Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
59
Favori
31.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

rar'dan ilk çıkarttığında bin klasörü içerisinde MT0.dll'den başka bir şey yok.exe'ye sağ tıkla yönetici olarak çalıştır sorun yok ama bir kere çalıştırınca bin klasörüne Cfg.link dosyası geliyor onu siliyor muyuz her seferinde?
    Evet hocam, hatırladığım kadarıyla her seferinde silmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

Hocam bios ayarida kaydetmiyor 4.2 icin 1.1 verdim onuda kabul etmemis.xmp neden calismiyor artik onuda bilmiyom.

Alıntıları Göster
    aynı anda hem işlemci hem ram oc denersen olmaz tabi işlemci auto olsun yanmaz işlemcin bir süre 1.4v yedi diye.
  • küçük ama güzel bir ayrıntı teşekkür ederiz başlık adına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

aynı anda hem işlemci hem ram oc denersen olmaz tabi işlemci auto olsun yanmaz işlemcin bir süre 1.4v yedi diye.

Alıntıları Göster
    düzelttim hocam.eski haline getirdim pcyi fakat pc 10 saniyede masaüstüne geliyordu artık 16 snde geliyor onu çözemedim.bios pilini 3-4 kez çıkarıp takmak sorun yaratır mı ki
  • pille alakası yok boot kısmında full screen display auto enable falan olmuştur pili sökünce.disable yap onu daha hızlı açılır.bekleme süresi diye saniye yazar 5 olur genelde onu da 1 yap.
  • Adata XPG D41 3200MHz ramleri 3800 1,40 de kullanıyorum. Hynix CJR. Sistem bileşenleri imzada mevcut. 3200 de kullanınca gecikme 74 ns civarında geziniyor. Şuan bu şekilde iyi gibi

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı
  • işlemciyi 4 ghz kullanıyorsun diye mi acaba çünkü 3800 için 68 yüksek ama cl18miş.yine de bir kuple yüksek işlemciye oc yapıp dener misin 4.2 all core yapsan yeter.anakartın da güzel yani 68'i yakıştıramadım o sisteme.3733 cl16 da deneyebilirsin 4.2 yapmışken lakin asus'un son biosları ram konusunda felaket belki ondan da olabilir.ben 3800/1900 cl16 kullanıyordum 1.39v gibi bir voltajla ama son iki biostur 3733/1866 cl16 kullanıyorum 3800'de ara sıra donma yapıyor sistem sapıtıyor.önceki bioslarda sorun yoktu bunlar v2 biosmuş.
  • 3733 denedim 16-21-21 bile kabul etmedi maalesef. Şuan 3666 denedim 16-19-19-36 ile çalıştı ancak. İşlemci gibi ram dede silikon kalitesiz galiba :) işlemcim ilk çıkan 3600 lerden 1.23v ile 4.0 ı anca görüyorum. Yeni 3600 ler 1.25 ile 4.4ü rahat görüyor. Düzgün ve rgb olan bir b-die denk getirsem alacağım

• işte bilemedim yeni mi eski mi ondan 4.2 dedim.yok bunu hiç beğenmedim copy falan düşük öncekinde bi 68 sırıtıyordu 66 olsa yine bir şey demeyecektim.ramlerin dandik silikon değildir de bu test işlemciden çok etkileniyor.yeni 3600'lerden olup 4.5 yapsan çok farkederdi ama değilmiş bu durumda 68'i kabul ettik 4 ghz için iyi bir de cl18 tabi o da bozuyor 3800 cl16'da işlemci de dinlemezdi ama durum buysa canımızı sıkmayacaz 2 3 ns için bu da işimizi görür.bana battığından değil yanlış anlama ben teşvik etmeye çalışıyorum ama olmuyorsa olmuyordur sonuçta denedik mi denedik mesele yok buna da şükür bunu da yapamayan var.yapamayanlar gelsin onlara da yardımcı olalım.bu bir oc başlığı değil ayar başlığı hani 3200'den 3600'e nasıl çıkarırsınız diye anlatmıyoruz bakın arkadaşa bir iki bir şey dedim adam her türlü denedi geldi ben anlatmadım kendi yaptı.
  • Estağfurullah hocam. Ben zaten bu işin içindeyim :) yeni nesil 3600 alacaktım fakat şurda 2 3 ay daha bekleyip 4.nesil amd almak daha mantıklı geldi. Ondan sonrada zaten sürekli b-die ram bakıyorum, bi denk gelsin direk alcamda :)
  • ryzen 4000 bekleyen birini görmek güzel.b-die'da ucuza kaçma bad bin yani oc olmayanları da b-die diye satıyorlar.o modeli alan oc yapmış mı ne yapmış nette gör öyle al yoksa markası samsung diye alma.fiyatından bilirsin zaten ve iyileri pek indirime girmez.gskill 4000 var 1049'du yanılmıyorsam bak bu iyisi.4133 4266 4400 diye çıktıkça daha da iyisi oluyor ama ryzen 4000 için en az o 4000 diyen kalitesinde bişi almalısın 4200 4400 falan yapabilmek için.
  • Aynen hocam, zaten corsair veya gskill trident z veye neo serisi bakıyorum.
  • arkadaşlar konu faydalı 2. sayfaya göndermemeye çalışalım.yeni sistem kuranlar ya da henüz ayar yapmayanlar görsün ayarlasın en azından bi 65 66 ns gecikme alın oyunlarda işinize yarar fps olarak döner.tabi 3600 cl16 için bu dediğim değerler oc yapmazsanız ya da 3200'den 3600'e çıkardıysanız ama işlemciye göre de değişiyor bu iş.bi 2700x'le alacağınız bi 3700x'le alacağınız ya da bi 3300x'le alacağınız sonuç aynı olmaz.üçü içinde en hızlısı 3700x diye en iyi sonucu bununla alamazsınız benim rekorum 61.9ns 3800 cl14'le.2700x'in mimari farklı olunca daha iyi sonuç alır 60.5 rekorum üstelik 3800 falan da değil 3466 olması lazım.3300x ise üzerinde ryzen yazan bütün işlemcileri tokatlar 59.4ns rekorum ki uğraşmamıştım bile yine 3800 cl14.bir liste yapmışlar en iyi ryzen sonuçları diye ilk 3 3300x yani mimari farkı çok etkili işlemcinin totalde ne kadar hızlı olduğunun önemi yok.3300x'in tek ccx yapı hedesi yüzünden muhtemelen r4000 serisinde de bu mimariyi göreceğiz.son çıkan iki bios ram işini perişan etmese bi 3800 cl14 bu sefer uğraşarak denerdim ama o listedeki 3300x'lere baktım hep 59 küsür yani zaten mümkün olan en iyisini yapmışım uğraşmadan.

• upppp

denemeler devam ediyor. Crucial Ballistix Sport LT 3000Mhz Micron e-die ramler bu ayarlarda şimdilik sorunsuz kullanıyorum.
    Edit: dram voltaj 1.4v altında hata alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 22 Temmuz 2020; 22:38:35 >

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    dün format attım bi bakim temizken ne olacak dedim sonuç bu:

bu işin işlemciyle çok alakalı olduğunu kabul etmelisiniz.3300x ve diğer ryzenler.

o ilk mesaja eklediğim testmem5 midir nedir kullanın hata varsa şak buluyor.
  • Gigabyte efendi bı bios daha atarsa yenisini deneriz 63 den sonrasına kasilmaz aldığım M2 de yeni bios da gözüküyor sadece eskisinde 1.4 stabil olan ram yeni bios da 1.42 tamam gozuksede 3. Açıp kapatmadan sonra bios sifirliyor Allah'tan eskisi gibi değil anakartlar direk save ettigin ayarlar ile acabiliyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    ya zaten ryzen2'de 61 altı mümkün değil diyorlar ki benim denediğim 3700x'te ve nette gördüklerim bunu doğrular nitelikte.sen bakma 3300x ryzen2.5 gibi bir şey onda 60 altı düşüyor.giga'nın tek sevmediğim yanı bios çıkarması.990fx'te beta biosla başladık 5 tane mi ne beta bios çıkardılar kaç senede sonra offical çıkardılar öncekilerden kötü oc konusunda bilmiyorum stabilite falan iyidir belki.yani giga ve bios güncelleme pek yan yana gelmiyor yoksa aorus master alacaktım ben.dual bios var mı hala çok aradığım özelliktir pil sökmekten anam ağladı bir sene sonra baktım reset jumperi de varmış.m2 konusunda asus x470 prime pro'da sorun yaşamıştım 2700x varken.samsung evo970 ve adata sx6000 yan yana çalışmamıştı cold boot olmuştu 6 ay.sonra pes ettim adatayı söktüm.şimdi yine yan yana çalışıyorlar ama sorun yok çünkü işlemci artık 3700x.işlemcidenmiş demek ki.sövmediğim firma kalmamıştı bi amd'ye sövmemiştim bak ondanmış.pcie kontrolcüsü var ya işlemcilerde 3700x'te daha mı fazla daha mı artık neyse bir fark yaptı.

• Yav işte 'format at düzelir' lafının tam karşılığı :D
    Umarım 4. nesillerde ram gecikme süreleri kendiliğinden düşük olur. Bu arada testmem5 çok başarılı gerçekten. Dün 1.37 v ile test başlar başlamaz mavi ekran hatası alıyordum. 1.38 ve 1.39v ile test hatalarla tamamlanıyordu. Hatta herhangi bir oyuna girdiğimde oyun kendiliğinden kapanıyordu. 1.4v ile hem testi geçiyor hemde günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım henüz. Şunu da ekleyeyim konuya
    Tabi her oyun için böyle bir fark olmayabilir ama genel olarak ram hızının oyunlarda etkisi baya fark edilecek şekilde

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    windows'um perişandı ama ya amd çipset sürücüsü kurulmuyordu bu yüzden m2 ssd'nin yazma hızı 700 çıkıyordu şimdi 4200 küsür çıkıyor.windows update sapıtmıştı loop oluyordu indiriyordu kuruyordu bir türlü bitmiyordu.bunlara neyse dedik de ara sıra ekran gidip geliyordu ona uyuz oldum artık dedim sileyim.63 falan çıkıyordu o windowsta.steam origin battlenet rockstar bunların oyunlarını saklayabiliyorsun yeni windowsta burada kardeşim diyince bir daha indirmiyorsun da dandik microsoft oyunlarını tekrar indiriyorsun göstermiyor da dosyaları yedeğini alamıyorsun ondan uğraşmamıştım.

testmem5'i dün ben x470'e yeni bios çıkmış 3733 olmuyordu onda denedim hata veriyor.calculator diyor en az 1.44 ver.naptın ya diyorum 3600 için 1.38 veriyorum çünkü.1.42'ye kadar verdim baktım hala hata veriyor dedim 3600 olsun değmez 133 mhz için o kadar voltaja.

low ayarda fark göstermişsin ama o testi genelde highest yaptıkları için smaa falan ram pek para etmiyor ekran kartına yük biniyor hele 2k yapıyorsan zinhar işe yaramıyor.aslında senin yaptığın gibi denemek lazım bir ara ben de yapayım.

• Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

Highest ayarlarda da yapmıştım. Bunda ekran kartı kısıtladığı için bir fark oluşmuyor haliyle. Ama Cpu Game Cpu Render haneleri arasında farklar mevcut ( bu farklardan ne anlam çıkar bilmiyorum :D )
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.