Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
59
Favori
31.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

XMP3600 ayarlarını deneyin

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Aralık 2020; 13:5:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

XMP3600 ayarlarını deneyin

İşe yaramadı. Pc kapanıp açılıyor 3-5 kere. Sonunda bios resetleyip açılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maskeli Bilo kullanıcısına yanıt

DRAM Calculator ile denediniz mi ?

Tüm değerlerin hepsini hemen girmeyin.Deneme yapa yapa ilerleyin.

Önce ilk 5 ile başlayın tCL,tRCDWR,tRCDRD,tRP,tRAS pc açıldı mı ? OK kaydet ayarları sonra diğerlerini taa ki hata verdiği noktada o ayarı girmeyin otoda bırakın.. bu şekilde yavaş yavaş ilerleyeceksiniz

• Maskeli Bilo kullanıcısına yanıt

işlemcinden ötürü çok zor olur. ryzen 1000 serisinde ram hızı stabil olarak en fazla 3533 bandına kadar çıkıyor. oda sınırlı. ryzen 1600 af de birşeyler değişti mi bilmiyorum ama 1000 serisinin geneli böyledir.

bak burda overclock çılgınlarının yaptığı clock değerleri var. 3600 çok sınırlı.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKPVfDcFO-aieAOXHFQZp15rwWadbPTVDNgO8vtyDCM/edit#gid=525963236

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

3600 olması şart değil açıkçası elimdekinden ne kadar fazla faydalanabilirsem o kadar iyidir diye düşünüyorum.

Bi üstteki mesajı da okudum teşekkürler yazdığınız için. Biraz daha araştırmam gerekli.

• ryzen dram calculator'un yapımcısı yeni sürüm neden gecikti diye açıklama yapmış:

Çevirisi:

Bu kadar uzun süren ne? Her şeyden önce, CTR ile etkileşimi güvenli olacak uygun AGESA sürümünü bekliyorum. Ve kesinlikle 1.1.8.0 olmayacak. İkincisi, Zen 3'ü araştırmak uzun zaman alıyor. Üçüncüsü, hataların ek bir kontrolüdür.

• Ben bu tabloyla uğraşmak yerine timingleri artırıp frekans değerini yükseltmeye geçtim. AIDA 64 te gecikme 68.5 ns ye indi(daha önce de timinglere ayar çekmiştim ve 71 üzeriydi gecikme) okuma ve yazma hızları %5 6 kadar arttı.

3000 mhz ramleri 3600 de kullanıyorum. Timingleri artırırsam 3733 te yapabilirim muhtemelen.

• Suppordle kullanıcısına yanıt

https://notkyon.moe/ram-latency.htm

Timingleri çok arttırirsanız frekansı yukseltseniz de kaybınız olabilir. Yukarıdaki siteden ram için gecikme süresini hesaplatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 26 Aralık 2020; 12:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir türlü bu işin içinden çıkamadım.

Elimde olan kit Corsair RGB PRO 3000 mhz cl15 2 x 8 gb olan kit. Değerleri aşağıda bırakıyorum. Tahmini olarak nasıl değerlerde çalışa bilir fikri olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.

• efemelih kullanıcısına yanıt
    3600 cl 16 deneyerek başla derim. samsung b die chip kaliteli
  • 4000mhz 2000f cl 18 ve timi g 58.4 küsüre kadar düştü. testten de sıfır error.
    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhaf Sahi -- 8 Ocak 2021; 4:12:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuhaf Sahi

4000mhz 2000f cl 18 ve timi g 58.4 küsüre kadar düştü. testten de sıfır error.

Hocam senin ramler de-coupled olmuş sanırım fclock 2000de çalıştığı için. NS olarak düşmüş doğru ama ram ve cache hızların bence olması gerekenin çok altında(kendi işlemcime kıyaslayarak söylüyorum 5600x sahibi biri daha doğru bilgi verebilir.). Bu şekilde performans artışı yerine performans kaybı yaşama ihitmalin yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 8 Ocak 2021; 13:4:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Hocam senin ramler de-coupled olmuş sanırım fclock 2000de çalıştığı için. NS olarak düşmüş doğru ama ram ve cache hızların bence olması gerekenin çok altında(kendi işlemcime kıyaslayarak söylüyorum 5600x sahibi biri daha doğru bilgi verebilir.). Bu şekilde performans artışı yerine performans kaybı yaşama ihitmalin yüksek.

Alıntıları Göster

detaylı bilgiyi başka konuya yazmışım, burayı düzellttim zannediyordum. Öncelikle çok teşekkürler cevap için. Kendi test sonucunu rica etsem paylaşabilir misiniz? aşağıya bırakıyorum default ve xmp (3600) değerlerini. Bunun üzerinden bir yürüyelim.

CL 17 de çalıştırabildim bir sorun da yaşamamıştım lakin düşüş fark ettim 2. yahut 3. cachede. Halletmem gereken işlerim olduğu için devam edemedim.

• Tuhaf Sahi kullanıcısına yanıt

Benim XMP ayarları açık bu şekilde CL18 ramlerle. Daha ram overclock işlerine bakmadım. 1usmus'un zen 3 güncellemesini bekliyorum. Tek tek deneyecek vaktim yok^_^ 3900x'teki ayarların çalışacağını düşünmediğim için onu da denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Benim XMP ayarları açık bu şekilde CL18 ramlerle. Daha ram overclock işlerine bakmadım. 1usmus'un zen 3 güncellemesini bekliyorum. Tek tek deneyecek vaktim yok^_^ 3900x'teki ayarların çalışacağını düşünmediğim için onu da denemedim.

Programın Zen 2 ve Zen 3 ayrımı yok aynı ayarlar ortak ve ikisi içinde geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Ocak 2021; 23:4:40 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Kesin bilgi mi? Yapayım mı zen2'deki ayarları?

• Micronlar show yapmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Ocak 2021; 0:51:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Programın Zen 2 ve Zen 3 ayrımı yok aynı ayarlar ortak ve ikisi içinde geçerli.

Alıntıları Göster

Merhaba, burdaki ayarların hangilerin biosta girmemiz gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.