Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
58
Favori
31.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Crucial Ballistix Sport LT 3000Mhz Micron e-die xmp açık

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

3800Mhz overclock (calculator1.7.3 safe ayarlar)

Calculator içinde ki memtest ile test ettim ve 20 dk occt testi yaptım. Tam emin olmak adına hangi testi yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 17 Temmuz 2020; 11:13:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• şu rusların yaptığı ram test programının adı sanı linki neydi?

ben bir tane biliyorum basit ama o rus işi daha iyi demiştin.

https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-memtest64/
  • Testmem5

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski ramlerim kötüydü anakart arızalıydı yenisi gelmesini beklerken konudaki ramleri alayım derken 1.5-2 haftam gitmiştir şu konuda en son alabildiğim değerler bunlar bilmiyorum daha iyisini çıkarabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajea- -- 17 Temmuz 2020; 16:24:33 >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    şu da linki
    https://testmem.tz.ru/tm5.rar
  • Sağolun hocam

• Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

Amaniiin bu kadar çabuk mu test ediyor testmem5

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    ben hiç kullanmadım bunu.deneyecem ama şimdi merak ettim şu download bitince.ben gösterdiğim tpu programını 20 dakika tutuyordum ama bu icadı deneyen arkadaş hızlı sonuç veriyor sorun varsa patlıyor demişti.o çok uğraştı intel'de 4000 mhz yapmak için doğrudur yani hatayı affetmiyordur ama istersen benim verdiğimi de tut yarım saat falan.

gerçekten kısa sürüyor ama bir ayrıntısı var.tıklayıp çalıştırırsan uyumluluk modunda çalışıyor sende de öyle olmuş.

sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dersen normal çalışıyor biraz daha uzun sürdü.

bir ram başlığında bu kadar hızlı test eden bir program işimize yarayabilir ilk mesaja ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Temmuz 2020; 14:7:1 >

• Evet yönetici olarak çalıştırmadığımı bende sonradan fark ettim. Evden çıkmadan testi açtım biradere dedim 1 2 saat dönsün bakalım birşey çıkacak mı. 5 dk sonra bitti bu diye mesaj geldi. Eve gidince tekrar test yapacağım zaten

• Hynix c die 3200 mhz rami 3600 cl 16 yapabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence yaparsın ama çok hassas anladığım kadarıyla ayar konusunda.

16-21-18-21-36-56-504 @1.41v. Stable
    16-21-17-21-36-56-504 @1.41v. Unstable

https://www.techpowerup.com/forums/threads/hynix-cjr-vs-samsung-b-die.259847/
  • Arkadaşlar ryzen calcutor ayarlarini ryzen master uzerinden denedim pc acilmadi bios pilini cikardim xmp calismiyor pc acilmiyor xmp acinca

• ya calculator'den aldığın ayarları elle gireceksin ya xmp açacaksın ikisiyle birden uğraşırsan olmaz tabi xmp'yi unut yok öyle bir ayar.bir seferde de yapmıyor kimse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

ya calculator'den aldığın ayarları elle gireceksin ya xmp açacaksın ikisiyle birden uğraşırsan olmaz tabi xmp'yi unut yok öyle bir ayar.bir seferde de yapmıyor kimse.
    hocam ramler default 2400de xmp açıp 3200e çekince pc açılmıyor artık.neden çalışmıyor ki xmp sıkıntısızdı dün

timingleri ellemek istemiyom xmp 3200de neyse öyle çalıssın ama çalışmıyor xmp açınca pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 19 Temmuz 2020; 20:33:54 >
  • verdim bak ayarı yukarıda

biosu resetle xmp kapat 1.41 voltaj ver bu değerleri gir 3200 3400 3600 nereye kadar giderse.
  • quote:

verdim bak ayarı yukarıda

biosu resetle xmp kapat 1.41 voltaj ver bu değerleri gir 3200 3400 3600 nereye kadar giderse.
    Hocam bios ayarida kaydetmiyor 4.2 icin 1.1 verdim onuda kabul etmemis.xmp neden calismiyor artik onuda bilmiyom.

• quote:

ben hiç kullanmadım bunu.deneyecem ama şimdi merak ettim şu download bitince.ben gösterdiğim tpu programını 20 dakika tutuyordum ama bu icadı deneyen arkadaş hızlı sonuç veriyor sorun varsa patlıyor demişti.o çok uğraştı intel'de 4000 mhz yapmak için doğrudur yani hatayı affetmiyordur ama istersen benim verdiğimi de tut yarım saat falan.

gerçekten kısa sürüyor ama bir ayrıntısı var.tıklayıp çalıştırırsan uyumluluk modunda çalışıyor sende de öyle olmuş.

sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dersen normal çalışıyor biraz daha uzun sürdü.

bir ram başlığında bu kadar hızlı test eden bir program işimize yarayabilir ilk mesaja ekliyorum.
    Hocam, iyi forumlar "TM5" kullanmadan önce "bin" klasörü içerisindeki "Cfg.link" dosyasını silip, "yönetici olarak" çalıştırmanız gerekiyor.

• rar'dan ilk çıkarttığında bin klasörü içerisinde MT0.dll'den başka bir şey yok.exe'ye sağ tıkla yönetici olarak çalıştır sorun yok ama bir kere çalıştırınca bin klasörüne Cfg.link dosyası geliyor onu siliyor muyuz her seferinde?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.