Şimdi Ara

Ryzen 7 2700 949TL, Max 1041 TL. Vatan İndirimleri Tekrar Başladı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.198
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Siz yetkili bir abiye benziyorsunuzİmzamdaki sistemde ryzen 5 1600 de ramler hakkında pek bilgim olmamasına rağmen gittim aldım 3000mhz üzerinde çıkardıgımda mavi ekran ve bios kendini sıfırlıyor sebebi ne olabilir ryzen uyumsuz oldugundan mı acaba?
    çoğu 1.nesil ryzenler b350 anakartlarda b-die ramler değilse 2933de stabil çalışıyor.

normal bir durum, sendeki anakarttan vardı bende 3200lük corsairlerim 2933de çalışıyordu üstünde donuyor hata veriyor vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Hocam videoyu youtubedan buldum. Karşılaştırma bana ait değil :)
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam rog strix b450 anakart ve r5 3600 için 660 tl kadar hangi rami önerirsiniz linkteki ürünü gidip almayı planlıyordum ve Crucial ballistix rgb ramlerinde de aklım kalmıştı

• Bunu mu alsam Ryzen 3600 mü alsam ?

Arada kalanlar için yorumlayalım.

Oyun performansı standart kullanımda 3600 de daha iyi , 3.nesil ryzenler 2.nesilden daha verimli, burası net. Kampanyalar vs ile en dip fiyatlara göre yorum yaparsak 200-250 lira gibi fark var arada verilir mi ? Esas soru burası.

Burada AMD nin güzelliği başlıyor. İki işlemciyi de alsanız upgrade şansınız çok güzel. Yani 3700x 3800x 3900x olmadı 3950x yani uzun yıllar rahat kullanırsınız.

Ben olsam 2700 ü alırım 1000 liraya, 3600 yerine. 2700 alınca daha iyi soğutan bir soğutucu almış oluyorum. Aradaki fiyat farkına ise daha kaliteli ramler çekerim uzun süre kullanırım. Yada güç kaynağımı silver değil gold alırım yada daha yüksek hafızalı bir ssd. Hiç birşey bilemedim ekipman alırım. 1080P de oyun oynuyorum zaten 2-5 fps kaybetsem nolur oyun mu oynanmaz yoksa steam mi bana küser ?

AMD den cpu alırken işlemci şu mu bu mu diye sıkıntıya sokmayın kendinizi, kaliteli anakart almaya çalışın cpu varsın az düşük olsun.

• yalçınyaşar kullanıcısına yanıt
    Arkana bakma.
    www.tekramarket.com
    XPG DDR4 3200 2X8GB DT60 RGB AX4U320038G16A-DT60
    https://www.tekramarket.com/urun-detay/RAMD416G3200XPG13

• Sıcacık geçen aylarda yakın fiyata 2600 almıştım keşke bekleyip bunu alsaydım paylaşım için teşekkürler

• timingleri düşük ram alsanız daha iyi olur diyeceğim bu kadar
  • ben r7 2700x kullanıyorum 1 sene önce 1800 liraya yine blackfriday'de almıştım. çok çok iyi bir işlemci. hiçbir sıkıntısını görmedim oyunlarda canavar gibi. yayın stream render vs. zaten havada karada gözü kapalı götürüyor.

öneririm.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ramler hangi firmanin çipini kullaniyor.
    Crucial micron e die ile bunun arasinda kaldim.
    Crucial e oc ile 3600 cl 16da calistigi bilinen bir gercek ve suan fiyatlari 2x8 de 460a geliyor.
    Sizin paylastiginiz ram 3600 cl17 die geciyor fakat fazla arastirmadim ve fiyati +100 tl oc potansiyelini bilmiyorum. Rgp takintim yok benim icin onemli olan fiyat performans.
    +100 tl ye rgp ve gecikme suresi satin almak mantikli mi ?

Edit : Anakart b450 tomahawk (max olmayan) yani o.c konusunda sıkıntı yaşamam die tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 24 Kasım 2019; 16:25:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YLCN

Hocam videoyu youtubedan buldum. Karşılaştırma bana ait değil :)
    size ait değil tabi ama insanlar rtx 2080ti varmış ellerinde gibi daha çok fpa alacapını sanıyor halbuli kartı rx580 falan.

bunlarda artış olmaz, çünkü sorunsuz besler aynı fps i alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: incubus

Çok sıcak değil 999 liraya 2700x satıldığını hatırlatırım
    Ne zaman satıldı acaba?
  • incehesap sattı. "gaming gecelerinde".
  • İndirim sona ermiştir. Konu kitlenebilir. Herkese teşekkürler.

@timeguard yukarida sorduğum soruya özelden dönüş yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 25 Kasım 2019; 2:13:26 >
  • Up. İlk yazı güncellenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 29 Kasım 2019; 13:42:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.