Şimdi Ara

Ryzen 7 1700 - 1 yıllık kullanımdan sonraki izlenimler (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
9
Favori
17.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Herkese merhabalar benimde aklımda Ryzen sistem toplama fikri var ama ram problemi nedir pek anlayamadım. Corsair CMU16GX4M2C3200C16 kodlu ram ile tam 3200 mhzlere çıkabilirmiyim. Ve anakart olarakta ne önerirsiniz. Bütçem 4500tl olduğundan öyle crosshair falan alma şansım yok daha makul öneriler bekliyorum. Kolay gelsin hepinize. Bide RX580 ile arasında sıkıntı olmaz değilmi R7 1700 ün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    her ikinize de teşekkür ederim, listedeki ramleri araştıracağım.

@BalistikBomba @eskibirkurt

edit: biraz baktım da listedeki ramlerle uyumlu ram göremedim listede 15d ise tr de sitelerde 16d falan var. Önerebileceğiniz ram var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HimoteK -- 4 Mayıs 2017; 21:29:24 >
  • HimoteK H kullanıcısına yanıt
    F4-3200CL16D-16GTZR 3200 çalışıyormuş.
    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-1600-ram-onerisi--126014833#126021292
    Şurda muhabbeti var.

Bu ram türkiyede bulunabilen bir ram. Listedeki 3200 lük ramlerden bulabileceğin en ideali neyse o.
    Gskill 3200 CL16 ramler Samsung b-die değil, bir kişide çalışırken başka bir kişide daha düşük hızda kalabilir.

Gskill için;
    3000 Mhz cl14
    3200 Mhz cl14
    3200 Mhz cl15

özelliklerinde ramlere bakmakta fayda olur.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Aslında aklımda geçti düşük cl li ramlerde türkiyede tedarik sıkıntısı var diye üstelemedim. Bir arkadaş bu ram çalışıyor dedi bende düşük cl olanlar daha performanslı ama diye uzatmak istemedim konu böyle kaldı. Buralarda ayrıntıya girmek daha iyi.
  • Radeon kullanıcıları müjde yeni driver çıktı.
    Crimson ReLive Edition 17.5.1 Optionalhttp://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%2010%20-%2064
    Release notları:http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-17.5.1-Release-Notes.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 4 Mayıs 2017; 23:3:33 >

• batuhano B kullanıcısına yanıt
    3200cl16d ram lerin kimisi samsung kimisi hynix karışık şans işi yani ama hynix olanlarıda 3200 de çalıştıranlar olmuş ama tabiki işi garantiye almak isteyenler cl15 ve cl14 e yönelmeli bencede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte AB350 Gaming 3 kullanıcıları ve almayı düşünenler için bir tecrübe paylaşayım. BIOS üzerinden fan ayarlarını manuel olarak YAPMAYIN! Yaparsanız ram profili kesinlikle çalışmıyor ve xmp ile düşük frekans bile verseniz açılmıyor sürekli resetliyor kendini. Defalarca farklı senaryolar denedim ve kesinlikle fan devir ayarlarının manuel olarak ayarlanması sonucu bu durum ortaya çıkıyor. Bios son sürüm olan F6 bu arada.

Keşke 200TL daha verip X370 alsaydım diyorum.

Edit: Fan ayarını manuelden normale alınca sorun çözülüyor. Fan ayarlarına dokunmadan en azından BIOS üzerinden dokunmadan XMP ram profili ile 3200mhz seçip sorunsuz çalışıyor. Madem fan ayarını yapamayacağım kafa ütüleyeceksin o zaman hakkını ver diyerek tüm çekirdekleri 3.8Ghz 1.296V ile OC yaptım. Stabilite testinden maksimum 66C ile sorunsuz geçti. Sadece işlemciyi teste sokunca 50C ile geçiyor. Bir süre bu şekilde kullanacağım.
    Fan devir ayarlarını ayrı bir program aracılığıyla yapılabileceğini varsayıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 6 Mayıs 2017; 1:9:45 >

• Dostum fan değer ayarlarını daha önce bahsettiğim gigabyte utilitysi ile windowstan değiştirebiliyorsun ve hiçbir sorun çıkmıyor. Benim işlemci overclocksuz yükte 34 derece bu haliyle overclock atsam işlemcide ısınma sorunu olmayacaktır. Ancak anakarttaki bazı bölgeler yükte 60 dereceleri buluyor. Bu özellikle b350 lerde az vrm mos çiplerinin bulunmasından kaynaklanıyor diye biliyorum. Knisath 3.74 ghz e overclock sonrası bazı anakart çiplerinin yükte 90 c leri bulduğundan bahsediyordu. Ben hwinfo64 ile bakıyorum anakart sekmesinde vrm mos vrm soc ve pciexpress seçenekleri var onlar işlemciden çok ısınıyor. Bu haliyle sınırda da olsa yaz dışında kurtarır ama yazın zor. Bir asus crosshair 6 hero kullanıcısına yükte ne oluyor diye sordum. Overclocksuz şekilde anakart entegrelerinin en fazla 44 derece olduğundan bahsetti.
    Fan devir ayarlarını dediğin gibi kontrol etmeyi deneyeceğim. Youtube'da bilindik overclok yapan kullanıcılara sordum. VRM sıcaklıkları için 100C üzerine dayanıklı yapıldığı ve 100C'ye kadar sorun olmadığını söylediler. HWinfo ile işyerindeki i3 4160 olan asus anakartın değerlerine baktım anakartı 118C gösteriyor. Hazır sistem Asus kasanın havalandırması da çok iyi değil. Ondan sonra verdim coşkuyu ben de.

Voltajı autodan Vcore +0.096 veya +0.090 yaptım şimdi tam hatırlayamadım. İşlemci 1.296V-1.308 arası kullanıyor bu şekilde. Tüm sistemi stres testine soktum ve sıcaklıklar; işlemci 66C, VRM 70C'de kaldı. Auto voltajda 80 dereceye dayanıyordu VRM sıcaklığı.

Voltajı auto yapıp işlemciyi 3.8Ghz yapınca Aida64'te teste FPU'yu dahil edince resetliyordu güç yetersiz geldiğinden. Manuelde tüm test sorunsuz devam ediyor.

Şu videoda güzel anlatmış. Hem farklı anakartların bios arayüzlerini de göstermiş. Sonunda da kısa yol oc değerleri diye paylaşım var.

Ryzen 7 1700 - 1 yıllık kullanımdan sonraki izlenimler

• Pardon sende ryzen 1600x varmış. Tahminim 2 çekirdek farkından sende overclock yapınca ne güç harcaması ryzen 1700 kadar artar nede okadar anakart ısınması olur. VRM 70 dereceleri görüyorsa büyük ihtimal yazında kurtaracaktır. Bahsettiğin msi gaming app'ı kurdum wmi provider host işlemci kullanımı yüzde 1 lere çıktı içindeki seçeneklerden oc modunu denedim fazla birşey farketmedi bende kaldırdım. Gigabyte'ın utilitylerinde sorun yok siv içindeki thermal console'dan istediğini aynen yaparsın sonrada profil olarak dosyaya kaydedersen her formatta baştan ayarlamana gerek kalmaz. Tek fark ayarlar windows açılınca devreye giriyor oda dert değil.
    X olmayanından var 1600 düz. SIV üzerinden fan ayarları için videolara bakıyorum. Gayet kullanışlı görünüyor. Windows açıldıktan sonra devreye girmesi daha güzel bios hatası vermez.

Msi gaming app biraz da kart üzerindeki ledleri kontrol etmek için çalışıyor. RGB led var kartın üst kısmında. Benim için aslında gereksiz kasam penceresiz olduğundan. Kartın fan bölümündeki ledleri nefes alma modunda çalıştırınca çok hoş görünüyor yandan bakınca.

Tüm sorunları deneyimleyerek aştığımızdan biraz uğraştırıyor sistem. Fan ayarını da düzene sokunca istediğim ayara gelecek.

Bu arada Gigabyte APP Center'i açabilmiştim ben. Normal kısayolu ile değil dosya konumundaki .exe dosyasıyla açılmıştı. Sonra malum olaylardan ne var yok silmiştim. Akşam tekrar yükleyip deneyeceğim.
  • Bendede app center açılıyordu ama güncelleme geldi diyip ortaya çıkıyordu. Tıklayınca açmıyor bekletiyor v.s. sonra güncelleme geldi diyip birden ortaya çıkıyordu. Kısayoldan değil dizini bulup ordan çalıştırıyordum bende. Kullandığım windows 10 direk microsofttan indirildi media creation tool ile. Son güncellemeri içeren sanırım windows 10 creators update olan. Onla ilgili bişi olabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 6 Mayıs 2017; 13:28:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HimoteK

http://www.hepsiburada.com/g-skill-trident-z-16gb-2x8gb-3000mhz-ddr4-ram-f4-3000c14d-16gtz-p-BD805475?magaza=Hepsiburada

şu ram nasıl hocam ?

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-trident-z-ddr4-3000mhz-cl14-1-35v-dual-kit-ram.html

o ramlerle bu ram aynı bulabilirsen bazı vatan mağzalarında var ryzenla çok uyumlu ben kullanıyorum. konularıma bakarsan görürsün

• HimoteK H kullanıcısına yanıt
    scerit arkadaşın bahsettiği ram
    F4-3000C14D-16GTZ
    http://www.overclock.net/t/1627555/ryzen-memory-ic-collection-thread
    bu listedeki yüksek uyumlu samsung b-die ramlerden.

yüksek uyumlu 3000 ve ötesi ne ram duysam genelde hep bu listeden çıkıyor. scerit'in önerisine bende katılıyorum.
  • Selam Dostlar, konuyu baştan sonra okudum. Yaklaşık son 1 yıldır ryzen işlemcileri beklerken bazı donanımları toplamıştım. En son anakart işlemci ve ekran kartı kalmıştı. Yakın zamanda iyi bir indirimden evga 1060 3GB aldım. Yine daha önce amazondan iyi bir indirimle almış olduğum GSkill Ripjaws V F4-3000c15d-16gvgb 2x8 dual kit RAM de mevcut. Şimdi X370 anakart düşünmüyorum. Bunun yerine AB350 Gaming 3 gibi orta karar bir anakart listeme eklemiş olmakla birlikte elimdeki ram büyük ihtimalle bu anakartla verimli çalışmayacak. OC yapmayı düşünmüyor olmama rağmen elimdeki donanımlar elverdiği ölçüde sistemi zorlayabilirim. Noctua D14 soğutucum ve EVGA 750 GQ güç kaynağım var. Soracağım şu; elimdeki ramleri bir şekilde elden çıkartıp x-flare ya da trident-z serisi bir ram alıp ryzen 1700 ve Gigabyte B350 anakart mı alayım. Yoksa ramler kalsın ryzen'dan vazgeçip intel kaby lake bir sistem mi toplayayım? genel kullanım amacım %50 oyun %50 grafik tasarım, internet vs,

• Soğutucun ryzen uyumlu ise işlemcini soğutucusuz model al. Ramlarin iş görür, uyumlu x370 anakart alır yoluna devam edersin.
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • hamidasim H kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin ram F4-3000c15d-16gvgb'nin ryzen uyumluluğu hakkında google taraması yaptım ve pek bilgi bulamadım. Ram'in ryzen uyumluluğuna dair bir bilgi bulana kadarda ram sıkıntı çıkarmaya müsait olacak.
    http://www.overclock.net/t/1627555/ryzen-memory-ic-collection-thread
    Seçilmeye en müsait ramler bu listede 3000 ve 3200 hızlarında olup samsung b-die entegresi kullananlar ve single rank olanlar.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.