< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur1992fb -- 18 Temmuz 2024; 19:26:6 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
RYZEN 7 5800X3D SOGUMUYOR LUTFEN YARDIM İSTİYORUM
-
-
5800x3d çalışırken pekte soğuk olmayan bir işlemci genel olarak. 65w lık bir işlemci sıcaklıkları beklemeyin. Dilerseniz cpuz, cinebench23 tarzı uygulamalarda 10dk lık test deneyin. Sırasıyla 80 ve 85 civarında bir sıcaklığı geçmiyorsa, temmuz ortasını hesaba katarsak, normal denebilir. Standart soğutma ile load altında 80+ derecede çalışmasına alışın.
90 üzerine çıkmaya çalışıyorsa yapabileceğiniz muhtemelen termal paste i yenilemek, daha iyi şekilde soğutucuyu oturtmak olabilir. Bu işemcide eco mode bulunmadığı için voltajı düşürmek olabilir ama bunlar tecrübeniz yoksa, ancak olan birileri ile birlikte yapmanızı tavsiye edebileceğim değişiklikler.
-
Bu tip kasalarda yan taraftaki 3 fan o kadar saçma geliyor ki bana. İçeri verdiği hava aksın diye değil, cama çarparak orada bir hava birikintisi olsun diye konulmuş. Önden arkaya bir hava akışı olmadığı içinde arkadaki fan bile önden gelen havayı değil, kendisinin bulunduğu noktadaki havayı dışarı atıyor sadece. Bu kasada tam ortada sabit duran bir sıcaklık var. Hiç bir yere hareket edemeyen. İşlemcinin sıcaklığının sebebi bu olmayabilir ama bu kasalar bence hava akışı düşmanıdır. En kısa zamanda kurtulun derim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X