Şimdi Ara

Ryzen 5 ve Sıvı Soğutma Masaüstü sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. Kendime masaüstü bilgisayar yapmayı düşünüyorum. Kafama göre şöyle bir sistem topladım. Bunları toplarken çok teferruata inemedim. Performansı düşürmeden fiyatı aşağı çekebilir miyiz.
    Örnek veriyorum bu anakart ile şu anakartın arasında öyle ahım şahım bir fark yok bunu alabilirsin. (7+1 ses sistemini desteklesin yeter.)
    AMD Ryzen 5 1600 3.2/3.6GHz AM4 CPU Fan Kutu İçeriğinde Mevcut
    MSI B350M MORTAR ARCTIC DDR4 S+V+GL AM4 mATX
    MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit GDDR5
    Kingston HyperxFury 8GB 2666 D4 HX426C15FB/8 - 2 ADET
    Kingston HyperX Fury 120 GB SSD Disk SHFS37A/120G 2.5", 500 - 500 MB/s, Sata 3
    Corsair 600W CX600 CP-9020048-EU Güç Kaynağı 80+ Bronze,120mm Fanlı - Bu ürünün cx600M olanı var ama farkı ne anlayamadım.
    Bunlarla beraber işlemci sıvı soğutma tavsiyenizi bekliyorum. Yada sıvı soğutmaya gerek vaemı alternatif başka bir şey süşünülür mü. İş görsün kafa ağrıtmasın yeterli olacaktır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bütceniz nedir ?
  • Bütçe olarak bir fiyat belirlemedim ama fiyat performans gözüyle bakıyorum. Öyle oyunları falan fullde oynamam play battlegrounds u kasmasın yüksek ayarlada oynasın tatmin eder

• quote:

MSI B350M MORTAR ARCTIC DDR4 S+V+GL AM4 mATX

Hocam bende Ryzen 5 sistemine geçiş yapıyorum. Ancak anakart konusunda MSI B350 Mortar Arctic ile B350 Tomahawk arasında kaldım. Bir kaç forumda Tomahawk'ın daha iyi olduğunu gördüm. Sizin Mortar seçme nedeniniz nedir mesela?
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    arasındaki fark bunlar. tl olarak da 70tl fark var. burda en çok dikkatimi çeken vga belki dara düşerizde vga lazım olur mu diye düşündüm ama 70tl ye de soğutma fanı alırım diye düşünerek böyle bir karar verdim. tabi ki farklı yorumlar da gelebilir araştırıyoruz
    Alternatif olarak da bunu buldumhttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-b350m-mortar-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade37 -- 18 Haziran 2017; 12:6:9 >

• Hocam bence sıvı soğutmaya gerek yok.Onun yerine şu fan daha güzel ;
    http://www.deepcool.com/product/cpucooler/2013-12/7_512.shtml
    Aşırı derecede sessiz bir fan ben kullanıyorum gayet memnunum.
    Yüksek ayarlarda gayet güzel oynarsın
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Mortar tomahawkın Micro atx versiyonu. Bir kaç giriş çıkış farkı var.

• bu aklımın bir köşesinde dursun. ekran kartı piyasası aldı başını gitti p/f olarak neleri değerlendirebiliriz
  • Asilzade37 A kullanıcısına yanıt
    Bütçe ne ? Ama o sisteme en iyi RX 580 veya 1060 güzel gider benim sistemime benziyor gayet iyi

• Sistemin güzel olmuş 1600 tam bir f/p ürünü bendede 1600+B350 TOMAHAWK+1070+SSD+2400 MHz ram+vs var

Sorunsuz kullanıyorum.ramleri yakında 3600 MHz yapacağım.

Not.stok fanla kullanıyorum.

• 580 i kim istemezki piyasanın anasını ağlattılar. Bütce minimum. Yani 1060 ın üstüne yada 1400tl nin üstüne çıkmak istemiyorum. Zaten şu sıralar ekran kartı kıtlığı var. Tr ye 1000konteynır 480 580 gelse o gün biter. Kaldık ortada resmen. Coinciler bi bitin artık isyanlardayız.

• fatkarah kullanıcısına yanıt
    1070 hangi marka, power kaçlık? marka model alabilir miyim. Soğutma da test yaptınız mı hiç. Kendi fanın da kaçı görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade37 -- 21 Haziran 2017; 12:29:2 >
    Amazondan al veya başka yurtdışı şeylerden ?
  • yaw bakıyorum da bulamadım. link atabilirmisiniz

• Türkiye ye gönderilmiyormuş :(

üzdü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.