Şimdi Ara

Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
10
Favori
8.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu baştan sona bidaha okudum bu ryzen master bana göre değilmiş onu anladım çok karmaşık işler var oy ki ne oy. Sadece şu autoda ki dalgalanmaları ortadan kaldırabilecek stok fanın ara ara hızlı dönmesini engelleyecek stabil ayarları yapsam yeter bunun için biostan mı ayar yapmam gerek. Ryzen master acayip teferruatlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iş biostan hallediliyor ne yazık ki. Q-fan'ı açıyorsunuz. Eşikleri %60-30, 70-60°C seçiyorsunuz. Ondan sonra windowsta asus ai suite fan xpert ile sessiz bir şablon oluşturuyorsunuz. Birinci basamak sınırları, ikinci basamak sıcaklık ilişiğini belirliyor. İlkini yapmazsanız, işlemci üst sıcaklık eşiğinde hızı her zaman %100 olur. Q-fan bunu benim örneğimde %60'a sınırlıyor.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Şu testleri halledebilirsem onada bakıcam sırada işlemci silikonu iyi gelmedi sanırım 4.3 ghz de testte sıkıntı veriyo 4,2 ghz 1.318v llc 4 kademeden 3. High de 15 dk lık test sorunsuz şuan asus realbench 1 saatlik testin 40 dakikası geçti
    İşlemci ısı değerleri 83
    Voltaj 1294 ile 1300 arasında değişiyor test sırasında. Sanırım stabil ayarı bu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 18 Ocak 2020; 13:36:24 >
  • Çok zorlamayın, diğer konuda arkadaş size sınır değerde çalıştırma metotlarını veriyor. Sizse yeni başlıyorsunuz. Bence offset, llc ile uğramayıp hepsini otomatik bırakıp, edc-ppt ile daha serin ama yıpranmayan bir işlemci kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Çok zorlamayın, diğer konuda arkadaş size sınır değerde çalıştırma metotlarını veriyor. Sizse yeni başlıyorsunuz. Bence offset, llc ile uğramayıp hepsini otomatik bırakıp, edc-ppt ile daha serin ama yıpranmayan bir işlemci kullanabilirsiniz.
    o ayarlar bana göre değil hocam ryzen masterda biraz bakındım lakin beni aşıyor daha öncede demiştim size yanılmıyorsam. birazdaha teferruatlı geliyor o iş bana. ben sadece sabit hız ve voltaj değerlerinde çalışması için biostan ayar yapmaya çalıştım 4.3 te testlerde sorun oluştu 4.2 kullanıcaz malesef. 3700x işlemci de tepe noktaya yakın ayarda çalışması stabil değil gibi silikon konusunda şanssızız sanırım.
  • En kolayı bu, saati ayarı bırakıcaksınız, edc'yi düşüreceksiniz. Sayfanın başında yazıyor zaten. 95w işlemci için ayar 90A. Siz bunu hwinfo64 gibi programlarda yüzdelik olarak görüyorsunuz. Tek yapacağınız, pbo açıkken edc değerini %100'de kalacak şekilde kullandığı eşiğin altında bırakmak. 90 kullanıyorsa 85. Genelde insanlar en iyi değeri 73 civarında buluyormuş. Bunu yapmamızdaki mesele işlemci ısınmasın, ayarları bozulmasın ama anakarta denk güç çeksin hiçbir parça dengesiz çalışmasın diye gözetmek.
    Siz llc, 1.325v uygularsanız, işlemciyi aşırı dirençten eritiyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

En kolayı bu, saati ayarı bırakıcaksınız, edc'yi düşüreceksiniz. Sayfanın başında yazıyor zaten. 95w işlemci için ayar 90A. Siz bunu hwinfo64 gibi programlarda yüzdelik olarak görüyorsunuz. Tek yapacağınız, pbo açıkken edc değerini %100'de kalacak şekilde kullandığı eşiğin altında bırakmak. 90 kullanıyorsa 85. Genelde insanlar en iyi değeri 73 civarında buluyormuş. Bunu yapmamızdaki mesele işlemci ısınmasın, ayarları bozulmasın ama anakarta denk güç çeksin hiçbir parça dengesiz çalışmasın diye gözetmek.
    Siz llc, 1.325v uygularsanız, işlemciyi aşırı dirençten eritiyorsunuz.
    hocam bu konu çok karmaşık edc ppt vs vs. işi gücü pc olmayan biz insanlara göre zor tamam güzel bilgiler veriyorsunuz lakin 4-5 sene götürmeyecekse bu işlemci bu şekilde ben niye kullanayım sıradan bi intel alır onu kullanırım. ömrümüzün sonuna kadar bu işlemciyi kullanacak değiliz yada değilim sonuçta. sizin bu bilgileri uygulamak için vidyolu anlatım yaparak paylaşmanız daha iyi olur herkes için. pc hobi işidir tamam ama bizim için o kadar hobi değil. pclerden en düşük verimle yüskek performans gibi yarışına sokma çabamda yok malesef. dediğim gibi sadece dalgalı hız ve voltaj ayarını sabitlemek benim amacım. he bu ryzen masterda basit ayarı varsa söyle öyle ayarlayayıp deneyeyim edc ppt vs vs bunların yüzdesel anlaşmalarıyla benim anlaşabilmem için yatıp kalkıp pcyle uğraşmam lazım çalışan insanlarız akşam 2-4 saat pcle ya ilgileniyorum yada ilgilenmiyorum.

• Birkaç denetim programı var, ryzen master da bildiğiniz gibi bunlardan biri. Pbo açacaksınız, alt menüsünde edc'sini düşüreceksiniz. Bitti, gitti... Bunu yaptıktan sonra edc hep %100 gözükecek yükte. Denetimin edc üzerinde olduğunu size gösterecek bu. İşlemci 3900x gibi çok çekirdekte sabit çarpanını düşürecek ama tek çekirdekte yine turbo güzel güzel çalışacak. Sıcaklık hedeflerinizi tutturacaksınız, işlemci soğutucu hızınızı belirleyeceksiniz. En son karar kıldığınız ayarları sabitlemek için bunları biostan gireceksiniz.

Tek çekirdek kullanacaksak kalan çekirdekleri kapatalım gitsin o zaman. Boşa aldık sanırım işlemciyi.

• Siz en iyisi şuna bakın:
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cks7io/for_wildly_better_temps_and_efficiency_try/

Baktım düşük amper düşük mhz ayarları :)

• Düşük dediğin ayarlara bakarsan, dört seçenek bakıyor. Eğrinin düşüm noktası da var. 70'e düşürürsen puan:güç oranı 32'ye düşüyor. En iyi oranıysa 75A.
    Şimdi bunu yapamayacaksan, sonrasını boşver. Dünyanın en kolay şeyi.
    İlk mesajı da anlaşılır olsun diye böyle yaptım ama hiç alıcısı yok heralde. Yine eski çeşit karmaşalığı sunalım madem;
    Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları
    Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Ocak 2020; 20:55:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Atomu parçalarına ayırmaya çalışmıyoruz bu kadar karmaşa şeye gerek yok yapmak isteyen yapsın buyursun.

• Ryzen master yükleyip cinebench test ederken edc doğrusunu seçip ileri geri oynatmanın, değişen sonuçları not etmenin bir zorluğu yok. Meselâ, intel kullanan arkadaşlar nasıl deniyorlardı işlemcilerini temize çıkarmayı. Bunlar hep bilinçdışı güçten ileri geliyor. Mantıklı izahı yok, çok kolay olunca ise tam tersi oluyor. 3700X incelemesinde en iyi değer 80A, 3900X'te ise 75A. Dikkat edilirse güçlenen işlemcinin derdi çilesi amperle değil, sıcaklıkla olduğu buradan da görülebilir. Benim isteğim bunu açığa çıkarmak.

Sizin bu olayı bu kadar izah ederek çekmenin amacı nedir peki? Bir kazancınız var mı? 650w bir psu bile 12v kanalından max vereceği güç 50a kadar iken işlemci nasıl 80a 90a kullanıyor peki bunuda izah ediver sana zahmet.

• İşlemci onun onda biri potansiyelde akım çektiği için olabilir mi zatımuhterem üstadım? Dediğin laf değil de karavanadan araya kaynatıyorsunuz kendinizi...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.