Ryzen 5 - 8645HS vs Ryzen 7 - 7435HS vs Intel i5 - 12450HX
-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ryzen 5 - 8645HS daha mantıklı gibi.
-
Çekirdek ve iş parçacığı olarak dezavantajı var ama tek çekirdekte ve TDP, mimari aynı zamanda 4 nm olması öne geçiriyor Ryzen 5'i.
Ryzen 7 - 7435HS Zen 3+, Ryzen 5 - 8645HS Zen 4. Intel i5 - 12450HX'te de 4 P core var. En mantıklı seçenek Ryzen 5 - 8645HS gözüküyor.
-
Teşekkür ederim hocam Ryzen 5 8645HS'li konfigürasyonu satın aldım.
İyi günlerde kullanın.
Aldığınız cihaz bu mu hocam.
Bu ise battery drain sorunu var mı. Ve fan sesi rahatsız edici mi?
Çok teşekkür ederim.
Bu değil hocam 83DX00B7TR model numaralı cihazı aldım. Ryzen 5 8645HS var, daha verimli bir işlemci. Çok oyun oynamadım henüz, birkaç saat test ettiğim kadarıyla şarj seviyesi düşüş göstermedi prize bağlıyken. Ryzen 7'li modelin enerji tüketimi daha fazla olduğu için 170W adaptör yetmeyebilir. O yüzden battery drain sorunu yaşanma ihtimali daha yüksek.
Evet yanlış linki atmışım. Fan sesi ne durumda hocam benim için en önemli şey o ya.
Ben bu cihaza TUF F15'ten geçtim. Onun en yüksek fan devir hızı 5200 idi, bu cihazda 4800. Oyun oynarken Asus uçak motorunu andırırdı, bu cihaz ondan çok daha sessiz. Üstelik fan hızını kendin ayarlayabildiğin bir mod var. Örnek veriyorum CPU 45 derece sıcaklığı geçmediği sürece fanı 500 RPM dönecek şekilde ayarlayabiliyorsun ki bu da müthiş sessiz kullanım imkanı sunuyor. Başka bir sıcaklık aralığına da farklı bir devir hızı atıyorsun. Yani fanı hep gerektiği kadar çalışacağı şekilde ayarlama şansın var.
Kısacası kullanıma göre değişmekle birlikte fanı minimum düzeyde çalışmasını sağlayabilme şansınız var bu cihazda. En yüksek hali bile beni hiç rahatsız etmiyor. Önceki bilgisayarımdan da daha sessiz.
Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. 11 yıllık lenovo z580'den sonra yine bir lenovo ile devam o zaman. Kasa olarak asus tuf daha çok hoşuma gidiyordu ama loq da fena değil. Bir de windows kurulu gelse tam olurdu. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flypow3r -- 1 Ocak 2025; 18:39:25 >
Rica ederim ne demek. Ben de Legion Y520 kullandım geçmişte, sonra Asus şimdi tekrar Lenovo'dayım. TUF biraz daha güven veriyordu bana sağlamlık konusunda. LOQ serisi daha hassas onu söyleyeyim. Fakat aynı zamanda daha kompakt. TUF şekilli şukullu ayrı güzel LOQ da sade fakat kendine has kasası ve tablo gibi dokusu var. Asus'un interface yazılımları pek hoş değil, armoury crate falan görsellikten ibaret. Ama dediğim gibi kasası çok sağlam, kaya gibi makine TUF serisi.
Birkaç gün içinde ana konusunu açacağım söz konusu modelin. Orada görüşmek dileğiyle :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X