Şimdi Ara

ryzen 7 1700 ram seçimi ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ryzen 1700 işlemciyi oyun için değil de hesaplama için kullanacağım (matris işlemlerinde kullanacağım), 1 hesaplama 2 gün sürüyor, rame çok ihtiyacı oluyor onun için 4x8gb 3200 mhz ram alacacağım her yerde okudum kullananlar var herkes olabildiğince yüksek ram frekansı öneriyor ama amd sitesin maks bellek hızı 2667 mhz diyor bu kısımda kafam karıştı? aydınlatabilir misiniz? bir de 2 kanal yazıyor ram desteği için 2 kanala toplam 4 tane ram takabiliyorum değil mi? aynı renklerde ki slotların 2 si bir kanal oluyor diye biliyorum ama doğru mu?
    https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-1700

ryzen 7 1700 ram seçimi ile ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şahımerdan -- 14 Ocak 2018; 12:39:50 >

• hocam asus x370 anakartım var. ryzen 1600 F4-3200C14D-16GTZR güncel bios ile 3200 mhz olarak çalışıyorlar.
  • YÜksek frekans ihtiyacı ryzen işlemcinin kendi içinde iletim hızını doğrudan etkiliyor. Bu yüzden performans katkısı sağlıyor. 2667MHz işlemcinin doğal bellek desteği ama üstüne de takıp kullanabiliyorsun. Sadece anakarttan basit bir ayar yapman gerekiyor. 2 kanal kullanarak bellek ile işlemci arasındaki bant genişliği artıyor.
  • yukarıda arkadaşların verdiği bilgilere ek olarak 8gb ram tek slot almanızı tavsiye ederim, bütcenüz uygunsa 8x8 - 16 de alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolince -- 15 Ocak 2018; 3:55:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.