Şimdi Ara

Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
10
Favori
8.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elin oğlu bak bir tane oyun yaması için bir program kurulumu için tek tek resimli rehber hazırlıyor ...
  • Ne yapalım yani, her işlemcinin vasfı kendine özel. LLC kapatacaksınız; hangi EDC, işlemcinin sarfını en iyi düşürüyorsa ona göre davranacaksınız.
    EDC'yi açınca işlemci daha yüksek hızlarda sabit çarpanlı gibi zaman geçiriyor, kısınca taban hızının geri planında pb2 varmış gibi davranıyor.
    Voltaj offseti uygularsanız, düşük hızlarda undervolt belirginliği oluyor. LLC uygularsanız yüksek hızlarda overvolt hakimiyeti oluyor. Böylece işlemcinizde voltaj kararsızlığına yönelik yönlendirmeler de yapabiliyorsunuz.
    Şimdi bunların hepsini bir araya toplamak gerek. İşlemcinin kararlılık voltaj değerlerinin, ayarlanmış tabloya uyup uymadığına göre sabit bir yönerge belirlemek lazım. Ona göre TDP'yi ve performansı en çok açan ayarı ortaya koymak gerek. Bir eliyle linpack, diğeriyle ryzen master uğraşacak varsa uygulanacak plan bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar önce. Şimdi bende yeni Ryzen 7 3700x aldım. PBO'yu "Enabled" yaptım bıraktım, baktım işime oyunuma. Bu bana bi dezavantaj sağlayacak mı? (Uzun vadede? Ömür açısından? Performans kaybı vs vs? ) Teşekkürler...
  • Performansı TDP ölçüsünden ileri geldiği için özelleştirmeye giderseniz, hâni giden olsa da örnek göstersek, 65w işlemcinizin 95-105-125w TDP'deki artmış performansını önerebilirdik. PBO'yu serbestçe salmak işlemciyi sadece FIT kontrolüne devrediyor.

• Bu arada sakın işlemcinizi 1.3v civarında uzun vadelerle kullanmayın, yapan herkeste akım aşınması oluşmuş. Eski çarpan ayarlarını aynı seviyelerde sağlayamıyorlar. Emeği geçen nayt sağolsun bizim bildiğimizi yanımızda bıraktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 7 Ocak 2020; 23:38:0 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    anlayamadım hocam daha detaylı yapar mısınız açıklamayı rica etsem?
    benim genelde 1.4V lerde dolaşıo masaüstünde de ben anlamış değilim. sıcaklık değişimleri ani (55->65 gibi)tamam sıkıntı yokta benim için genel olarak durumu bilmek isterim. Ne ypamamı önerirsiniz? sabit 1.25 civarı V ye sabitleyip 4.1 4.2 mi kullanmak nedir öneriniz?

Şey, alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim. Bana mı yazıyorsunuz mesajı bilmiyorum da haberim olması açısından. teşekkürler.

ŞU KONUDAN KOYDUĞUM RESİMLERE BAKABİLİRSİNİZ. SİSTEMİM BÖYLE..
    https://forum.donanimhaber.com/sistem-topladim-yardimci-olur-musunuz--141499719

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 7 Ocak 2020; 23:46:13 >

• melek12345 kullanıcısına yanıt
    Boştayken 1.4v olmasının önemi yok. Eğer yükte 1.3v üzerini görüyorsa, işlemcinizi aşındırıyor bu yüksek akım potansiyeli. Test edin bakın, EDC'yi kıstığınız takdirde çarpan düşürmek durumunda kalacaktır. Bu daha sağlıklı.

Bulaşmak istemiyorum oralara. Geçen RAM'e oc yapmak istedim ekrana görüntü gelmedi. Korkuttu hocam. PBO açtım kullanıyorum işte. Yani dokunmak istemiyorum bir şeye. Lütfen detaylıca yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerektiğiyle ilgili?

Geçen mesaja attığım linkte sistemim. Değiştirdim de yetişememişim :D
    PBO'yu açmanın maksadı bu zaten. Eğer tasarruf etmek isiyorsanız, başka bir yöntem de windows güç profilini değiştirmeniz. 0%/50% yapmış bir kullanıcı, 2.2GHz hızına sabit kullanıyormuş, daha sonra yüksek performans istediğinde yine ryzen dengeli seçip hızları ilk haline sabitliyor.

Tasarruf derken? Neyden tasarruf? Gerek yok. Ben rahatça ordan oraya internetten oyuna alt tabdan oraya buraya zıplayayım , güzel çalışsın yeter. Benim yapmam gereken önemli bi ayar var mıdır? Yoksa PBO ile kullanmaya devam etmem sorun çıkartır mı çıkartmaz mı?
    Konumuz tasarruf üzerine. Tasarruf edip işlemci hızaşırtma sınırlarını aşmayı hedefliyoruz. Katkı sunabilecekleriniz var.
    İlk açılış değerlerine geri dönün bir test edin hwinfo64 ile tdpye bakın, sonra şimdiki ayarlarınızı yine yükleyin test edip hw64'teki tdpsindeki yansımasına bakın. İşlemciyle uzlaştığınız yerde tdp zaten artacaktır.
    Elinizi korkak alıştırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Ocak 2020; 0:6:2 >
    dediğinizi not ettim . eve gittiğimde yapacağım hayırlısıyla :D 24ocak'ta :)) yani sonuç pbo açık olması bana zarar verecek mi? :
    Evet, FIT sınırında kullanıyorsun. Zarar verecek mi değil, 1.3v üzeri her değerin zarar riski var. Su soğutman ile tehlikeyi ne kadar yatıştırırsın bunu bilemem... Zaten FIT bunu denetliyor ama demek öyle birşey var ki başkaları da bahsetmiş.

tamamdır. teşekkürler cevaplar için
  • Şu sitenin ruhuna uygun bu şekilde daha fazla konu görsek keşke, neyse bende yeni aldım cpu-mobo, direk 4.3Ghz - 1.28v ayarladım ramlari XMP 3600Mhz yaptım otomatik 1.35v veriyor sonra bıraktım, burada yazanlara bakınca OC yapmanın envayı çeşit yolu olduğunu öğrendim.

Dedim biraz burada yazanları yapayım, aklıma Nasreddin hocanın fıkrası geldi kendi adıma fazla karıştırma cıcığını çıkartırsın diye
  • Benim ki kafasına göre her telden çalıyor malum autoda

Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları

• SonForum kullanıcısına yanıt
    Yardım ederiz. Skaler ayarı size işlemci voltajını ayarlıyormuş. 1x olduğu takdirde tavan değeri 1.325v iken, 10x olduğunda 1.38v'ye kadar çıkıyormuş. Size gereken en fazla 2x diyor kullanıcılar.
    Bence bu ayar pb2 ile kullanırken sistemde kararsızlık varsa denenebilir. Örnek, bu sebepten sabit çarpanlı kullanmaya kalkan, otomatik çarpanla kullanırken sistemi apansız kapanan kullanıcılar deneyebilir.
    Biz offset ile voltaj düşürmeden bahsettik, kararsızlık olduğu takdirde de bu skaler ayarıyla desteklenebilir. Zaten işlemcinin arz edilen voltajdan haberi varmış, siz en fazla arz çizgisini eğip bükebiliyorsunuz bu şekilde.

• Bir çok opsiyon denemiştim PBO ile bana sadece %2 getirisi oldu ve en az 9-10c yükselttiği sıcaklıkları

Default halde cb20 testinde 60-61 görüyorken

PBO açtığımda 69 lara çıkyıor ve ortada performans farkı yok denecek kadar az
  • Aklınıza geldikçe bahsedersiniz. Ben imtina etmeye çalışıyorum hattizatında rehber oluşturmaktan, hevesimiz keramet çağırıcılığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Aklınıza geldikçe bahsedersiniz. Ben imtina etmeye çalışıyorum hattizatında rehber oluşturmaktan, hevesimiz keramet çağırıcılığı.
    Yok dostum seninle alakası yok benim deneyimim böyle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.