Hangi konuda stabiller? B550 gaming edge wifi kullaniyorum 1 yil 6ayi gecmis, bu kadar biosu stabil ve sorunsuz bir anakart kullanmadim. Bazilari b550 lerin usb leri ile ilgili sorunlardan bahsetmis lakin benim anakart aldirdigim insanlardan öyle bir geri bildirim almadim suana kadar. B550 degilse x570 alinir, onu da tomahawk wifi modeli alinasidir. X470 hangi konuda kat be kat stabil, hangi b550 ile hangi x470 anakartini kullandin? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 5600x işlemci b450 anakart uyumu? (2. sayfa)
-
-
b550a-pro kullandım. b550m s2h kullandım nvm olsun fazlar olsun x470de daha iyi, oc performansı ile x470 ile görülen değerleri asla göremedim. Son kullanıcı için artık b550 x570 bile farketmiyor. Bir sonraki seri çıkınca ddr5 geçilecek ve elinizde ne olursa olsun eskimiş olacak. Demode olacak. 5600x işlemciyi b450 de taksanız x570 de taksanız bir anlamı yok yani artık.
-
Gigabyte B550m sh2, b450 tomahawk tan kötü bir anakart, overclock performansinin iyi olmasi beklenmez, 5+3 ve faz basina 1 adet high-side 4C10N ve 2 adet low-side 4C06 mosfetleri kullanilmis, üzerindeki alu heatsink in de kapasitesi fiyatinca... msi b550a-pro ise b550 gaming plus ile yapi olarak ayni, heatsink farki var, b450 tomahawk tan biraz daha iyiler, 5+2 lakin doubler ile 10+2 gibi calisiyor, 1 adet high-side 4C029N ve 1 adet low-side 4C024N 46A lik mosfetlere sahip. B550 gaming plus ile No Way Out 5600x islemcisini limitlerine kadar overclock yapmisti, cok cok iyi bench sonuclari vardi forumda, konusunda hala mevcuttur, a-pro da benzer kapasitede, tek fark heatsinkler demistik. Ince ayar bilmek gerekir. Bende ki b550 gaming edge wifi ise birak x470 leri x570 killer olarak taninir. Ryzen lerin tümünü islemcinin limitlerine kadar overclock yapabilir. Diger yandan b550 chipset en son cikan chipset, ram destegi noktasinda da avantajlari var. X470 te rakip olarak gösterdigin anakart hangisi bilmiyorum lakin durum böyle, bunlari 1,5 yil önce konusuyorduk ve SS ler, testler, bench ler ile anlatiyorduk. Her b550 tabi ki bir degil... Ama diger yandan b450 dragon gibi bir model konusuluyor. Ben b450 olarak yukardaki b450m pro s modelini önermistim cünkü b550 lerde kullanilan dr.mos mosfetlerinden kullanilmis, heatsink kalitesi arttirilmis, b450 chipseti olmasina ragmen bir cok x470 den iyi bir modeldi... 8+2 dr.mos mosfetleri b550 tuf pluslar ile ayniydi...
Neyse tabi ki yeni chipset cikacak, ucuz olmayacak, daha performansli olacak lakin yinede uzun vadeli düsünüyorsa kaliteli bir anakart almakta her zaman fayda var. Cok asiriya kacmadan... Ama x470 leri birak, x570 lerden daha iyi termal performansi olan b550 anakartlar var, onlardan birini kendime aldim iste...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Tuf 450 Atx de 8pin CPU giriş pin var. Son güncelleme ile yanliş anımsamadiysam 5800 seriye de destek geldi. 5600 , 5600X ile babalar gibi kullanilir mofsetleri güçlü bi cihaz. Tabi B550 chipset olsa tadından yenmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ryzen 5600 yada 5600x i msi b350 pc mate ile kullanamaz mıyız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X