Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Merhabalar. Elimde 16GB (8X2) GSkill 3200MHZ 14 CL TridentZ RGB bellek var. Samsung B-Die chipsetli. Biosda sadece D.O.C.P. adlı otomatik ayarını kullanıyorum. Anakartım Asus, elimle bir kaç daha ayar yapsam performansı arttırabilir miyim acaba? Yoksa bu ayarlarda devam mı etmeliyim? Ryzen uyumlu bir RAM, baya uğraşmıştım bulabilmek için.
    selam aynen bende ilk nesil ram beğenmediği için 2 ay ram araştırmıştım saçmalık 2017 yılında tr de 900 tlye alttaki rami bulup aldım o zamanlar 3200mhz c14 düzgün çalışmasa da 2133 de pc sorunsuz açılıyordu artık düzeldi ve 1 kit daha alıp 32 gb yapıp ram işini kapattım ayrıca o zamanlar senin dediğin ramden alacaktım ama ramin rgb ışıkları anakartın rgb programıyla çakışıp ram çalışmaz hale geldiği için vaz geçtim o zamanlar baya kişi bu yüzden rami servise vermişti ram kitlenince neyse ki flarax pişman etmedi şayet 3200 c14 sorunsuzsa dokunma gerek yok
    www.newegg.com
    G.SKILL Flare X Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) AMD X370 / B350 Memory (Desktop Memory) Model F4-3200C14D-16GFX - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16820232530&ignorebbr=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Nisan 2019; 1:56:39 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Samsung B-Die bellekler hep pahalıymış bu durumda. O zaman dolar kuru da düşüktür. Ben de bu aralar Ryzen sistem kurmayı düşünüyorum ve tam uyumlu olması açısından samsung B-die 3000 veya 3200Mhz C14 bellek bakıyorum. FlareX yorumları da güzel. Belki biraz daha verip TridentZ veya biraz daha düşük rakama Ripjaws da alınabilir. Hepsinin C14 3000/3200 Samsung B-die modelleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 12 Nisan 2019; 11:18:37 >
  • Benim 2667 Mhz ramlari hızlarını XMP off olduğu halde yükseltebiliyorum. XMP açık olması gerekmiyor mu?
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    evet şimdiye göre dolar düşüktü 2017 de 900 tl ye ben aldım zaten sonra uçtu ram fiyatları yeni çıkan G.SKILL SniperX de iyi diyorlar örnek şu alt linkteki. ben flarex kullandığım için çekinmeden tavsiye ederim

www.hepsiburada.com
    G.SKILL SniperX Gri Kamuflaj 16GB (2X8GB) 3200Mhz DDR4 Ram Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/g-skill-sniperx-gri-kamuflaj-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-ram-f4-3200c16d-16gsxwb-p-HBV00000AJUF9

Ona da bakayım. Açıkçası uyum ve performans durumundan dolayı Samsung B-Die bellek bakıyorum. Ama yeni bios sürümleri ile ryzen bellek işi oldukça olgunlaştı sanırım. 3200C16 seçenek çok ve fiyatları da makul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    evet bioslar artık iyi ama hynx cihipler hala kıllık yapıyor arada samsung b die maalesef pahalı tüm dünyada çakallar bilerek fiyat indirmiyor
    Talep olunca fiyatı da ona göre çekiyorlar. Açıkçası Samsung B-die bellekleri nispeten uyumluluk açısından istiyorum. Kuracağım sistemde xmp profili ile normal hızında çalışsın yeter. Sürekli ince ayar yapıp upraşmak istemiyorum açıkçası.

talep ayrı kalite farkı da var zaten adamlar kalite bizim cihiplerde diyor açıkça ve o kadar fiyat farkı olacak demeye getiriyorlar ve fiyat indirimine yanaşmıyorlar bence de almışken b-die al uğraşmazsın çek xmp yada ryzende DOCP STANDART deniyor ona ram kendi hızında cas değerinde çalışır bak artık 32 gb 4 modül de sorunsuz 3200 mhz c14 açılıyor bunu 3466 3500 mhz yapanda varda ben uğraşmıyorum bir kez yaptım tam stabil ayarı bulamadım bıraktım 3200 c14 yetiyor
  • hocam daha önce de sormuştum fakat o zaman tayfun burner resmi atmamıştım ben ramleri micron sanıyordum ona göre tavsiye istemiştim de tayfun burnerda micron yazmıyor spectec yazıyor benim ram tam olarak hangi marka, hangi zarı içeriyor, hiçbişey anlamadım :D

2133 mhz cl15 almıştım, yaklaşik 6 aydır 1.35 voltta 2666 mhz cl16 çaliştiriyorum (sizin tavsiyeniz üzerine) ama daha iyi olabilir mi ya da geliştirilebilecek noktalar var mı onu sormak istemiştim

http://dhbr.co/bs74
    http://dhbr.co/bs75

i5 8400 + b360 sistemdeyim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 15 Nisan 2019; 12:43:0 >

• Hocam bir şey söylemek zor. Taiphoon Burner okuyamamış RAM'ınızın bellek zarı üreticisini...
  • Hocam sistemim Ryzen 5 1600-Anakart Asus prime B450M-K- Bellek Gskill DDR4 8GB 2133 MHZ.
    Dün Biosdan 2666'ya Oc yaptım. Bir süre sonra PC res attığımda Kişisel bilgisayarınız sorun ile karşılaştı hatası verdi. 2400MHZ'e çektim sorun olmadı. Şimdi ben Bu belleği Kaç Mhz'ye kadar Oc yapabilirim ve yapmam için ne yapmam gerekiyor.
  • Hocam reyzen 2700x işlemci Asus tuf X470 anakart var 2x16gb adata xpg RGB 3200mhz sistem 3200mhz de kullanıyordum fakat şimdi elime fırsat geçti aynı kitten bir tane daha aldım aynı mhz aynı marka aynı kas gecikmeleri fakat 2 si Samsung cipli 2 si hynix cipli bios update ettim son sürüme xmpg den 3200mhz e cıkardım sistem Windows hata verip yeniden başlatıyor biostan voltage 1.40a cıkardım yine aynı hata verdi hatta Windows biraz bozuldu diyebilirim ses sürücüsünü aktifleştiremiyorum başlat kısmından herhangi bir program aramaya çalıştığımda klavye harhangi bir harfi basmıyor ne yapabilirim bu konuda tecrübelerinize dayanarak nasıl bir yol izlemem lazım 3200mhze cıkmak için

• güzel konu takipteyiz.
  • Hocalarım Crucial Ballistix Tactical Tracer ramlarim var 3000mhz. xmp ile 2933de kullanıyorum. Oc ile ne olur ?
  • Arkadaşlar micron icin e-die zar nasildir acaba?

Aldığım crucial 2x8 ramler e-die çıktı

Normalde 3200 cl16 xmp ile rahat calisiyor a320m anakartimda

Ekstradan fazla ince ayar yapmadim

Sadece gear ve power down ile su ohm ayarlarini yaptim o kadar. 3466 cl14 calismakta 1.4v ile iyimidir bu?

Yalniz latency tam olarak 14-16-16-34 ve 1t şeklinde

Bu sekilde %100 stabil test programlarinda.windows ve ya oyunlardada herhangi bir hata almadim

İslemci ryzen 1200
    2600 olsa kontrolcuden dolayi belki 3600 cl14 falan olurmuydu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gftelektronik -- 7 Temmuz 2019; 18:51:13 >
  • gftelektronik kullanıcısına yanıt
    Micron E-Die oldukça iyi bir zar. Hynix CJR, Micron - E Die, Samsung - B Die birbirine yakın kalitede. En iyisi tabi ki B-Die ama arada korkunç bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Micron E-Die oldukça iyi bir zar. Hynix CJR, Micron - E Die, Samsung - B Die birbirine yakın kalitede. En iyisi tabi ki B-Die ama arada korkunç bir fark yok.
    Bilgilendirme icin teşekkür ederim hocam

2 ve ya 3. Nesil islemci ile daha yuksek hizlara cikilabilir o zaman
    Gerçi a320m granede izin verirmi bilmiyorum ama islemci ve anakart tam ust seviye olsa belki 1.45 v ile cl16 4000 bile calisir emin değilim.

• Micron b die zarları nasıl bilirsiniz?
    3000 mhz ramlari 2 kanal da 3400 mhz çalıştırabiliyorum fakat 4 slotta 3333 üstünde sıkıntı çıkarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gftelektronik

Arkadaşlar micron icin e-die zar nasildir acaba?

Aldığım crucial 2x8 ramler e-die çıktı

Normalde 3200 cl16 xmp ile rahat calisiyor a320m anakartimda

Ekstradan fazla ince ayar yapmadim

Sadece gear ve power down ile su ohm ayarlarini yaptim o kadar. 3466 cl14 calismakta 1.4v ile iyimidir bu?

Yalniz latency tam olarak 14-16-16-34 ve 1t şeklinde

Bu sekilde %100 stabil test programlarinda.windows ve ya oyunlardada herhangi bir hata almadim

İslemci ryzen 1200
    2600 olsa kontrolcuden dolayi belki 3600 cl14 falan olurmuydu ?
    Siz rami nereden, ne zaman aldınız acaba? Aldığınız ramin detaylı bilgisi kodu var mıdır?

Anakartım MSI B450 Gaming Plus. Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 3200MHz CL16 (BLS2K8G4D32AESBK) alsam aynı zara sahip midir, anakartla uyumlu olur mu ve 3466 CL14 olarak çalışır mı acaba merak ediyorum?

Tavsiyelerinizi almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: d-matrix

Siz rami nereden, ne zaman aldınız acaba? Aldığınız ramin detaylı bilgisi kodu var mıdır?

Anakartım MSI B450 Gaming Plus. Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 3200MHz CL16 (BLS2K8G4D32AESBK) alsam aynı zara sahip midir, anakartla uyumlu olur mu ve 3466 CL14 olarak çalışır mı acaba merak ediyorum?

Tavsiyelerinizi almak isterim.

Alıntıları Göster
    Vatan bilgisayardan aldım.

Cok uzun sure olmadi.10 gun anca olmustur.

Valla calisir bence e-die olursa , dun 1.42 volt 1.1 soc ile denedim.

3502 cl 14-15-15-28 stabil

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.