Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
59
Favori
31.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rica ederim artı A2 B2 takmak ramleri dual çalışması içindir bu da performansı arttırır
  • hocam ben xmp ile 1.355v 'da 16 19 19 39 çalıştırıyorum. yapmayı denedim bunları ama yemedi sizce değer mi biraz da uğraşmaya? 69.9ns çıkmıştı aida64deen test yaptıgımda.
    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 21 Ağustos 2020; 23:24:16 >

• Bu Corsair lpx Ramler ile neler yapabiliriz ?
    76ns gecikme var. Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ramlar CMW16GX4M2C3000C15 hynix cjr. daha evvel ne denediysem bu ramlar oc olmadı. dram calculator 1.7.3 sürümünde işe yararmı acaba? sadece xmp açıp 3200 e alınca hata almıyoruum ama 70 küsür ns veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 4 Eylül 2020; 0:40:23 >
  • Arkadaşlar sizce nasıl değerlere ulaşmışım ve bir kaç sorum olacak.
    İlk defa ram overclok yapıyorum. Gerçi işlemciyede 4.1 ghz yapıp 1.4 volt verip çıkyıorum belki oda yanlıştır =)

Anakartım: Msi x470 Gaming m7 Ac
    İşlemci : Ryzen 7 2700x 4.1ghz Bu işlemci Zen+ mı oluyor acaba. Ben o şekilde aldım değerleri.

Daha iyisi olur mu acaba ? 3600 mhzde her türlü denedim hatalar verdi.
    Ryzen DRAM Calculator 1.7.0 kullandım 1.7.3 ün verdiği değerler ile neden bilmiyorum açılmıyor pc.
    1.7.3 sürümünü tekrar denemelimiyim ?

• ipee kullanıcısına yanıt
    3200mhz stock halde yapılmış aida benchmarkı görüntüsü varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipee

Arkadaşlar sizce nasıl değerlere ulaşmışım ve bir kaç sorum olacak.
    İlk defa ram overclok yapıyorum. Gerçi işlemciyede 4.1 ghz yapıp 1.4 volt verip çıkyıorum belki oda yanlıştır =)

Anakartım: Msi x470 Gaming m7 Ac
    İşlemci : Ryzen 7 2700x 4.1ghz Bu işlemci Zen+ mı oluyor acaba. Ben o şekilde aldım değerleri.

Daha iyisi olur mu acaba ? 3600 mhzde her türlü denedim hatalar verdi.
    Ryzen DRAM Calculator 1.7.0 kullandım 1.7.3 ün verdiği değerler ile neden bilmiyorum açılmıyor pc.
    1.7.3 sürümünü tekrar denemelimiyim ?

Yardımcı olur bu sana

• Hocam bu tabloya göre mi yapmaliyim . Yeniyim bu ram o.c işinde :)

tabloda ne yazıyorsa o değerleri girin
  • Hocam benim xmp seçeneklerinde 3600 yok.
    Memory try it ile 3600 secip ayarlari mi değiştirmem gerekiyor Yoksa frekansi direk 3600 yapip bu tabloda ki xmp siz 3600 değerlerini mi girmem gerekiyor.

• Yok hocam :) onun görüntüsünü almamışım.
    Bu arada biosu sifirlayinca ram 2000 küsürlü bir mhz alıyor. Xmp de 2. Profilinde 3200 var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipee -- 25 Eylül 2020; 21:23:43 >
    Direk 3600 yapıp değerleri girin xmp'siz deneyin önce. Hem deneyim kazanmış olursunuz

Anakart Gigabyte olsaydı ayrıntılı yardımcı olurdum. MSI biosu hakkımda zerre fikrim yok
  • Hahaha hocam 3 gündür clear cmos yapmaktan canım çıktı. Sabah 10:30 a kadar uğraşıyorum eşim dalga geçiyor artik :))
    Allahtan tek tuşla c.cmos yapabiliyorum :)
    Hocam ryzen calculatorun verdigi değerlerde asla stabil olmasi 3600 bu ayarların onlardan farkı nedir? uygulama en azından pcye bakarak bir şeyler söylüyor.

• Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

Hocam 3200 de sonuçlar böyle çıkıyor.
  • benim forumla hiç işim kalmadı umurumda değil artık ama 3080 mevzusu yüzünden girdim uzun bir aradan sonra ve bu başlıkta bir sıkıntı olduğunu gördüm.ne anlatmaya çalıştım ben bu başlıkta ryzen2 işlemcilerde xmp seçip geçersen bir miktar performansı çöpe atarsın.bunu gören ecnebi bir vatandaş böyle bir program vermiş bize nasıl kullanılır bakalım dedim ama benim şahsi empoze etmeye çalıştığım şey sadece ns düşük olursa olmaz copy write onlar da yüksek olacak.şimdi bu dediğim tutmuş bunu görmek güzel ama işin içinden çıkamıyorsunuz.peki ben nerede yanlış yaptım?61ns gösterdim 3700x'le 60.5ns gösterdim 2700x'le 58 miydi gösterdim 3300x'le ama bunları nasıl yaptım hiç anlatmadım sadece olabildiğini gördünüz ama şimdi yapıyorsunuz 70ns çıkıyor bu iş neden olmadı diyorsunuz?

bu işi etkileyen şeyler işlemci ram anakart ve windows.sırayla gidelim:

işlemci: ryzen2 diye özellikle açtım çünkü ryzen ve ryzen+ işlemcilerde zaten dahili ram kontrolcüsü var FCLK davası yok.yapıştır rami geç ama 2700x'te yüksek mhz çıkmama gibi bir olay var 3466 yapsan kralsın.bunun anakartları da zaten 3466 ama daha yukarı hızlara da çıkabiliyorlar.ne kadar iyi yaparsanız yapın her işlemci için bir limitiniz var mesela ryzen2 ise 61ns altına inemezsiniz FCLK max değeri var 1900 yani 3800 ramle cl14 falan yaparsınız her ram de yapmaz.

ram: ddr4 3200 diye alıyoruz ama cl son sayısından alet bambaşka oluyor.3200 cl14 diye alıyorsunuz samsung 3600 oluyor 3200 cl16 diye alıyorsunuz 3201 olmayabiliyor farklı ram çipleri bunları biliyorsunuz ama bilmediğiniz program size şunu bunu yap derken trfc 600 abi diyor siz de yapıyorsunuz herkeste böyle sanıyorsunuz ama samsung olsa 300 diyecek.aynı hız cl bile olsa adam oradan farkı koyup geçiyor.program çipe göre tavsiye veriyor ama bence taiphoon programı ile ramin bilgilerini çekip dram calculatora xmp'den çek kardeşim yapın çünkü önerileri çok değişiyor.1.38v versen yeter abi derken şimdi 1.44 ver diyor 288 trfc yap diyor.ilk mesajda anlatılıyor yani raminize göre tavsiye alın yoksa 3200 kesmedi 3600 yapayım 61'e ineyim gibi bir şey yok maksat ben indim hepiniz inin değil elinizdeki malzemeden en yüksek verimi almak.diyelim 66ns ise max tamam o şekilde kullanın buna da gelecem.

anakart: x570 strix-e'de 61 olan adata samsung 3600 ramleri prime pro x470'e aynı işlemci olan 3700x'e taktığımda ne yapsam 66.6ns'den aşağı inmedi.anakartın biosu çok eskiydi mail attım adamlara bir senelik bios kullanıyoruz alooo diye yeni 1.0.0.6 çıkardılar taiphoon'dan çektim ve 3600 çalışan ram 3733 çalıştı yeni biosla.3466 destekli bu anakart.64ns oldu ama 1.0.8.1 biosunu verseler az daha inebilir.copy ise 52k küsür çıkıyor bunda.x570 3300x makinede ise 50k küsür çıkıyor ama 61.3ns.prime proya 1.0.8.1 biosu verirler ve bunun modlusunu indirip spread spectrum da kapatabilirsem 61'e doğru giderim ama anakart cl14'e nedense izin vermediğinden belki de 62 olur.

windows: muhtemelen milletin atladığı nokta burası çünkü windowsunuz ne kadar şişik olursa o kadar kötü sonuç alırsınız ve o sonuçla oynayacağınız için daha düşük performans alırsınız.ben windowsumun işinin bitip bitmediğini ram testi yaparak anlıyorum 61.4 çıkıyor mesela haa diyorum şişmiş.3300x diğer ryzen2 işlemcilerden farklı olduğu için mimari olarak çamurdan cl16 versen 61'li çıkıyor 58'i bununla yapmıştım ki daha da düşen var ben çok kurcalamak istemedim ekran kartını dik taktığım için anakartın reset jumperi pili hiçbir yerine ulaşamıyorum açılmadığı an flash disk ile yeni bios kurmam lazım o yüzden deneme yapmıyorum garanti ne diyorsa program onu giriyorum ama açılmazsa sorun değil derseniz programın dediklerini biraz esnetebilirsiniz 320 trfc der 300 yapın.windows'u nasıl temizleyeceğiz?gereksiz programları altta çalıştırmayacaksınız mesela bu program rami temizler şu bunu yapar bunlar düşürür sonucu.windows servislerinden de gereksiz olanları kapatın LTSC yani çer çöp olmayan windows kurup denemiştim eskiden baya farkediyor ama oyun oynarken kısayol tuşu bile çalışmıyor klavyeden lüks değil yani biraz fazla yavan geldi bana.acemi işi advanced system care gibi bir programla optimize edip silebilirsiniz neden çünkü bu tip programlar temizliyorum abi derken regeditte ne var ne yok silebiliyor program ekle kaldırdan kaybolur programlarınız ama windowsa da ayar geçiyorlar yani illa temizlik yapmak zorunda değilsiniz regedit seçmeyin.

ilk ne yaptım?2017'de kardeşimin yanına gittim istanbula 15 gün kadar kaldım.ben toplamıştım telefonla ama ramleri bulamamış başka bir şey almış 1600 işlemci 6gb 1060 kart.oc denemesi yaptım iyi güzel ama ramler 2133 mhz çalışıyor auto yapmış.2666 yapıyorum etki ediyor daha program mrogram yok o zamanlarda.bir ton da oyun vardı test aldım konya'ya getirdim bende fx8320 4.4 ghz ve 6gb 1060 var.başlık da açtım ama hiç fark yoktu yani ryzeni ilk alanlar oc'li fx gibi kullandılar 1060'a kadar olan kartlarla haberleri olmadan ama kim ramleri 2133 olanlar.

2018 temmuz'da 2700x aldım prime pro x470'le kart da 1070 ti.corsair ram aldım önce ddr3'ten alışkanlık ama xmp seçiyorsun açılmıyor.fazla voltaj verince açılıyor.geri gönderdim adata samsung 3600'ü o zaman aldım.3466 mhz cl16 canavar gibi çalışıyor haberim yok programdan falan.

2019 temmuz'da 3700x aldım x570 strix-e ram aynı.işte o zaman ramlerin aslında daha yüksek hıza çıkabildiğini gördüm çünkü ryzen2 işlemcilerde 3200 mhz bellek kontrolcüsü var.4200 mhz yapmıştı hala programdan haberim yok ama zaten güzel değerler alıyordum kendim oynayarak netten bakıp.

2020 haziran'da 3300x ile değiştirdim işlemciyi ram de 4400 mhz gskill oldu 3700x ile adatayı öteki makineye taktım şu anda ikisi de çalışıyor.3300x'ten çok memnunum ama sırf ramleri 4400 belki 4600 çalıştırabilmek için 5000 serisi alabilirim ileride.FCLK olayını biliyorsunuz 3800 üzerine çıktığınızda UCLK yarı hızında çalışıyor fakat ben yine de yaptım geçenlerde tekrar 4400 mhz ve 70ns çıktı ayarla çünkü daha önce buna da başlık açmıştım 4400 3800'den 4 5 fps düşük çıkıyor 2k'da diye.2k'da ram etkisi ve işlemci etkisi azalır 1080p'de bu ikisi iyi para eder.şimdi timing ayarı yapınca 4400'e dedim Allah bereket versin yarı hıza rağmen 70 çok iyi ve zannetmiyorum bu şekilde 4 5 fps düşük olsun yine.yani ayar yapmak iyi bir şey ama programın verdiği ayarlar işinizi görmüyorsa ramden bilgi çekerek yapın o da olmazsa biraz insiyatifi elinize alın daha düşük girin daha çok voltaj verin benim iki makinem de 1.44v şu anda ya da diyin ki bu hynix micron neyse bu kadarmış anakart biosu windowstan falan etkileniyor yani can sıkmaya değmez sizin en azından haberiniz var böyle bir şeyden milletin haberi yok 80 90 geziyor belki ondan sonra da diyor bu işlemci kötü.

• Buda benim ram değerlerim tp Samsung B-die gösteriyor ama Micron E/H die ayarları bana ençok uyan ayarlar.

Ram lerim markası 2x8GB G.Skill F4-3200C16-8GVKB

Bu formu okuyana kadar xmp ayarlarında 3200 mhz olarak kullanıyordum.

3200 değerlerim.

Formda okuduklarımdan sonraki yaptığım değerler

3600 mhz de ara sıra nadir en restart atıyordu bir türlü çözemedim.Tüm ram testlerini sorunsuz geçmesine rağmen.

Son stabil olarak kullandığım değerler

Sonuç olarak Wilson Fisk in de dediği gibi az,çok ram zamanlarımı geliştirdim sayenizde.

Konuyu açıp bizi bilgilendiren ve katkıda bulanan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elninolaz -- 3 Ekim 2020; 22:5:38 >

• Buda benden

• calculate dediğim zaman enter the values diyor nerden hata yapıyorum yardımcı olur musunuz ?

• Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DH | equ* kullanıcısına yanıt

Benim dandik 2016 üretim hynix Gskill bu ramlerin karşısında saygıyla eğiliyor Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı 

Cpu da Stok fanla mı 4000 gördünüz hocam kaç V verdiniz

Anakart nedir hocam bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.