Şimdi Ara

Ryzen 7 1700 - 1 yıllık kullanımdan sonraki izlenimler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
9
Favori
17.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.4 çıktı.
    Release notları:
    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-17.4.4-Release-Notes.aspx
  • Ryzen 1700 lük sistemi kurdum fakat Asus Crosshair VI Hero anakart üzerindeki 8 ve 4 pin güç girişleri var.
    Bendeki cooler master 700w lık psu da 2 adet 4pin çıkışı vardı. İkisini birleştirip anakart üzerindeki 8pinlik yere takabildim. 4pinlik yer boş kaldı. Bu şekilde kullanıyorum. Sisteme OC. yapıp zorlamaya korkuyorum. Kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.4 çıktı.
    Release notları:
    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-17.4.4-Release-Notes.aspx

Yine bios'u sıfırladı driver. .

Nasıl böyle beceriksiz sürümler yapıyorlar bilmiyorum.

• Knisath kullanıcısına yanıt
    bios'u sıfırladı dan kastın default ayarlara mı aldı dual bios'tan f3'e geri mi aldı ? overclockla ilgili olabilir mi bende bir problem olmadı.

yeni chipset driver'ıdahttp://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows%2010%20-%2064 8 gün önce çıkmış. kurulumdan seçeneklerden 17.10 sürümünü kullandım. özel kuruluma geçtim. ekran kartı sürücüsü ati hdmi ses sürücüsünü kurmuştu bu daha eskisini kurmaya kalkınca kurulumda sadece onu iptal ettim. ekran kartı sürücüsü ve amd control panel seçili gösteriyor ama onları kurmuyor. ryzen balanced güç profilinide artık bu driver'ın içinde veriyorlar.

dün windows güncellemesi geldi. üstüne chipset ve ekran kartı sürücülerinide yeniledim. hangisi çözdü bilmiyorum ama kodi'de biraz işlem yapınca çıkışta kilitlenme olayı çözülmüş görünüyor.

• quote:

bios'u sıfırladı dan kastın default ayarlara mı aldı dual bios'tan f3'e geri mi aldı ? overclockla ilgili olabilir mi bende bir problem olmadı.

yeni chipset driver'ıdahttp://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows%2010%20-%2064 8 gün önce çıkmış. kurulumdan seçeneklerden 17.10 sürümünü kullandım. özel kuruluma geçtim. ekran kartı sürücüsü ati hdmi ses sürücüsünü kurmuştu bu daha eskisini kurmaya kalkınca kurulumda sadece onu iptal ettim. ekran kartı sürücüsü ve amd control panel seçili gösteriyor ama onları kurmuyor. ryzen balanced güç profilinide artık bu driver'ın içinde veriyorlar.

dün windows güncellemesi geldi. üstüne chipset ve ekran kartı sürücülerinide yeniledim. hangisi çözdü bilmiyorum ama kodi'de biraz işlem yapınca çıkışta kilitlenme olayı çözülmüş görünüyor.

Komple o.c ayarları silindi ve bios'u yüklemiyor, açılışta f12 ile ssd'yi seçip elle boot yapmak zorunda kalıyorum windows'u. İşin kötüsü eski driver'ı yüklememe rağmen böyle, düzelmiyor da bir format gerekiyor ufukta.

Dostum cmos/clear la muhtemelen uğraştın sanırım olmadı. Bu durumu yaşayanların ne yaptığına dairhttp://forum.gigabyte.us/thread/740/official-ab350-gaming-owners-club bu linkte açıklamalar var. 13 sayfa bölüm var hangisindeydi anımsayamıyorum ama bu bölümlerde gerçekten işine yarayabilecek şeyler var.
  • quote:

Dostum cmos/clear la muhtemelen uğraştın sanırım olmadı. Bu durumu yaşayanların ne yaptığına dairhttp://forum.gigabyte.us/thread/740/official-ab350-gaming-owners-club bu linkte açıklamalar var. 13 sayfa bölüm var hangisindeydi anımsayamıyorum ama bu bölümlerde gerçekten işine yarayabilecek şeyler var.

Teşekkürler, oradaki konudan başka bir konuya link vardı ona baktım, bir kişi 2 kere biosu tekrar flashladım sorun kalmadı diye yazmış, tekrar flashladım sorun düzeldi.

Ancak anlamadığım, çipset sürücüsü ile grafik birimi sürücüsü bios dosyaları ile neden oynar ? O kadar yıldır bilgisayar kullanırım, ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Biri bana dese beni inandırmak için evine götürüp, bilgisayarın sorunu bana göstermesi gerekirdi

• kralAY kullanıcısına yanıt
    Ln2 ile soğutma yapıp extreme oc yapmadıkça gereksizdi o sanırım. Buradakiler daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 28 Nisan 2017; 18:34:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Birşey değil dostum. Evet gerçekten enteresan bir durum. Overclock kullanmadığım için bahsettiğine benzer durumlarla hiç karşılaşmadım. Direk biosu kurcalasa, ayarları sıfırlasa yada sorun çıkarsa daha bir normal karşılaşırımda niye overclock ? Gezinirken okuduğum nvidia'da da sanırım(doğru hatırlıyorsam) son f6 biosundan sonra nvidia control panelin hata verip açılmaması gibi sorunlar olmuş. Driverlar maksimum performans versin optimize edicez diye uğraşırken başka şeyleri gözardı ediyorlar galiba. Bide verdiğim linkin sonlarındaydı sanırım şey okudum gigabyte bu F6 yı yayınlarken final bios falan demiş acaba bundan sonra başka bios çıkmayacak bordun rev 2.0'ını çıkarıp ona mı bios verecekler diye kıllanmışlardı. İnşallah öyle değildir çünkü mayıs ayında yeni bir agesa versiyonu daha çıkacakmış ryzen yeni ve oturma başlangıcında bir sistem. Güncelleme lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 28 Nisan 2017; 19:33:25 >
  • quote:

Birşey değil dostum. Evet gerçekten enteresan bir durum. Overclock kullanmadığım için bahsettiğine benzer durumlarla hiç karşılaşmadım. Direk biosu kurcalasa, ayarları sıfırlasa yada sorun çıkarsa daha bir normal karşılaşırımda niye overclock ? Gezinirken okuduğum nvidia'da da sanırım(doğru hatırlıyorsam) son f6 biosundan sonra nvidia control panelin hata verip açılmaması gibi sorunlar olmuş. Driverlar maksimum performans versin optimize edicez diye uğraşırken başka şeyleri gözardı ediyorlar galiba. Bide verdiğim linkin sonlarındaydı sanırım şey okudum gigabyte bu F6 yı yayınlarken final bios falan demiş acaba bundan sonra başka bios çıkmayacak bordun rev 2.0'ını çıkarıp ona mı bios verecekler diye kıllanmışlardı. İnşallah öyle değildir çünkü mayıs ayında yeni bir agesa versiyonu daha çıkacakmış ryzen yeni ve oturma başlangıcında bir sistem. Güncelleme lazım.

Umarım öyle bir bios kısıtlamasına gitmezler. Pek de zannetmiyorum gideceklerini.

Öyle olursa, ben anakartı iade ederim. Sonuçta, bana belirtilmeden, ayıplı ürün satılmış oluyor. Aldığım yerde aynı çerçevede o firmaya iade edip parasını alır.

f10-f12'ye kadar yolu var bu modelin. Daha bellek sorunu yaşayanlar için bellek güncellemesi ve dediğiniz güncelleme de gelecek. Son bios derken F6 çıkmadan önce F6d çıkmıştı onu geri çektiler 1 gün sonra. F6'nın son sürüm biosu olduğunu vurgulamak için demişlerdir.

• quote:

Bios sorununun bir başka kaynağını buldum, bilgisayar açılırken F12'ye basıp boot ekranını açmak istediğimde de BIOS sıfırlanıyor. İlginç bir sorun. Format attım, bir başka diske Ubuntu yükledim. Onu yüklerken boot ekranından sonra bios'un sıfırlandığını ve rom'u görmediğini fark ettim. Umarım düzeltirler sorunu.

Azönce denedim. Açılışta F12 ye basıp boot menüsüne geçtim ordan windows'u başlattım. Bir sorun çıkmadı. Sendeki durum diğer depolama ve ubuntu ile ilgili olabilir. Bios ayarlarını defaulta aldımı bilmiyorum ama kastettiğin dual bios'a geçip F3 e dönmesi sanırım. Yabancı forumlarda misal hem m.2 cihaz hem sata takılı ise m.2 ye windows kuramamadan bahsediliyordu. Önce sata aygıtı çıkarıp windowsu kuruyorlarmış ondan sonra sata cihazı takıyorlarmış diye okumuştum. Bende bi kere dual bios devreye girip F3'e döndürdü oda smt yi kapatıp açtıktan sonra.

Ryzen 7 kullanıcıları için dual biostan F3 dönme sorun değilde F6 bios isteyen ryzen 5 ler var. O 1600x ler 1600 ler falan. Onlarda dual biostan f3 e döndüğünde makine açmıyorsa ryzen 7 takıp biosu atıp kendi işlemcilerini takmaları gerekecek uzun iş.

Bide windows 10 da ahci driver'ı yüklenmiyor. Windows 10 standart ahci device gibi tanıyor. Windows 10 otomatik driver bulmuyor, amd nin chipset driver'ından da gelmiyor. Gigabyte'ın verdiği ahci driver'ıda (2mb falan) olmuyor. Ona bi tek sürücüyü driver booster programı otomatik olarak buldu(bulduğuda 2015 tarihli bir sürücü) ama yüklemedim. Ben sata aygıt kullanmıyorum sadece m.2 nvme kullanıyorum önemsemedim ama sata aygıt kullananlar için az da olsa önem teşkil edebilir.

• quote:

Azönce denedim. Açılışta F12 ye basıp boot menüsüne geçtim ordan windows'u başlattım. Bir sorun çıkmadı. Sendeki durum diğer depolama ve ubuntu ile ilgili olabilir. Bios ayarlarını defaulta aldımı bilmiyorum ama kastettiğin dual bios'a geçip F3 e dönmesi sanırım. Yabancı forumlarda misal hem m.2 cihaz hem sata takılı ise m.2 ye windows kuramamadan bahsediliyordu. Önce sata aygıtı çıkarıp windowsu kuruyorlarmış ondan sonra sata cihazı takıyorlarmış diye okumuştum. Bende bi kere dual bios devreye girip F3'e döndürdü oda smt yi kapatıp açtıktan sonra.

Ryzen 7 kullanıcıları için dual biostan F3 dönme sorun değilde F6 bios isteyen ryzen 5 ler var. O 1600x ler 1600 ler falan. Onlarda dual biostan f3 e döndüğünde makine açmıyorsa ryzen 7 takıp biosu atıp kendi işlemcilerini takmaları gerekecek uzun iş.

Bide windows 10 da ahci driver'ı yüklenmiyor. Windows 10 standart ahci device gibi tanıyor. Windows 10 otomatik driver bulmuyor, amd nin chipset driver'ından da gelmiyor. Gigabyte'ın verdiği ahci driver'ıda (2mb falan) olmuyor. Ona bi tek sürücüyü driver booster programı otomatik olarak buldu(bulduğuda 2015 tarihli bir sürücü) ama yüklemedim. Ben sata aygıt kullanmıyorum sadece m.2 nvme kullanıyorum önemsemedim ama sata aygıt kullananlar için az da olsa önem teşkil edebilir.

Test için teşekkür ederim, zahmet etmişsiniz. .

Bugün yine boot sorunu yaşadım ve yeniden bios flashlamak zorunda kaldım. Biosta dikkatimi çeken şey, hdd önceliğini sadece arşiv dosyası olan hdd'yi göstererek öncelik vermişim. Tam olmamak ile beraber sorunun kaynağı bu olabilir.

Onu düzelttim. Bakalım bir hafta içinde durup dururken yine bios sorunu yaşarsam, gigabyte ile iletişime geçip, daha sonra garantiye gönderebilirim.

Dostum inşallah çözülür garantiye gerek kalmaz. Bende sadece m.2 nvme depolama var ayrı bir sata aygıt kullanmadığım için daha kapsamlı bir testte bulunamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 1 Mayıs 2017; 19:47:8 >
  • quote:

Dostum inşallah çözülür garantiye gerek kalmaz. Bende sadece m.2 nvme depolama var ayrı bir sata aygıt kullanmadığım için daha kapsamlı bir testte bulunamıyorum.

bende m.2'ye geçeceğim elimde ssd + hdd var. Öncelik hdd'de kalmış bugüne kadar. Bugün onu fark ettim. Çünkü hiç değiştirmemiş ve bakmamıştım. Bios rom hatası ile bir alakasını henüz kuramadım ama biosta oluşan hata, boot rom kastı windows ise sorunu çözmüş olmam gerekir, yaptığım değişiklik ile.

Şayet değilse ya yeni bios sürümü bekleyeceğim ya da garantiye gidecek gibi. Bakalım.

• quote:

Bugün yine hata verdi. Birçok forumu gezdim, gigabyte durumdan haberdarmış ve yeni bios ile fix çıkaracaklarını ama ne zaman çıkacağını yazmamışlar k5-k7- b350 serisi fark etmeden herhangi bir anakartta aniden olan bir sorunmuş.
    İnşallah tez zamanda bios fixi gelir. Sadece gigabyte lara özgü müymüş acaba ? Dostum işlemciyi auto ayarlarda kullansam ( sanıyorum overclock yapmadanda demek istedin ) hafif bir voltaj vermem gerekiyor yoksa tüm çekirdekleri kullanan uygulamalarda handbrake gibi sistem sorun çıkarıyor demiştin. Yanlış bilmiyorsam sende de ryzen 1700 var. Bende overclock yok işlemciden yana tüm ayarlar default. Handbrake'dir corona benchmarktır v.s. dir dediğin uygulamalarda hiç sorunla karşılaşmadım. Dediklerimde bir yanlış yoksa anakartında da bir problem olabilir.
  • quote:

İnşallah tez zamanda bios fixi gelir. Sadece gigabyte lara özgü müymüş acaba ? Dostum işlemciyi auto ayarlarda kullansam ( sanıyorum overclock yapmadanda demek istedin ) hafif bir voltaj vermem gerekiyor yoksa tüm çekirdekleri kullanan uygulamalarda handbrake gibi sistem sorun çıkarıyor demiştin. Yanlış bilmiyorsam sende de ryzen 1700 var. Bende overclock yok işlemciden yana tüm ayarlar default. Handbrake'dir corona benchmarktır v.s. dir dediğin uygulamalarda hiç sorunla karşılaşmadım. Dediklerimde bir yanlış yoksa anakartında da bir problem olabilir.

Asus ve Msi kullanıcısı olanlarda da benzer şikayetler vardı, ama genel olarak gigabyte geçiyordu.

az bir voltajın sebebi, host clock hızının auto'da olup bana sabit bir rakam seçtirmemesi, yeri geliyor 99.5 oluyor yeri geliyor 101.00 oluyor bu da 3.7'ye sabitlediğim işlemci hızını ufak bir miktar voltaj vermezsem 3750'ye çıkartıyor ve corona ile handbrake gibi tüm çekirdekleri kullanan programlarda reset atıyor.

İşin garibi 3d mark olsun, hemen hemen 120-130 oyun ile denedim, onlar olsun herhangi çökme yaşamadı, sadece bu programlarda.

Bugüne kadar anakart üzerinde duruyordum ki, birkaç forumda yığınla aynı sorunu olanı görünce, rahat bir nefes aldım. Yeni biosla fix olursa, sorun yok. Olmazsa garanti yolu gözüktü.

• Ryzen alsaydim birde uzerine amd kartim olsaydi camdan asagi atmistim sistemi.o kadar para ver ve ugrastiklarina bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum overclock yapmasanda voltaj vermen gerekiyormu corona ve handbrake için ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.