Şimdi Ara

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI ! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
6
Favori
40.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pahalı diyenler kör cahil herhalde fiyat performans kıyaslaması yapmayı bilmiyorlar, Amd nin en üst model 16 çekirdek işlemcisi 2200 tlden gelecek, tüm intel segmentini yok edecek, intelin 4500 tllik işlemcisini %9 geçecek 7500 tllik işlemcisini oc yapılarak geçecek sen gelip burda bu işlemciye pahalı diyeceksin. Arkadaş Oem bilginiz yoksa şurda saçma sapan yorumlar yazmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCapedCrusader

cpu @demircibu (neo) dan alınır, vatanla heba etmeyin kendinizi

29. Adet i7 6700k dun gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

İşte kafanız boyle calısıyor hıc kımsede demıyor nıye 7700k almak varken 6900k alıyorum dıye.7700k nın tek cekırdek performansı 6900k dan daha ustun hemde coklu cekırdek performansı cok yakın.

1800x + board 3000tl 7700k + board 2500tl aradakı farkada guzel bır ssd cakılır oyunlarda hem 1800x e gore yuksek perf. alınır hemde ssd alınmıs olunur.Yada saglam bır sogutucu alınabılır.

i7 7700k almak enayilik nasıl bir mantık bu gider Ryzen 1600x alırım 250 dolar daha ucuz ve daha iyi evladiyelik olur 4 çekirdek nere 6 çekirdek nere, tek çekirdek olaylarında biz bilmiyormuyuz 4 ghz ustune çıkartınca Amd nin yeni mimarisinin intelin geçeceğini.. Bırakın şu avukatlık yapmayı adamlar işlemcide devrim yaptılar hala burda bunu inkar edenler var, burası nasıl bir oem forumu olmuş böyle..

• GamTeli kullanıcısına yanıt
    7700k oc olmuyor mu armut topluyor.Cok gulunc duruma dusmeyın.4 cekırdekmıs 16 cekırdekmıs bos ısler.Oyun destegı var mı kardesım onu soylesene yok.Yakın zamanda olacak mı olmayacak eee daha ne lak luk yapıonuz kı.

7700k 1800x ın her turlu ıcınden gececek oyunlarda hele kı 5.2ghz oc oldugunu dusununce.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    sen trden al tr den
  • i5 4690k'nın muadili ne şimdi bu Ryzen'de? Intel'deki muadili i5 7600k diye biliyorum ama Ryzen'de?.. Oyun odaklı soruyorum.

Bir de iyi hoş güzel de bunların o/c potansiyeli ne olacak bunun konuşulduğunu görmedim hiç.
  • http://www.hepsiburada.com/ara?q=ryzen

az önce almayın dedim ama HB'de kdv kadar indirim başlamış.
    uygun fiyata geliyor vatan'da olduğundan.
    düşünenler inceleyebilir.
  • ön sipariş vermek için çok erken son kullanıcı testlerini görmek lazım. AMD bu sefer kağıt üstündekini performansa yansıtabildiyse ne ala. ilk nesil i7lerden beri aynı terane. Bu sefer umarım iyidirde intel nal toplar.
    Ohoo sen cekirdegin sayisina gore islemciyi seciyorsan...

Ona bakarsan 8 cekirdekli amd fx8320, cpu odakli oyunlarda ozellikle Arma 3de beni hayattan sogutuyordu resmen. Ama benchmark videolarinda bir i5 4460 bile fx8350yi ezip geciyor.

Yani cekirdek mekirdek hikaye bunlar. Onemli olan single thread performansi. Ryzen'in i7 7700kyi tek cekirdekte gececegini sanmiyorum, amd den bahsediyoruz cunku ama bakalim.

• Frozzy45 kullanıcısına yanıt
    1.875v ıle ln2 sogutmayla 5.2ghz yapılmıs.Bana dusuk geldı.Haber edıtoru acmıs konuyu.
  • Drysdale kullanıcısına yanıt
    Sistem olarak ne tavsiye edersin

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    Haha şakamısın sen 4.5 den kaça oc yapıcaksın kaç derece ısıya dayanacaksın 4.9 da bile aynı performansı veren bi işlemci 7700k babanın ürününüymüş gibi savunuyorsun daha zayıf olmasına rağmen o mimarinin sınırlarına dayanıldı artık ve verimsizleşti amd 3 gömlek üstte bir mimari geliştirdi performans watt ve ısı değerlerine bakınca bu çok net gözüküyor, daha bu mimari hızaşırtma bile yapılmadı..
  • Frozzy45 kullanıcısına yanıt
    i5 muadili derken 4 çekirdekli hyperthread olmayan olarak baktım. O zaman en iyi hyperthread'siz işlemcisi ryzen 3 1200x oluyor, 149$, bu daha iyi olursa bunun altı var ryzen 3 1100 129$. Çekirdek sayısı düştükçe OC potansiyelinin artacağını düşünüyorum ama net konuşmak zor. 1800x sıvı azotla 5.2 yapılabilmiş onunla da cinebench rekoru kırıldı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinemaximum2016

vatan tabi hemen %50 daha fazla fiyat dayamış şuna bak türkiyeden ürün almamaya özen gösteriyorum sizde sakın almayın

O dolari ilk once 3.57 ile carp sonra gumruk vergisini ekle bir de kargo ucreti, al sana ayni fiyat. Ustune bosuna 2 hafta beklersin.

Dolar 2nin altinda olsaydi neyse ama şu bitik ekonomide ayni urunu amazondan almanin bir mantigi yok.

• AMD bu sefer balondan bir mimariyle gelmesse, eğer dendiği gibi çok daha ucuza daha performanslı ürünler sunabilirse burda kan çıkar. Yıllardır beklediğimiz işlemci pazarındaki rekabeti sonunda görecek gibiyiz. Bu her koşulda bize yarayacak sonuçta bunlar senin, benim sahibi olduğumuz üreticiler değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    +1 . İntel 2.nesilden beri milleti düdüklemekten başka bir şey yapmıyor. Rakibi piyasayı boş bırakınca olacak bu tabi.

Pasta payları azalacak şirketler alternatif yollara yöneldiler. Bunu en iyi nvidia yapıyor. Otonom sürüşler için özel çipler üretmeye başladı. Intel de server gpu işine falan yöneldi. Bir tek amd yıllardır süründüğü bataklıktan çıkmak için çabalıyor. Bu sefer %100 başardılar, başarmak zorundalar. Konsollar öyle güçlendi, cpu ve gpu da öyle. Bu saatten sonra para kazanırsa oyun şirketlerini de nvidianın yaptığı gibi sponsor,mponsor ayağına satın almaya başlayacağını düşünüyorum. İşte o zaman nvidia ve intelde demek öyle diyerek oyuna girmesi lazım. Hadi hayırlısı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 24 Şubat 2017; 1:8:52 >
    5ghz rahat oluyor hıc ısınmadan hemde.Bıraz daha yazacaktım ama yazmayacam gerek gormuyorum.
  • işlemci güzel fakat fiyat güzel değil. doların bu haliyle artık zorunlu olmadıkça çöp bile alınmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

Orijinalden alıntı: jin_paci

AMD athlon, fx serilerini kullandım fx serisi cöp cıktılar fp ürünleriydi daha sonra intel 4770k aldım 3 yıldır kullanıyorum bir sıkıntım yok işlemcimle 4.5 stabil kullanıyorum 3 yıldır her oyunada yetiyor 6. nesil 7.nesil görünce gerek duymadım degiştirmeye AMD eski bir amd kullanıcı olarak amd ryzen serisi işlemcileri merak ile bekliyorum bende almak için acele etmiuorum bir çok teknoloji sitesine gelir 1600x ile 1800x kadar olan işlemcilerin tüm oyun perfonmaslarına baktıktan sonra kararımı vericem şuan benim için erken almak bekleyip göreceğiz Anakart kısmına gelirse GA-AX370-Gaming K7 ve k5 serisi diyer anakartlardan alınası daha çaf çaflı olmuş rgb vs faz sayısına bakarsak ise asrock taichi güzel ürüne benziyor bilgisayarını rgb çümbüşüne dönüştürmek istiyorlarsa gigaserisi çok güzel duruyor herkeze slm kavga etmeyi kesin bence arkadaşlar kendi aranızda hep birlikte bekleyip görelim şurda son 10 gün kaldı :) Herkeze hayırlı forumlar.

anakart şekil olmuş.

Amd de gigabyte dan şaşmıcan

• İntel 4790K kullanıyorum sıvı soğutma var en az 3 sene daha kullanırım. FX serisi ve intel i5 serisi kullananlar Ryzen alabilir bana şuan gereksiz
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.