Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    RAM'ınız stabil değil. 2700X 3600 Mhz RAM'leri stabil çalıştırmıyor genelde. 3533 Mhz'ye çekmeyi deneyin.
  • Birazdan deniyecegim hocam ama memory try it denmi deniyecegiz acaba bu timing ayarlarinda mhz degistirilmiyor değilmi bu konuda cok cahilim ne yazikki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayako

Arkadaşlar ramlerim xpg D80 3600 mhz islemci 2700x anakart msi m7 ac xmp 2 de 3600 de sadece oyunlarda 1 saat sonra atıyor. Memtest 86 bugun 2 kez tarama yaptım bazen hata çıkıyor bazen cikmiyor

Sormak istediğim anakart 3600 destekliyor 16gb ramleri stabil çalıştır mak icin mutlaka islemciye oc gereklimi dir. İşkence test aid64 ram yapmadım diğerlerinde sorun yok pc kullanırken sorun yok sadece 3 oyunu forza 7 mgs 5 ve rise of tomb da oyundan direkt atıyor.

Son olarak ekran kartı dikey kablo sorun çıkartma ihtimali yüzde kaçtır acaba

Hocam bende 2700X varken 3200mhz olan ramlerimi hiçbir zaman 3200mhz hızda stabil kullanamadım.
    O işlemci 3200mhz ye çıkamıyor 4 kanalda (4 slot dolu 2x8 dual ramler ile). Ama 2 kanal kullanıyorsan o zaman sıkıntı yok ben 2 kanal 3200mhz stabil kullanıyordum. Ama 3600'e çıkar mı? onu bilemedim. (2700X ile)

• Anladım hocam windows kullanırken olsa eyvallah diyeceğimde ayarda yapamıyoruz bilmiyorum ram ile ilgili, almışken anakart ve ram max performansı kullanalım dedik ama ama cidden can sıkıyor bu işler 3600mhz den memory try it ile yavaş yavaş düşücem bakalım kesintisiz 3,4 saat oynasam yeter ama illaki 1 saat ile 2 saat arasında aniden masa üstüne atıyor sinir ediyor insanı.

• bu oyun düşük ram gecikmesini çok seviyor , gerçekten inanılmaz

2133 cl15 iken 35 40 fpsye düşen yerler 57-58 fps görüyor,

55-60 fps görülen yerler 70-75 fpslerde, ilk kez o bölgede 80 90 gibi fps değerleri görebildim

inanılmaz

• S.A. almanyadan sevgiler saygilar,
    okumadan yaziyorum, af ola, ama suraya bi bakinhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139522133

Ben kendim 3800CL14 kullaniyorum Ryzen 3600 de, RAM gercekten en önemli olan Ryzende, yolladigim linkdeki videoya bakin bi 3.4GHz ile daha iyi sonuclar elde ediyorum 4.2GHz kiyasla.
  • S.a beyler sorum şu
    www.vatanbilgisayar.com
    Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-sport-lt-gray-ddr4-3000mhz-cl16-1-35v-pc-ram.html
    bu link de ki ram İ9 9900K ile güzel çalışır mı ben de kingston furry var 2666mhz cl 15 fark eder mi bu ram hızları fps felan ufak da olsa artar mı şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi3636 -- 11 Ağustos 2019; 4:25:19 >

• asi3636 kullanıcısına yanıt
    A.A. CL15 olanlari varsa daha iyi olur, cünkü onlarda Micron B Die Chipleri var, overclock icin cok daha iyi. Bizim burda (Almanyada) 71€ ile fiyat/performans bakimindan en iyisi. CL16 olanlar (bi kac kisi burda onlardan aldi) pek iyi degil, alanlar memnun degil.
    Bu sayfayi mesela ceviri ile okumanizi tavsiye ederim:https://www.computerbase.de/2019-06/aus-community-ram-empfehlungen-juni-2019/
  • takipteyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duvar81 D kullanıcısına yanıt
    Hocam Doğru diyorsunuz benim bütçe taş çatlasın 800TL amaç bu büt çe ile şu :https://www.modders-inc.com/hyperx-fury-2666mhz-cl15-hx426c15fbk2-2x8gb-ddr4-review-fast-and-furious/ ram den hızlı bir ram e geçmek :) yani attığınız link deki ürünler en kötü türkite pazarın da 1.100TL 1.200TL bandın da yani bu ürünleri alamam benim tek soru işaretim acaba bu Crucial Ram ile az da olsa performans gösterir mi eski ram e göre.
  • asi3636 kullanıcısına yanıt
    Yaw arkadas, sizin orda ne kadar pahali hersey? 71€ bizim burda 16GB CL15 RAM yani 437 Liraya ya denk geliyor herhalde. TRde okadar pahali mi ki parcalar? Egerki öylese, satanlar baya bi kazik atiyor.
    Amazon.de den mesela alip TRye yollanmiyor mu? Gördügüm kadariyla olmasi lazim:
    www.amazon.de
    Amazon.de Hilfe: Internationale Lieferung - Versandkosten und Lieferzeiten
    https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201910850
    (Link nedense olmuyor, resim olarak gönderiyorum)
    Tabi üzerine TRde vergi aliyorlar mi, veya ne kadar aliyorlar bilemem.

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

Hizli bi RAM ne zaman daha fazla FPS verir, ilk önce bi onu düsün. Ilk önce Bilgisayarinda en cok limitleyen parca hangisi?
    Mesela diyelim ki 4k Monitör ile oynuyorsun veya 1440p ile, öyle olunca genelikle ekran karti limitleyen en güclü faktör, o durmumda istersen 4600MHz RAM al 1 FPS fazlasini bile göremezsin.
    1080p Monitörle tabikide ekran karti limitleyebilir, tabiki hangi oyunlari oynadiginda ve hangi ayarlarla oynuyorsun o da önemli.
    Hizli RAM CPU limitlerken isinize yarayabilir, yani güclü bi ekran kartin olacak ve düsük çözünürlük ile oynayacaksin vs.
    Yani bilmem gereken sey, hangi CPU/GPU/Monitör/ ile oynuyorsun. Sonunda RAMA para harcayip bi degisiklik farketmeyebilirsin.
    Yani ilk is, hangi parca limitliyor, bi onu bul. Oyunda cözünürlügü mesela 1280x720 ye ayarla AA/AF/AO deaktive et ve bi fplserine bak-->
    Diyelimki 100+ FPSleri görüyorsun, sonra bide normalde oynadigin ayarlar ile ac oyunu ve orda eger görürsenki 50 FPSlerdesin anlarsin ki, seni limitleyen ekran kartin, o halde istersen en pahali RAMi veya islemciyi al hic bi isine yaramaz, cünkü ekran kartinin gücü 50 FPSe kadar yetiyor, islemci/RAM isterse 500fps gücünde olsun, yinede 50 fps göreceksin. Hele bi seni ne limitliyor onu bi bul, sonra para harcamaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duvar81 -- 12 Ağustos 2019; 0:17:9 >

• Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

• arkadaşlar en son xmp açmıştım speed grade'de 2133 yazıyor gene normal hıza mı çekmiş kendini bu ?
    Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 15 Ağustos 2019; 16:13:24 >
  • cpuzdan bakacaksın o ramin hangi binden çıkma olduğuna dair bi bilgi hızla bi alakası yok

biçok ram 2133 binlerindne cikiyor zaten jedec standardı bu
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)bir sıkıntı var mı hocam anlayamadım 1500 mhz yazıyor ?
  • 3200MHz çalışıyor, DRAM Frequency yazan yerdeki değeri ikiyle çarpacaksınız mevcut hızınızı anlamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

3200MHz çalışıyor, DRAM Frequency yazan yerdeki değeri ikiyle çarpacaksınız mevcut hızınızı anlamak için.
    Çok teşekkür ederim cahilliğimi affedin lütfen, 2010 dan beri donanım dünyasındayım ama hızlı ram almak pek nasip olmamıştı yakın zamana kadar
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

arkadaşlar merhaba

c7h+2600 cpu ile kullandığım ramlar bunlar

1.37v ile 3466mhz dahi stabil ancak korkunç gecikme süreleri alıyorum 92ns gibi

tavsiyeniz ne olur
  • üstad apu sistem toplayacağım 2400g için 16gb f/p bir ram önerir misin
  • korsan58 K kullanıcısına yanıt
    sahibinden.com
    CORSAIR CMW16GX4M2Z3600C18 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz C18 VENGEA - RAM Bellek ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 738256531
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-corsair-cmw16gx4m2z3600c18-16gb-2x8gb-ddr4-3600-mhz-c18-vengea-738256531/detay

Hocam şu Rami alabilirsiniz. 3600de çalışmaz ise 3466da falan çalıştırırsınız.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.