< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 25 Kasım 2020; 20:17:29 > |
Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (22. sayfa)
-
-
windowsa da baktın açık program falan var mı diye?o zaman bu kombinasyonun oluru bu uğraşma.17'leri 16 yapsan da oynamaz bence.
-
Alt çubukta açık olanları tek tek kapatıyorum görevden de kapatıyorum ram 1.9 a kadar düşüyor . Benim anlamadığım stok haldede aynı böylede aynı -
Merho,
başka hiç bir şeyi değiştirmeden 16-16-16-16 ve 1.36 ile 3600 MHz yaptım. Açılmadı.
DRam Calculator'dan 3600 Fast Preset görüntüsü aldım, onu denedim, o da olmadı.
1.39 voltaj verdim, yine açılmadı. 1.4 yapınca rakamın rengi mora döndü dedim morarmayalım, bıraktım orada.
3400 MHz'de önceki postlarda gösterdiğim subtimingleri yazdım şu an sıkıntı yok.
-
Hiçbir şeye dokunmayacaksın sadece 3600MHz yap gerisini anakart otomatik ayarlar hatta voltaja bile dokunma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Kasım 2020; 21:29:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448Hiçbir şeye dokunmayacaksın sadece 3600MHz yap gerisini anakart otomatik ayarlar hatta voltaja bile dokunma
Bütün subtimingler 3400'e göre manuel değiştirildi, nasıl anakart ayarlayacak gerisini?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kaos_3492
Alt çubukta açık olanları tek tek kapatıyorum görevden de kapatıyorum ram 1.9 a kadar düşüyor . Benim anlamadığım stok haldede aynı böylede aynıstok halde derken her şey auto 2133 mhz mi?ben öyle de denedim 85ns veriyor zen3'te, zen2'de 93 olması lazım yani aynı olmaz ama dediğim gibi kurduğunuz kombinasyonun bir limiti oluyor çabaladıkça daha iyiye gitmiyor misal b450 anakarta micron hynix ram 2200g hani çok kötü oldu da 3700x'e bdie ama b450 anakart yani full performans için limit yapacak bir şey olmaması lazım.oyunlarda şikayetin var mı yeterli bence yaptığın 3600 için ama neden takıldı 69'da bi geniş zamanda bakalım yeni bios çıksın yeni program çıksın belki yanlış gösteriyor çünkü stokta 69 olmaması lazım.
-
önemli bir iyi ayarı girdikten sonra anakartlar gerisini güzel ayarlayabiliyor anakartına göre değişir yani auto bırakıyorsun diyelim calculator 6 yap abi diyorsa anakart daha iyi 5 4 falan yapıyor otomatikte ama her anakart böyle değil.sen ilk zamanlamaları gir 16 16 16 16 32 50 mesela 3600 ve 1.35v dene bu olmazsa 16 18 18 18 32 50 3600 1.37v dene hani bunlar deneme açacak mı açmayacak mı alt zamanlamalar yüzünden mi açmıyor gör diye demiş arkadaş bence de olabilir ama sonra yine kendin ayarlayıp 3400 kullanabilirsin.3600'ü de bi gör test yap açmıyorsa zaten sorun yok 3400 de işini görür.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockleyönemli bir iyi ayarı girdikten sonra anakartlar gerisini güzel ayarlayabiliyor anakartına göre değişir yani auto bırakıyorsun diyelim calculator 6 yap abi diyorsa anakart daha iyi 5 4 falan yapıyor otomatikte ama her anakart böyle değil.sen ilk zamanlamaları gir 16 16 16 16 32 50 mesela 3600 ve 1.35v dene bu olmazsa 16 18 18 18 32 50 3600 1.37v dene hani bunlar deneme açacak mı açmayacak mı alt zamanlamalar yüzünden mi açmıyor gör diye demiş arkadaş bence de olabilir ama sonra yine kendin ayarlayıp 3400 kullanabilirsin.3600'ü de bi gör test yap açmıyorsa zaten sorun yok 3400 de işini görür.
Evet test etmesi amacıyla söyledim basitce.Normalde açılması lazım kolayca
-
-
3700x stok+pbo 4.4 ghz x470 prime pro ve bdie adata 3600 ramlerle ben de 66.6 yapmıştım halbuki bu işlemci ve ram x570 anakartta daha düşük ns veriyordu.problem yok yani normal.69 harici bir şey göstermiş en azından bir bozukluk yokmuş.voltajı düşük tutmak için 3600 cl16 yap xmp değil elle ve calculatordan alt zamanlamaları ayarla bırak bence.işlemciye de oc yapma.
-
Şu haliyle hata verdi testte tekrardan program dan ayar alıp deneyeceğim -
gskill flarex F4-3200C14D-16GFX ram kullanıyorum. ryzen dram calculator'ü manual ayara alıp xmp değerlerini import edince 3733 hızında cl 14 belirliyor ve bu ayarları girince cihaz boot etmiyor. bende A3/A2/B2 kaliteli b-die seçeneğini seçtim. ( typhoon burner pcb revision A1 gösteriyor ama... ) oldu ve boot etti. stabil görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Kasım 2020; 16:11:54 >
-
Selamlar. Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V ramleri kullanıyorum, yeni aldım. Micron E-die çiplere sahip. Stabilite öncelikli olarak nasıl bir oynama yapmamı tavsiye edersiniz? Çok zorlayıp, yüksek voltaj verip, sıkıntıya sokmayı istemiyorum. Sadece fazla zorlamadan, belki oyunlarda bir tık etki edecek şekilde bir ayar yapmak istiyorum. 3200MHz'de bırakıp, CL14 gibi bir değere mi getirmek daha mantıklı olur, yoksa 3600MHz'e yükseltik, CL16 gibi bir değerde kullanmak mı?
Bu arada daha önce RAM OC konusuna hiç girmedim. Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Ufak oynamaların performansa etki edebileceği söyleniyor.
-
bu başlık bir ram oc başlığı değil öncelikle.arkadaşlar denemeler yapmış ilk mesajı okuyarak biz de son rötuş ne yapabiliriz diye baktık.yani ramini söyle ayarını vereyim olsa başlığın ismini böyle koymazdım.kendiniz uğraşıyorsunuz bu bir rehber.program söylüyor zaten anakartını işlemcini ram çipini girince 3600 yaparsan bu voltajı ver diye.
-
Bu defaultu 3000CL16 olan ramlere daha ne yapabiliriz . Dram callculator Fast Calculator'ı manuel profile da vermiyor sadece safe 'de çıktı veriyor şimdilik safe e göre ayarladığım değerler böyle stabil gibi. CL16 birşeyler yapamaz mıyız ki 3600'de . Şu an 1.37v'da SOC voltage 1.05.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 26 Kasım 2020; 19:54:18 >
-
Ram: AX4U300038G16A-SB10
DRAM Calculator'a harfiyen uyunca makine açılmıyor. Daha da voltaj verince açılıyor ama windows mavi ekrana düşüyor.
İnce ayarları ellemeden orta ayar bir şey yaptım, en düşük alabildiğim 69ns.
Stok haliyle karşılaştırırsak CPU fanı da uçuşa geçiyor tabi.
Dikkat ettim de benden daha iyi bellek değerleri olup da benle aynı gecikmeleri alanlar olmuş ve bunların ortak özelliği zen2 işlemci.
Zen+'ya göre zen2'lerde bellek gecikmesi daha mı yüksek çıkıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 26 Kasım 2020; 20:53:56 >
-
DRAM Calculator Safe sonuçlarını girince bende stabilite yakalayamıyorum. Özellikle voltaj tavsiyesi çok düşük. Kendi içindeki benchmarkı bile geçemiyor. Ona anlam veremedim. Zaten o nedenle tavsiye istedim konuda ama OC konusu olmadığı konusunda bilgilendirdiler sağolsunlar :)
-
1/2 hafta sonra Dram Calculator'ün yeni versiyonu çıkacak o zaman denersin.
-
1.7.3 sürümünde problem var gördüğüm kadarıyla. Tavsiye üzerine 1.7.0 sürümünü indirip denedim. Özellikle voltaj konusunda daha mantıklı değerler önerdi. Denemek isteyenlerin bilgisine.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X