Şimdi Ara

Ryzen 5600x işlemci b450 anakart uyumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni sistem toplamaya başladım anakart olarak msi b450m-a pro max aldım. Bu anakarta başlıkta belirttiğim işlemciyi alıp sıkıntısız kullanabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ryzen 5 5600X İşlemciyle B450 Anakart Uyumu

Ryzen 5 5600X işlemciyi B450 anakartla kullanmak isteyen kullanıcılar, uyumluluk konusunda bilgi edinmelidir.

B450 anakartlar, Ryzen 3000 serisi işlemciler için üretilmiştir. Ancak, bazı anakart üreticileri, BIOS güncellemeleri yayınlayarak Ryzen 5000 serisi işlemcilere destek eklemiştir.

B450 Anakartın Ryzen 5 5600X İşlemciyi Desteklemesi İçin:

• Anakartınızın BIOS'unun en son sürüme güncellendiğinden emin olmalısınız.
    • Anakartınızın üreticisinin web sitesini ziyaret ederek en son BIOS güncellemesini indirebilirsiniz.
    • BIOS güncellemesini anakartınıza yükleyin ve işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Güncel BIOS ile B450 anakartların çoğu Ryzen 5 5600X işlemciyi destekleyecektir. Ancak, bazı eski modeller bu işlemciyle uyumlu olmayabilir.

Anakartınızın Ryzen 5 5600X işlemciyi destekleyip desteklemediğinden emin değilseniz, anakart üreticisinin web sitesini kontrol etmeniz veya müşteri hizmetlerine başvurmanız önerilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

• BIOS güncellemesi, anakartınıza zarar verebilecek ciddi bir işlemdir. Güncelleme işlemini dikkatli bir şekilde takip ettiğinizden emin olun.
    • B450 anakartlar, Ryzen 5 5600X işlemcinin tüm özelliklerini desteklemeyebilir. Örneğin, bazı anakartlar PCIe 4.0 desteği sunmayabilir.
    • Ryzen 5 5600X işlemci, B450 anakartlarda tam performansını vermeyebilir. Daha iyi performans için B550 veya X570 anakart kullanmanız önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bios güncellemesi yapılsın, kullanılır.
  • Gerekli bios güncellemesinden sonra kullanabilirsiniz ama anakart b450 yongasının giriş seviyesi sayılır 4 pin cpu girişi ile 8 pin li kartlar kadar istikrarlı çalışmaz o.c falan denemeyin.

• keske asus b450m pro s falan alsaymissin.

daha asagi bir b450 almazdim:https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/TUF-Gaming/TUF-GAMING-B450M-PRO-S

• Bios güncellemesi ile kullanabilirsiniz. Anakartınızın bios flashback özelliği yok sanırım R5 5600x almadan anakartınızı ryzen 3000 serisi yada 2000 serisi bir işlemci takıp biosunu son güncel bios ile güncelleyip daha sonra r5 5600x takıp kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

keske asus b450m pro s falan alsaymissin.

daha asagi bir b450 almazdim:https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/TUF-Gaming/TUF-GAMING-B450M-PRO-S

Bu dediğin anakart 1000 küsür lira hocam üstüne 100-150 daha koyar b550 alırım. Aldığım anakartı 500 küsüre almıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Bios güncellemesi ile kullanabilirsiniz. Anakartınızın bios flashback özelliği yok sanırım R5 5600x almadan anakartınızı ryzen 3000 serisi yada 2000 serisi bir işlemci takıp biosunu son güncel bios ile güncelleyip daha sonra r5 5600x takıp kullanabilirsiniz.

İlk defa amd ryzen sistem toplayacağım eğer İlk taktığım anda sorunsuz çalışacaksa bir kere alayım tam olsun mantığıyla 5600x alayım diyorum. Ha yok sıkıntı çıkaracaksa 3600 alırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 , MSI B450, SSD
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muvaZaa xD M kullanıcısına yanıt

dedigim anakart ile 5900x kullaniyorlar oc'lu olarak... saglam mosfet var onda, yenilenmis bir b450 dir... benim b550 ler ise 1400lirada basliyor. bunda ki mosfetler b550m tuf plus ta var. ama b550 chipset almak tabi ki daha iyi olur. b450 pro s suan 950 lira ve yer yer 900e de bulunuyor. bende onu dedim zaten en kötü "bu" b450 alinir yokda b550 alinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 25 Ocak 2021; 1:34:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muvaZaa xD

İlk defa amd ryzen sistem toplayacağım eğer İlk taktığım anda sorunsuz çalışacaksa bir kere alayım tam olsun mantığıyla 5600x alayım diyorum. Ha yok sıkıntı çıkaracaksa 3600 alırım.

Alıntıları Göster

Aldığınız b450 anakart tak çalıştır olarak ryzen 5000 serisi ile çalışmıyor bios güncellemesi gerekiyor. Bios flashback olsaydı işlemci ram olmadan rahatlıkla bios güncelleyebilirdiniz ama sizin anakartınızda yok maalesef ya çevrenizden birilerinden ryzen 3000 yada 2000 işlemci bulmanız gerek yada anakartı aldığınız yer ile irtibata geçip bios güncellemesini yaptırabilirsiniz. 5 dk lık bir işlem bios güncelleme zaten bios güncelledikten sonra rahatlıkla r5 5600x işlemciyi kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Aldığınız b450 anakart tak çalıştır olarak ryzen 5000 serisi ile çalışmıyor bios güncellemesi gerekiyor. Bios flashback olsaydı işlemci ram olmadan rahatlıkla bios güncelleyebilirdiniz ama sizin anakartınızda yok maalesef ya çevrenizden birilerinden ryzen 3000 yada 2000 işlemci bulmanız gerek yada anakartı aldığınız yer ile irtibata geçip bios güncellemesini yaptırabilirsiniz. 5 dk lık bir işlem bios güncelleme zaten bios güncelledikten sonra rahatlıkla r5 5600x işlemciyi kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster

Anakart var elimde msi b450m-a pro max 2x8 gb 3200 mhz ram ve 1 tb wd blue sn550 nvme ssd var. 700w psu lu kasayla 24 inch 1080p monitör zaten hazır. İşlemci ile ekran kartı kaldı almam gereken

• Dün sabah amazondan r5 3600 sipariş ettim yarın elime ulaşacak hayırlısıyla başlıktaki model uyum sağlar mı sağlamaz mı dertleriyle uğraşmaktansa aldım kurtuldum.

• muvaZaa xD M kullanıcısına yanıt

Şu an aynı ikiliyi kullanıyorum. gayet iyi. işlemci çok iyi.

b450m zayıf bir anakart 3600 için daha uygun, 5600 o anakart için çok fazla..

Ayrıca 3600 den performans sıkıntısı çekmezsin zaten.

• Kullanırsın hocam sorunda olmaz. Eşimin pc'ye 5600x aldım, Asus B450m Dragon (giriş seviyesi anakart) ile curve optimizer ayarıyla 4850mhz boostla kullanıyor 2 aydır sorunsuz bir şekilde.
  • omerf kullanıcısına yanıt

Hocam eşinizin bilgisayarındaki 5600X ve B450M Dragon sorunsuz çalışmaya devam ediyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: eunusymre

Hocam eşinizin bilgisayarındaki 5600X ve B450M Dragon sorunsuz çalışmaya devam ediyor mu?

Anakartı b550 ile değiştirdim hocam ama evet sorunsuz bir şekilde hizmet etti b450m dragon.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun vadeli düsünüyorsan iyi bir anakart almanda fayda var, dragon, asya icin kendilerine ürettikleri ucuz bir model, avrupada yok bile... Sorun cikarma olasiligi yüksek o anakartlarin. Islemci 5600x ise b450 dragon almayin, sonra b550 ile degistirirsiniz.

• @omerf @kunGFu teşekkür ederim. Uzun vade düşündüğüm için B550 daha mantıklı görünüyor.

• b550 ile alakası yok dostum olayı x470 b550 den kat be kat stabil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.