ilk önce.soğutucuya işlemci yapışması herkesin başına gelir yamulma yoksa kopma yoksa problem değil bence.kafası karışıyor demek ki programların.
-
-
oynatarak değil direkt çekmişsin galiba bi dağılma yamulma falan ben de göremedim.bir daha sökecek olursan deli gibi ısıt test bench falan yap yumuşasın bir de en kötü arctic mx-4 2019 gibi bir macun kullan umarım bir daha olmaz.
-
Evet öyle geldi ama anlamadığım nokta bu soketin kilit mekanizması yok mu? İşlemci nasıl çıkıyor oradan? -
anakartın kilit mekanizması var ama işlemci salmayınca üst yüzeyden sen de zorlayınca kilidi falan aşmış.bağlantısı çıkarıldıktan sonra soğutucuyu olduğu yerde sağa sola çevirip sonra çekmek bu durumda işe yarayabilir.
-
Anladığım kadarıyla sizde de 5600x var hocam. Siz kaç alıyorsunuz passmarkta? -
kilit mekanızması salmasa ıslemcıyı pinlerin hepsını kırmıs olurdunuz
ucuz yırtmıssınız. bir dahaki sogutucu cıkarma ıslemını bırazcık ısıtıp ıslemcıyı oyle deneyın. sogutucu glemez ıse zorlamayın bu şekilde.
pinlerde eğilme yok gıbı. sentetık puanlara cok takmayın. pcnızde anlık bır guncelleme olur puan duser. arka planda bırsey acık kalmıstır etkıler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zeevac
Anladığım kadarıyla sizde de 5600x var hocam. Siz kaç alıyorsunuz passmarkta?passmark 3400 derken tek çekirdek testini mi diyorsun?almamışım hiç sonuç baştan kurdum strix-e x570 anakart 4x8 3200 cl14 ram işlemci stok güç planı dengeli.
şu da 4850 mhz curve nihai güç planı.
bütün testleri yaptım farklı çıktı bu test gekkbench gibi sürekli aynı çıkmaz ve alttaki programlardan falan en ufak şeyden çok etkilenir ben ondan bios demiştim en başta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 25 Şubat 2021; 20:20:13 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockleypassmark 3400 derken tek çekirdek testini mi diyorsun?almamışım hiç sonuç baştan kurdum strix-e x570 anakart 4x8 3200 cl14 ram işlemci stok güç planı dengeli.
şu da 4850 mhz curve nihai güç planı.
bütün testleri yaptım farklı çıktı bu test gekkbench gibi sürekli aynı çıkmaz ve alttaki programlardan falan en ufak şeyden çok etkilenir ben ondan bios demiştim en başta.
Alıntıları GösterAynen hocam single coredan bahsediyorum. Sizin değerler çok iyi bana göre. Ben 3000 alıyorum.
-
benchmarklarda sistemin diğer bileşenleri de sonucu etkiler.aynı model işlemci değişik sistemlerde farklı sonuç alabilir.3400 aldığında ne neydi hatırla mesela xmp mi açmıştın ya da elle mi ayarlamıştın ya da alttaki virüs programını mı kapatmıştın buna göre yeniden 3400 yapabilirsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X