bende 5600x aldım stok fanlı şuanda . anakart b550 gaming edge wifi. msi mag forge kasaya kurulum yaptım kablolamaya özen gösterdim etrafta hiç yok hemen hemen öyleki rx6800 ün güç kablolarını havayı engellemesin diye kartın hemenince kenarının üzerinden geçirdim. Önde 3 fan arkada bir egzos fan var. anakart sıcaklığı 34 derece işlemci boşta 45 derece ama video falan açınca 50 lerde geziniyor cod warzone açtım 86 derecelere çıktı korkup kapattım. https://www.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/sogutucu-ve-fan Şu linkteki cpu soğutucuyu sipariş verdim. ( ID-COOLING SE-224-XT ) Kendi macunuyla geliyor ama pek güvenemediğim için ayrieten arctic termal macun sipariş verdim. Nispeten ucuz bir soğutucu ama bir iki videoda soğutma performansının iyi olduğu söyleniyordu. İki gün içinde kurulumunu yapıp sonuçları paylaşırım. edit : yukarıda yazan soğutucuyu açmadan geri yolladım. kesenin ağzını açıp bitane noctua nh d15s almaya karar verdim. Sıcaklıklar gerçekten ürküttü. Henüz gelmedi. aşağıdaki değerler sistemimin stok fanlı hali (boşta) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyturk06 -- 18 Aralık 2020; 22:35:56 > |
Ryzen 5 5600x stock fan ile 85 derece (7. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun. İyi soğutucu ama aynı işlemci bende de var, bu soğutucu gerekli mi bilmiyorum.
Sonuçta 65 Wattlık işlemci.
Yarı fiyatında olan Mugen 5, normalde aynı fiyatlarda olan ama şu an stok yokluğundan biraz daha pahalı olan Fuma 2 yeterdi bence.
Ben Mugen 5 aldım gayet yeterli geldi.
-
teşekkürler dostum. Sence fan rpm değerlerim boşta çalışan bir sistem için fazlamı? 65w ama 90a yaklaşıyor 100% de malesef. Haklısıındır belki birazda şunu düşündüm. Diğer kasa fanlarıda cpu nun sıcaklıklarına endeksli sanırım cpu ısınırsa fan gürültüsü rahatsız etmesin diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyturk06 -- 18 Aralık 2020; 23:51:34 > -
Fan hızına kafayı fazla takma.
Sonuçta onlar anakart biostan ayarlanıyor.
Stok fandan fazla bir şey bekleme, yetmiyor. O günlük kullanım için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mugen 5 webdenal'da 470 lira şu an, noctua'ya boşuna para vermeyin bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 19 Aralık 2020; 0:3:20 > -
Fuma 2 düşünenler, en uygun n11'de 650 TL;
Bir çok siteye de stok gelmiş. Ben su soğutucuda kaldım ya, stok dolar artık her yer
https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/scythe-fuma-2-scfm-2000-islemci-sogutucu-P455033755
Garantipay ile ödenince 75 TL bonus var ve n11 puan kullanılırsa daha da uyguna gelebilir.
-
inventusNOCTUA NH-D15 INTEL & AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1, 2ad NF-A15 PWM 140mm, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Hocam 718 liraya alınır mı sizce?
-
Kasaya sığıyor ise tabiki. Kaçırmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Xpg Invader kasa. CPU soğutucu desteği 17cm olarak geçiyor. Ama anakart ve ramler konusunda emin değilim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X