Şimdi Ara

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI ! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
6
Favori
40.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar. fiyat performans olarka iyi güzel fakat şöyle bir durum var. birisi 8 cekirdek 8 izlek ile 16 oluyor. digeri intel olan 4 cekirdek 4 izlek ile 8 cekirdek olujyor. performans olarak gördügüm kadarıyla ikiye katlaması gerekirken o kadar fark yok.
    asıl önemli nokta ise hala cok pahalılar. i5 3570 ya da i 3770 ile istediginiz işleri hala yapabilirsiniz. Ben degistirmeyi düsünmüyorum. oyun vs multimediada gayet güzel calisiyorlar. 3. nesil ile 7 nesil arasında yaptıgım iş arasında hicbir fark görmeyecegim.
    ssd alın sisteminiz ucsun ve devam edin arkadaşlar. bu kadar paralar verip 3. nesil ve yukarısı sisteminiz varsa degistirmeye degmez. hatta 2. nesil i7 varsa bile degistirmeye degmez. Bu durumu render vs gibi cok agır işler kullananlar dışında tutuyorum. onlar gercekten iş icabı aldıgı icin güncel sistemleri kullanmaları herzaman yararlarına olacaktır. 16 tane 3dmax de render karesi görmek şahane olur...

• Ametal58 kullanıcısına yanıt
    Sizin işlemci gayet iyi. Hiç ek masrafa gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

millet yine gaza ve oyuna geliyor yahu hemen çıktığı gibi (hatta ön sipariş veren bile dolu tr de) atlayıp kazık fiyata almasanız zaten ilerleyen zamanlarda ucuzlayacak ama bunu her zaman yaptığımız için satanlar da bunu bildiği için veriyorlar coşkuyu fiyata nasıl olsa sazan gibi atlayan çok deyip az bekleyin ya sabredin 2 anakart modeli çıktı henüz durun bir ya bu arada vatana göre hepsiburada.com daha ucuza açmış ön siparişi madem alacaksınız biliyorum bari az daha uyguna alınhttp://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-1800x-3-6ghz-4-0ghz-16mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV000003WJ13

Hocam 1800x modeli hepsiburada'da 2.405,82 TL , Vatan'da 2.247,19 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-1800x-islemci.html

http://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-1800x-3-6ghz-4-0ghz-16mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV000003WJ13?

• Benim merak ettiğim nokta intel ne yapacak. Şimdi amd piyasayı saldı diye dogru düzgün işlemci çıkarmadılar yeni. Ama zannetmiyorum ki ryzena cevabi olmasın. Şimdi kaby lakeden sonra yepyeni bir mimariyle ryzeni gomebilir mi acaba? Amdnin bu fiyatlar ve performansla inteli silmesi fazla iyimser geliyor. 4 senedir intel sessiz.

• DH.COM kullanıcısına yanıt
    HB'de sepette %15 indirim var yeşil yazan yere bak 2044 lira.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    herkes senin benim gibi 1 işlemci alıp 5-6 sene kullanmıyor malesef. ayrıca olaya sadece oyun bazında bakmamak gerek. her sene çip set değiştirmekteki amaç insanların kanını emmek gibi.
  • 2000 tlye amd mi olur. Bilmiyorun amd ucuz diye seçiyorduk aynı fiyatsa niye tercih edeyim amd yi. Evet biz fakiriz p4 işlemciyi 2005 ten 2016 ya kadar kullandım her sene işlemci değiştiren tiplerden değiliz. Alt tarafı oyun oynuyoruz fil izliyoruz{ bu işleri yapan için söylüyorum} nasıl desem inteli ben iphone apple gibi görüyorum alıca sorunsuz kullanabilecek bişey gibi amd yide dğerleri.gibi başta amd kullansaydım belki.durum tam tersi olurdu.

• Bu USD kurunda millette alacak alım gücü kaldıysa ne ala...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

İlk revizyon yeni cpu lar alınmaz. 2. Nesil hatalardan giderilmiş Ryzen alın alacaksaniz. Oyun oynayan adam zaten 2. El 3770k alsın geçsin. Yeter artar bile.

4-5 yıl kullanılmış 3770k lara 550-600 tl para istiyorlar.

Adam üstüne 150-200 daha koyar gider r5 alır. Sıfır yeni nesil işlemcisiyle akar.

Dolayısıyla çok saçma bir yorum olmuş sizin ki

Sen o 4-5 yıl kullanılmış i7 3770k nın performansını kullanmadığın için bilmiyorsun anlaşılan. Araştır 4.5ghz de 3770k 4770k 6700k performans farkını ona göre yorum yap.
    Ben şirkette 3770k evde 6700k kullandığım için söylüyorum aynı frekansta kayda değer bir performans farkı yok.4.5 ghz de biri cinebench den i7 6700k 9,75 li 3770k ise 9,15 li bir skor alıyor.Birde i5 muadili r5 önermişsin. Bence senin yorumun ultra saçma olmuş.

• Ryzen suan cok iyi durumda fakat ben gercek ve oyun benchmarklarini gormeden hemen satin almiyacam tek izlek performansi FX-8350 gibi ise hayatta almam ama tek izlek performansi Athlon FX gibiyse hemen alirim suan anakartlar cok iyi durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: fifif

2000 tlye amd mi olur. Bilmiyorun amd ucuz diye seçiyorduk aynı fiyatsa niye tercih edeyim amd yi. Evet biz fakiriz p4 işlemciyi 2005 ten 2016 ya kadar kullandım her sene işlemci değiştiren tiplerden değiliz. Alt tarafı oyun oynuyoruz fil izliyoruz{ bu işleri yapan için söylüyorum} nasıl desem inteli ben iphone apple gibi görüyorum alıca sorunsuz kullanabilecek bişey gibi amd yide dğerleri.gibi başta amd kullansaydım belki.durum tam tersi olurdu.

Fiyat konusunda suçlanacak taraf amd değil hükümettir (bknz. dolar 3,56) intel işlemcilere göre fiyatları epey uygun normalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 24 Şubat 2017; 11:16:10 >
  • karaoglan_61 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende onu bekliyorum bu amd yaptığı hangi işi düzgün yaptıki biri olsadiğerini yarım bırakıyor mayıs haziran diyorlar valla doğruysa hiç bekleyemicem 7600k alıp yoluma devam edecem

• AMD RZYEN diyenler GTA V sonuçları pek iç açıcı degil.

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !
  • en ideali 1700x görünüyor fakat ben herkes kadar iyimser olamıyorum. ryzen son kullanıcı da biraz hayal kırıklığı olacak gibi. r7 1700ün 7700kyı tokatlayacağını düşünemiyorum açıkçası.
  • ya şu amd beni çok heyecanlandırıyor her tanıtımında keşke dedikleri gibi olsa da şu intel tek başına at koşturmaktan çıksa ama en son böyle heyecanladığım bulldozer geliyor ezecek biçecek gömecek demişlerdi bişey çıkmamıştı, inşallah aynı olmaz. bence ön sipariş için erken, herkes amacına uygun testleri beklemeli yani oyun için alacaklar oyun sonuçlarını vs. bu arada vega nın tarihi ile ilgili gelişme varmı mayıs diyorlar ama resmi bir tarih yok sanırsam.bu kez tuttururlarsa döşeyeceğim komple amd pc oyüzden soruyorum (bu arada hiç amd kullanmadım hep intel tercih ettim ama amd ile ilgili en son kullandığım 6950 idi ve çokta memnumdun tasarımını seçemediğim için sesinden dolayı satmıştım)
  • Linklerin referanslı olmasının mantığını çözemedim.
  • oha abi amd ye 2400 tl para mı vericem hiç gerek yok fiyat performans dediler yine cacık çıkmış i7 siparişi geçeyim bi.
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Eğer bu sonuç gerçekse demek oluyor ki Ryzen'lerin tek çekirdek performansları yeterli değil. Çünkü GTA V çekirdek performansına bakan bir oyun.
  • 8 çekirdek 16 thread ve üstüne üstlük 65W güç profiline sahip 14nm işlemci 330$. Bence iyi fiyat.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

İlk revizyon yeni cpu lar alınmaz. 2. Nesil hatalardan giderilmiş Ryzen alın alacaksaniz. Oyun oynayan adam zaten 2. El 3770k alsın geçsin. Yeter artar bile.

4-5 yıl kullanılmış 3770k lara 550-600 tl para istiyorlar.

Adam üstüne 150-200 daha koyar gider r5 alır. Sıfır yeni nesil işlemcisiyle akar.

Dolayısıyla çok saçma bir yorum olmuş sizin ki

Sen o 4-5 yıl kullanılmış i7 3770k nın performansını kullanmadığın için bilmiyorsun anlaşılan. Araştır 4.5ghz de 3770k 4770k 6700k performans farkını ona göre yorum yap.
    Ben şirkette 3770k evde 6700k kullandığım için söylüyorum aynı frekansta kayda değer bir performans farkı yok.4.5 ghz de biri cinebench den i7 6700k 9,75 li 3770k ise 9,15 li bir skor alıyor.Birde i5 muadili r5 önermişsin. Bence senin yorumun ultra saçma olmuş.

Yav kim niye 5 yıllık işlemciye 550-600 TL versin ? İntel saglam düdüklüyor belli. Ne çekip geliyorsunuz foruma

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.