Şimdi Ara

Ryzen 9 7950X'li Render Farm Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. CPU render farm için bir sistem toplayacağım. Kullanılacak programlar 3DS Max ve corona renderer. Bu sistemde birden fazla kasa olacak. Bu kasaları birbirine bağlayarak kullanacağım.

Bu konuda sistem önerisi için yardımınıza ihtiyacım var. "bütün parçaları değiştirmeye açığım." en optimal sistemi kurmak istiyorum. Gereksiz parçalara boşa bütçe ayırmak istemiyorum, onun yerine gerekli parçalara ayırmayı düşünüyorum. Kendi kafamda bir sistem oluşturdum. Aşağıda onu belirteceğim. Onun üzerinden ilerleyip değişiklikler yapabiliriz. Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.

İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X (tray)

Anakart: ASUS Prime B650M-A II.

RAM: Kingston Fury Beast 64 GB (2x32) 5200MHz (KF552C36BBEK2/64) DDR5.

M.2 SSD: WD SN530 256 GB veya Samsung MZ-VLQ2560 250GB.

Soğutma: Arctic Liquid Freezer II 280.

PSU: Corsair RM750e veya MSI MAG A750GL.

Kasa: Dark Guardian Pro (buna daha yakınım) veya MSI MAG Forge 100M.

GPU: ASUS GT1030 (gerek var mı bilmiyorum)

Bu sistemin güncel adet maliyeti: 42.405 TL.

Not: RAM'leri ileride 4 slot 128 GB yaparsam destekler mi? İşlemciyi 7950x3D ile değiştirmeye gerek var mı? (elimde sıfır 7950X var.) Uyumluluk sorunu yaşar mıyım, AMD sisteme uygun mu parçalar?

Bu sistemde neleri değiştirirsek daha iyi olur? Veya bir şey değiştirmeye gerek var mı? Veya gereksiz parça var mı? Neticede bu sistem monitör ile bir şahıs tarafından kullanılmayacak.

• Anakart kesinlikle değiştirilmeli. O kadar giriş seviyesi bir anakartla R5, taş çatlasın R7 serisi düzgün çalışır. Eğer R9 7950X takıp bir de işlemciyi iliklerine kadar sömürecek Render işleri yapacaksanız anakartın Mosfet dizilimi ve Mosfet soğutucuları sağlam bir model olması önemli.

Birden fazla sistem kuracaksan ve Render işinde GPU hesaplaması yaptırmayacaksan ana sistem hariç diğerlerine GPU kullanmana gerek yok bence. Ana sisteme de GT 1030 falan takma mümkünse güzel bir kart kullan başka işler için de kullanılır ana sistem.

Not: Bence kullanılacak iş gereği İntel tarafından sistem kurmak daha mantıklı ama 14. Nesil sorunlu olduğu için ve yeni nesil de henüz yaygınlaşmadığı için Ryzenden devam edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 7 Kasım 2024; 22:55:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.