Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu için teşekkürler.3700x için 16 Gb ram almayı planlıyorum kuracağım sistem için anakart asus x570-E
    Almayı planladığım ram: F4-3600C15D-16GTZ

Bu rami almayı düşünüyorum 3600mhz ve 15-15-15-36 gibi bir gecikmesi var sizce bu rami almaya değer mi? yani oc yapacak olsam 15 değilde cl 17-18 olan türkiyede ki ramleri almalımıyım? oc konusunda aynı performansı onlarla da yakalayabilir miyim sizce?

Öyle rgb felan hiç işim olmaz performans benim için en önemlisi.
    DDR4 3600 (PC4 28800)
    Timing 15-15-15-35
    CAS Latency 15
    Voltage 1.35V

@nightsniffer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 5 Ekim 2019; 9:15:46 >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Hocam dünya kadar bir performans farkı olmaz. O yazdığınız Ram biraz fantazi... 300 USD civarıydı en son fiyatı. Bütçeniz varsa en iyi performansı istiyorum diyorsanız alın ama ucuza satılan(120-150 USD) 3600 CL17 bir Ram kiti bu ramdan maksimum %10 düşük performans verir.
  • Merhaba arkadaşlar, MSI x470 Gaming Plus Anakarta son bios güncellemesini yaptıktan sonra, aynı zamanda bir de termal macun(oem) değişikliği yaptım. Bilgisayar 2 defa kapandı, stok soğutucunun fanından da rahatsızım zaten(önceden grafik arayüzden fan hızı ayarlıyorduk, bios güncellemesiyle grafik arayüz kaldırılmış, mantığı ne onu da anlamadım). Aşağıya boşta iken aldığım sıcaklık değerlerini atıyorum, sizce sıkıntı ne olabilir?

Ek: Resmi başka bir alana yükledim.

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 5 Ekim 2019; 13:3:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam dünya kadar bir performans farkı olmaz. O yazdığınız Ram biraz fantazi... 300 USD civarıydı en son fiyatı. Bütçeniz varsa en iyi performansı istiyorum diyorsanız alın ama ucuza satılan(120-150 USD) 3600 CL17 bir Ram kiti bu ramdan maksimum %10 düşük performans verir.
    Hocam şuanda 3600mhz cl 17 bakıyorum türkiye de yok. Cl 18 alayım diyorum oda 2x8gb kit en düşüğü 700 liradan başlıyor ve düşün bu cl 18 ama stabil değil mesela 18-22-22-42 şeklinde gerçekten 700-800 lira gibi rakamları şuna vermek istemiyorum.Rgb li olanlar ise cl 18 için 800-1000 civarı.

Benim alacağım ram ise 15-15-15-35 ve 1100 lira civarında zaten 16-16-16-36 olan ise 950 lira şuan alabiliyorum newegden.Yani demem o ki aynı fiyata cl18 de almak istemiyorum çünkü cl 17 bile yok olsa zaten 1000+ olurdu türkiyede.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Bios da Memory Try It ! seçeneğinden yapıyorum olmuyor hocam.Onun ayarını nasıl yapacağım ? Samsung b diye ayar var ilk postta ama oda 3200 sanırım
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    3600 cl15i vergi kargo dahil 1100e getirtebiliyorsaniz getirin hocam ben vergi dahil 2000e geliyor diye düşündüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Örneğin hynix mfr ayarlarını yapıp frekansı 3466 deneyebilirsiniz mesela hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C7653CE04

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    sorun konusunda msi anakartlar sabıkalıdır aslında yanlış düşünmemişsin ama bu sefer sanırım dediğin gibi psu bir kelek yapıyor.bu güç yetmemesi ya da kalitesiz kapasitör meselesi falan değil elektriksel devresel bir şey artık kesemiyor mu açamıyor mu bir şekilde düzgün kapanıp açılmıyor.tamir edilebilir aslında bilen birinden ama vereceğin paraya az daha koysan daha düzgün bir şey alabilirsin.

yarın son diyor 311 lira.piyasada 400 450 lira bu alet.linke tıklama kopyala yapıştır.
    inventus
    FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8256

• Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    69 ns daha iyi ama denemek lazım oyunlarda yada aida64 ile ram oc stabil mi
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler hocam. Anakartta Agesa Lite Bios var Msi B450M Mortar. Ram manuel ayar yerini bulamadım ama tekrar bakayım :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 6 Ekim 2019; 1:45:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

yeni sayfa sorunu
    Bu sorunu yazılımcı arkadaşlara ilettim hocam, listelerinde. İlgilenecekler.
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    ben bir mesaj daha atar devam ederim ama böyle sorun olduğunu bilen var bilmeyen var düzeltilirse güzel olur.ilginiz için teşekkür ederim.
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    evet stabil.
  • evet denemen gereken şey bu çünkü psudan şüpheleniyoruz ama yazılımsal sorun mu yoksa donanımsal mı emin değiliz.yazılımdan diyebilmek için format atıp elemen lazım ki psuyu ona göre al boşuna alma.format çözmezse o zaman donanımdan daha çok şüpheleniriz.emanet psu bulursun mesela ya da ver elini değil al elimi hesabı psunu söker bir arkadaşında denersin.bi şekilde denenmeli o psu ama yazılımı ele önce.
    o zaman devam
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    resim sorununu da halledin bir zahmet yüklü resmi açınca siyah sayfa çıkıp kapayınca konudan geri atıyor saçma bir şekilde.
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum daha var, DRAM Calculator for Ryzen programındaki tüm değerleri girmem gerekir mi? ilk baştaki 4-5 yeri yazıyorum. CAD BUS gibi ayarlara dokunmuyorum.
    hiç denemedim ama galiba girmek gerekiyor
  • yapma be.şimdi sıkıntı şu ucuza tamir ettiren yer bulur musun anlayan yoksa yenisini alsan ne gibi bir şey almak lazım ve kesin çözecek mi?saç baş yolma sonra.%51 psudan bile desek bi emanet psu bulsan garanti olacaktı iş ve bütçene zevkine uygun bir psu alacaktın.şu imkanın var mı eski tabirle bilgisayarcı varsa sök psuyu götür denet.bu ayakla da abi yapar mısınız falan bi sor muhtemelen devre kartında sorun var ama yapılıyor bile olsa yamalı psu kullanır mısın sistemi emanet edip?bunlar işaret bence.evladım seasonic gibi bir şey al yeter bu çektiğin mi diyor birileri?
    bende girebildiğim bütün değerleri girdim ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telikopukGitar -- 11 Ekim 2019; 9:20:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.