Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
58
Favori
31.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ramler hangi slotlara takılı hocam? A1 b1 mi a2 b2 mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Cpuz de 1 ve 3 slotlarına takılı diye hatırlıyorum.
    A1b1 oluyor sanırsam

• aRiSe* kullanıcısına yanıt
    A2 b2 yapın hocam bundan sonrasında grubu meşgul etmiyim, mesaj atarim

• aRiSe* kullanıcısına yanıt
    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

hadi bakalım başlıyorum. işallah yakmayız.
    https://store.donanimhaber.com/13/55/c4/1355c4e5c1cb95178a82bb076ad9db83.jpeg
    yok windows başlangıç bile açılmıyor.

bana başka 3600 mhz değerleri verebilirmisiniz ?

1.45v 1.330.1.4v denedim. olmadı.

vazgeçtim yapamıyorum olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 9 Temmuz 2020; 20:3:47 >
  • Hocam ne bu ramler adata mi xpg mi?

• Bi oku bakalim intelde biraz farkli diyor

Sadece MHz ve voltaj oyna diyor saatini fazla karıştırma diyor buraya gelirken okuduklarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 9 Temmuz 2020; 20:17:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ben size en başta söyledim bu program ryzen işlemciler için intel'e olmaz diye.intel'de ram oc yapan arkadaşım var çok oynamaya gelmiyor.ryzencilerin yanlış da yapsa açtığı ayar intel'de açmıyor. artı oc programı da değil bu ayar programı.ram oc'sinde ne var yap 3600 ver 1.45v açarsa açar açmazsa açmaz.püf noktası bir taneyse o da 3600'de cl16 mı cl18 mi yapacazdır.ram çıkmadıkça yani ram kaliteli çip olmadıkça istediğin kadar uğraş.işte ryzende çıkmadığı için millet ayarla bari kurtaralım diyor.intelde çok kolay çıkar ramler kontrolcü olayı farklı ama ryzen kadar etki etmez intel'de ram hızı.ryzende millet 4200 vs yapabilse kimse zamanlamalarıyla oynamaz ama 3200 yapabilince adam az gecikme için böyle programlar kullanıyor gecikme oyunda fps demek ama intel'de zaten düşük gecikme gerek yok böyle programlara ben bunu da söyledim.
  • Ramim micron ama micron B mi A mı felan onları bulamıyorum aynı şekilde ZEn 1-2 o kısmıda kendi ramimde bulamadım :/
  • Haklısınız önceden demistiniz. ben çıkar sandım çıkmadı yarın filan belki 3433 denerim.
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Evet hocam.
    Adata XPG DDR4 16GB(8GBX2) 3200MHz D41 SPECTRIX RGB LED Gri Ram
    samsung B-die.
    25 ay önce 1450 tl ye almıstım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 9 Temmuz 2020; 21:21:49 >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    Linge şöyle bir göz gezdirdim şimdilik değerli bilgiler var. sağolasın
  • Hocam bu ramler downbin sanırım. Timingleri oldukça kötü. Xmp dışında bir değere çıkmayabilir.
    Adata ramlere para vermeyin hocam, boşuna para. Bdie ramler 3200cl15 yada 3200cl14 oluyor. Bu kötülerinden seçilmiş gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Haklısınız önceden demistiniz. ben çıkar sandım çıkmadı yarın filan belki 3433 denerim.
    şimdi hocam bazı oc'ler ince ayar gerektirir bazıları ise en az ayar ister.ryzen çok ayar istiyor ama ben kuzenlerin intellerini oc yaparken voltaj hız gerisine karışmıyordum ve oluyordu.bence biosu bi default yapın ram ayarları auto olsun sonra sadece voltajı 1.45 yapıp yavaş yavaş mhz'yi verin 3466 3600 diye.garantiye almak için cl ilk 5 ayarı rahat bir şey yapabilirsiniz ryzende 15 17 olmaz GDM kapatmadan ama intelde olması lazım gevşetin bi çıktığını görün 3600 üzerine çıkmayın ve sonrasında gevşek cl'yi düşürün cl14'e kadar yani 3600 cl14 1.5v yaparsa süper ama günlük kullanılmaz.3600 cl16 1.4'lü yaparsa gene güzel ve günlük kullanılır ama önce yavaş yavaş bi deneyin test edin puana bakın sonra arttırın hani bir yerden sonra para etmeyecektir marjinal fayda gibi.çok açsınızdır bir hamburger dünya değerindeyse ikinci biraz daha az üçüncü çok daha az dördüncü ters etki yapar bu durumda ikidir sonrası gereksiz bunun gibi bir ölçüm yapın kolay gelsin.

• Tekrar teşekkürler verdiğiniz bilgileri uygulayacağım.
  • Dediğiniz gibi GDM kapamadan 15_17 cl yapılamaz.Buna ek olarak 1t CR da olmaz biliyorum.1.0.0.4 den bu yana kullanılıyor.
  • Yarın deniyeceğim tekrar;

3433 - 3600
    VCCSA/VCCIO (v)
    1.15v - 1.15v

1,45v
    16-20-20-40 (tCL-tRCD-tRP-tRAS) CR1

1,40v
    18-22-22-42 CR1
  • quote:

Orijinalden alıntı: beetle king

Dediğiniz gibi GDM kapamadan 15_17 cl yapılamaz.Buna ek olarak 1t CR da olmaz biliyorum.1.0.0.4 den bu yana kullanılıyor.
    evet gear down mode disable yapılırsa cl15 17 gibi tek sayı atayabilirsiniz ama CR 1t olmaz onu da elle 1t seçmek gerekir kimi anakart açar kimi anakart açmaz 2t açmak zorunda kalırsınız.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Trash b die reis onlar. Boşuna yorulma.

Ayrıca ryzen master sakın sakın.

İntel imc nazlı AMD gibi "vur bana" demez

4266 CL19
    4133 CL19
    4000 CL17 falan çekmen lazım gskill

8700k+z390 da bios anca düzeldi 6-7 ay önce abartısız 3 ay ram stabilitesiyle uğraştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 10 Temmuz 2020; 8:41:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.