Bildirim
Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Yok hocam, farklı zamanda ve farklı bir yerden almıştım.Aynı model ama version farkından dolayı sanırım chipset üreticisi farklı. -
anladım kötü olmuş sorun yaratabilir -
Merhaba, sizin ayarlarınız nedit acaba zahmet olmazsa pm ile yollar mısınız?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
intel h97 anakart ile yapabilir miyim yoksa Z serisi mi gerekli?
SMT kapalı ryzen 5 1600 1.23v extreme llc ayarı ile 3.9 ghz sorunsuz çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 10 Nisan 2019; 8:39:24 > -
smt neydi unuttum şimdide 1.3 yaptım açılmadı pc 3.6 ghz işlemci oc yok. 1.32 yaptım açıldı ama cinebech testi sonunda ekran gitti bende auto ya aldım yemişim voltaj indirmeyi deyip -
Bence siz çok kurcalamayın :d 1.3v ile3.6 ghz açılmayan r5 2600 sahipsen, dünyadaki en takoz r5 2600 sahipsin demektir. Dünya rekoru fln olur. Yanlış bir voltaj ayarı ile oyanmış olabilrisn -
1800x benim işlemci yalnız cpu voltaj yazan yer otodaydı ve 1.35 di manuele alıp 1.3v yaptım nesi yanlış olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 10 Nisan 2019; 23:44:44 > -
çekirdek sayın fazla birşey diyemem. stok voltajında bootsla kulan daha iyi ozman normal saat hııznda -
SOC Voltage; 1,1V gibi bir voltaja kadar bellek stabilitenizi arttıracaktır. Ancak benim işlemcimde 1,08 civarı bir noktadan sonra stabiliteyi bozduğu dahi oluyor. SOC Voltage alanında fazla voltaj=Daha stabil çıkarımı yapamıyoruz. APU kullanmıyorsanız SOC Voltajı asla ve asla 1,1 üzeri vermenizi tavsiye etmiyorum. Bir işe yaramadığı gibi işlemcinin degrade olmasına ciddi oranda sebep olabilecek bir voltaj.
Hocam benim işlemci APU. SoC voltaj 1.16 ya kadar çıkıyor oyunlarda. Siz SoC voltaj 1.1 üzerine çıkarmayın diyorsunuz. APU olanlar bunun üzerindeki voltaja daha mı dayanıklı oluyor :). Ben manuel 1.1 de kalacak şekilde ayarlayayım mı? -
Yok hocam. 1,1V'nin üzerindeki SOC voltage değeri RAM OC'sinin stabilitesini negatif ya da nötr etkiliyor. O yüzden fazla olmasına gerek yok. Ama APU'larda SOC voltage aynı zamanda dahili grafik biriminin de voltaj değerini içinde taşıdığı için APU'larda 1,18V'ye kadar falan sorunsuz verebilirsiniz. -
h97 anakartlarda oc yapiliyormu ram e anakartda en fazla 1600 yaziyor
Dosum aynı durum bende de var. seri numarasına akdar aynı ramlerin biri micron biir hynix. Farklı zaanlarda aldım. Düşük perfmanslı yani gecikme süresi fazal molan rami baz alarak yap. -
Benim ramin teki cl 17 de çalışmıyor biri 3000 mhz de çalışmıyor. Böyle kör noktayda denk gelme ihtimalin var. 2 ram farklı olduğu için. -
bende öyle bir sorun yok 2 kit 16 gb 2x8 ram vardı sonra 2 kit daha aldım 32 gb yaptım bence kit ram alınmalı yani dual kit ram alınmalı. tek tek alınca illa sorun çıkartabilir farklı hızları olur çünküquote:
Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369
Dosum aynı durum bende de var. seri numarasına akdar aynı ramlerin biri micron biir hynix. Farklı zaanlarda aldım. Düşük perfmanslı yani gecikme süresi fazal molan rami baz alarak yap. -
ayarlarınızı topluca görmek / göstermek için bu programı kullanabilirsiniz.
https://www.techpowerup.com/download/ryzen-timing-checker/
şu şekilde:
procODT'yi auto'da 53 yapıyor bazı anakartlar ben dün elle 60 yaptım bugün auto yaptım.autoda ne veriyor diye bakmak için de kullanılabilir yukarıdaki program.
sonuç da atabilirsiniz bu ayarla bu oldu diye illa ki birilerine fikir verecektir ben de şu ayarı deneyeyim gibisinden.
-
XMP calisiyor ikisi sorunsuz 3000 mhz cl16 da.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Merhabalar. Elimde 16GB (8X2) GSkill 3200MHZ 14 CL TridentZ RGB bellek var. Samsung B-Die chipsetli. Biosda sadece D.O.C.P. adlı otomatik ayarını kullanıyorum. Anakartım Asus, elimle bir kaç daha ayar yapsam performansı arttırabilir miyim acaba? Yoksa bu ayarlarda devam mı etmeliyim? Ryzen uyumlu bir RAM, baya uğraşmıştım bulabilmek için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 12 Nisan 2019; 0:23:49 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X