Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

tamam işte bu programdı adı aklıma gelmedi bir türlü ramin c16 ise b-die dir xmp profilde c16 göstermeli. örnek benim 3200mhz c14 ramler c14 gösteriyor xmp de istersen ram timng ayarından c14 yap dene sorun olmaması lazım

Alıntıları Göster
    Xmp dediğin bendeki docp sanırım cl 16 da çalışıyor öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynen docp bende de ama bazen docp deyince o ne diyorlar xmp lafı yaygın intel bu lafı da kapmış herkes xmp biliyor dediğim gibi istersen c14 yap dene
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Yarın denerim artık bugün şu programları inceledim 3 5 konu okudum yarında uygulama kısmına geçerim artık

• Oc ye zaman olmadı dün çektiğim değer oc ye gerek var mı? Docp 3200mhz cl16 olarak çalışıyor şuan.

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

• Ram i yakmadan oc işine son verdim cl değerlerini değiştirdim pc açılmadı ya yanlış yaptım yada farklı bi ayar var sadece docp ayarlayıp 3200 e çıkardım birde cl değelerini değiştirdim pil söktürmek zorunda bıraktı beni başka bi yolu yordamı var mı yoksa?

• ya ben xmp yi de açmıştım neden 2133 mhz bu hala ? bir de test sonucu ne ifade ediyor çözemedim
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)
  • elimde 8x2 16 gb cL18 corsair venegance rgb PRO 3600 mhz de çalıştıdığım ramler mevcut. işlemci ryzen 5 3600 anakart msi b450 tomahwk max

öğrenmek istediğim şey ise ramlerin hızını 4000 mhz çıkarıp mecburen zamanlamalardan feragat etmek mi daha mantıklı, yoksa ramlerin hızını şu an ki degerde bırakıp (3600mhz) zamanlamaları aşağı çekmek mi daha mantıklı?

ryzenler için 3600 mhz de kullanmanın daha iyi olduğunu bı yerde okumustum ama tam olarak bir bilgim yok

Ne dersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 11 Mart 2020; 20:46:5 >
  • Şu ramlere bi ben oc yapamadım sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuzarsif-06

elimde 8x2 16 gb cL18 corsair venegance rgb PRO 3600 mhz de çalıştıdığım ramler mevcut. işlemci ryzen 5 3600 anakart msi b450 tomahwk max

öğrenmek istediğim şey ise ramlerin hızını 4000 mhz çıkarıp mecburen zamanlamalardan feragat etmek mi daha mantıklı, yoksa ramlerin hızını şu an ki degerde bırakıp (3600mhz) zamanlamaları aşağı çekmek mi daha mantıklı?

ryzenler için 3600 mhz de kullanmanın daha iyi olduğunu bı yerde okumustum ama tam olarak bir bilgim yok

Ne dersiniz arkadaşlar?
    FCLK frekansı Ram hızının yarısı olacak şekilde en iyi performansı alırsınız.
    FCLK 1800 - Ram 3600 çok çok ideal. 1/2 oranını bozmayın. Negatif etkisi oluyor.
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, 4x2 2666 MHZ Samsun B-Die RAM'e sahibim. Başlıktaki ayarları yapacaktım ama Ramin Dram Voltage'ı en fazla 1.35'e gelebiliyor 1.38 olmuyor. Asrock AB-350M anakarta sahibim. Neden oluyor bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 15 Mart 2020; 15:51:18 >
  • corsair lpx, micron b die timinglerim ve şu an 6 saatlik large fft'nin içindeyim. hala error vermedi ve sorun yaşanmadı
    https://i.hizliresim.com/kzihLl.jpg

verdigim voltaj, 1.4v

ne diyonuz arkadaşlar olmuş mu? memtest86'dan da geçti, 1usmus'un TM5 testinden de. biraz da oyn oynayıp yetti gari dicem ama

şanslı mıyım yoksa yeteri kadar stabilite testi yapmadım mı emin olamadım. kağıt üstünde 3266 cl14 epey ütopik gözüküyor böyle bi kit için her ne kadar diğer timingler auto olsa da

tRAS niye bu kadar düşük çünkü herkes bu kit için düşük olabileceğini yazmış ben de düşük test ettim hep geçti stabiliteleri tRP için de aynısını dediler

tRC'ye sensitive. yabancı forumlarda 48 tRC yapabileceğini sdüşünenler var ama yapamıyor.. 50 altı boot olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 17 Mart 2020; 11:47:21 >

• Ben hiç bi ayar oynatmıyorum en azından değer giriyorsunuz aida64 testi yapabilirsin ns değeri için

• malaesef 3266'da blend error verdi 9 saatte

bu timinglerle 12 saat blend, %2000 memtest geçtim;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/riw0r0

voltaj = 1.36v (anakart 1.38-1.39 yapıyor kendi kendine hwinfo'ya göre)
    die= micron b-die
    anakart = b450 gigabyte gaming
    soc voltaj = 1.025
    vdpp = 0.900-0.924 arasında değişiyor dinamik olarak?
    ohm değerleri = 24 24 24 24 ve proOCDT 53.3

@nightsniffer ne düşünüyorsunuz hocam.? var mı improve edebileceğimiz yerler. 3200 cl14 yapabilmesi şans mıdır yoksa olağan sayılabilecek bişey midir= nette baktıgımda cogu kişi bu kitlerle cl14'de 3200'de boot bile edememiş. benimki stres testlerini fln geçiyor

aktif oyun sırasında da belleklerin pek ısındıgını görmedim. acaba proOCDT'yi 60 ohm yapıp timingleri geliştirebilir miyiz diye merak ediyorum. 1.39 ve üzeri voltajlarda ne hikmetse errorlar artiyor, hız bile stabil kalamıyor. herkes 1.4 üzeri micron b die için negatif scale olur demişler. soc için de 1.05 üzerinde negativ scale olur demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 19 Mart 2020; 12:30:33 >

• Micron b-die çok hakim olduğum bir ram çeşidi değil. Mesela Hynix CJR ya da Micron E-die olsa 1,45 voltaj bas 4000 cl17'de bile çalışabilir derdim ama Micron b bildiğim bir çeşit değil. Bir noktadan sonra değişecek pek bir şey kalmıyor günlük kullanıcı olarak limite dayanmış oluyorsun hocam... Belki SOC Voltage 1,05, ProcODT 60 deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 19 Mart 2020; 13:38:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Micron b-die çok hakim olduğum bir ram çeşidi değil. Mesela Hynix CJR ya da Micron E-die olsa 1,45 voltaj bas 4000 cl17'de bile çalışabilir derdim ama Micron b bildiğim bir çeşit değil. Bir noktadan sonra değişecek pek bir şey kalmıyor günlük kullanıcı olarak limite dayanmış oluyorsun hocam... Belki SOC Voltage 1,05, ProcODT 60 deneyebilirsin.
    valla bu haliyle stabil kalırsa şükür der kenara geçerim hocam cok iyi benim için 3000 16 satılan rami 3200 14 yapabilmişsek
  • Bencede ben 3200 16 yı 14 e düşüremedim samsung b die olduğu halde bugün yine denicem bakalım

• yahu bu c dir nedir hiçbiyerde bahsi geçmiyor. aceleyle almıstım. kinston 3200 mhz de cl16 da çalısıyor . aidada 3200 mhz de 75 ns cıkıyor. kodu hx432c16fb-3. nasıldır napılır bu rame yardım edin lütfen. cs go da mesela vurduktan saliseler sonra mermi işliyor gibi geliyo bana ondan mıdır. bu rami daha yuksek mhz de çalıştorabilir miyim yada daha dusuk cl de ne gibi artılar saglıyor? ona gore ya aynısından 8gb daha alıcam yada satıp baska alıcam bi yardım edin lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ramim kingston hynix c die 8 gb 3200 de calisiyor xmp ile. ben bunun mhz sini mi yukseltmeliyim yoksa zamanlama mi ayarlamali miyim en sorunsuz ve optimal olarak ne yapabirim bi yardimsever arkadas salaga anlatir gibi yardim edebilir mi bana gunlerdir pc nin bios ve windows ayarlarindan oynamaktan biktim bunu denemek istiyorum. oynadigim oyundan daha iyi performans almak istiyorum bazen performans dususu hissediyorum. 3600 ve gtx 1060 var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hynix afr mfr olduğu nerede yazıyor programda göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 25 Mart 2020; 10:20:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.