Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hw monitör programı voltaj sekmesinden dram voltaj kısmından görebilirsiniz.
  • 0rka kullanıcısına yanıt
    hocam 1.36v gösteriyor yanlış bakmadıysam bu voltaj güvenlimidir?
    Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)
  • yücel14 Y kullanıcısına yanıt
    link var mı hocam
    evet xmp aktif edince bu voltajda çalışır.
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Geçmiş siparişlerim üzerinden baktım şuan satışı yok
    cl14 gayet güzel gerek yok bence daha fazlasına
    öneriniz için sağolun hocam kalsın bu şekilde o zaman
  • Epey detaylı, ben XMP ile 3600 mhz 64 GB Ram kullanıyorum.

Hiç bunlarla uğraşmamıştım ama Overclock ile uğraşmak isteyenler için gerçekten. RAM overclock ile daha önce uğraştığım için biliyorum, CPU overclocktan daha zor ve problemli, o yüzden XMP veya stok hızları tercih ediyorum.
  • Ramlere oc yapamayanlar olarak öneriniz var mı:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    cl14 hiç biyerde yokki :D zaten millet cl14 e ugrasıyor ne kadara almıştın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 29 Mart 2020; 1:15:36 >
    900tl civarı felandı hocam bu rami seçme nedenim amd ryzen için optimizeli olmasıydı.(samsung b-die çipli) Ryzen 7 1800x asus crosshair vi hero x370 ikilisi ile gskill tridenz z rgb 3200mhz cl16 ramleri kullanan arkadaşım sürekli mavi ekran hataları alıp stabil çalıştıramadı sistemini şuanda 3000mhz cl16 olarak kullanıyor. Bende her ne kadar 3000 serisi işlemcilerde bellek sorunu düzelse de riske girmek istemedim açıkcası. Hocam bu ramler newegg'de var nasıl bir site güvenirlilik konusunda bilmiyorum ama forumda isminin çok geçtiğini görüyorum.
    www.newegg.com
    G.SKILL Flare X Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) AMD X370 / B350 Memory (Desktop Memory) Model F4-3200C14D-16GFX - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/g-skill-16gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820232530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel14 -- 29 Mart 2020; 12:18:58 >

bende 375 16gb aldıgım vulcanları kullanıyorum butun sistemlerde hynix sıfır sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 29 Mart 2020; 12:32:3 >
  • Ryzenlerle çoğu optimizeli ramlerin de cl değeri düşük olanı TR de yok zamanında sömürülmüş çünkü 3200 cl16 kalmış. Malum bizde onu kullanıyoruz samsung b die çipli sizin dediğiniz gibi ama oc konusunda sıkıntı yapan bir parça var artık hangisi onu şu olaylar bitince değiştirerek deneme yanılma yolu ile çözeceğiz. Şuan 4x8 cl16 3200 olarak çalışıyor. Lakin ns değeri en düşük 74,5 docp (xmp) açık şekilde.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Hocam ideal ns değeri kaç olmalı benimki teste 70.3ns olarak görünüyor. 3200mhzde bu değer 71 - 72ns arası birşeydi sanırım.Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)
    bana çok normal çalışıyor gibi geliyor bilgisayar ama anlamıyorum tam olarak problem nedir
  • Merhaba, corsair rgb pro 8x2 3000mhz ramler mevcut elimde, konuya daldım dün ve denemeler yaptım.

Ramlerin üreticisi cpuz’de samsung gözüküyor fakat ramlar 3200mhz cl 16 çalışmakta, cl15 yapıp 1.4v veriyorum soc 1.1v yapıyorum fakat makine açmıyor bile.

Ben mi yanlış okudum , samsung üretmi ramler 3200mhz cl14 1,38v ile görülür denilmiş?

• quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

bana çok normal çalışıyor gibi geliyor bilgisayar ama anlamıyorum tam olarak problem nedir
    Ramler ne cl değeri düşüyor nede oc oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel14

Hocam ideal ns değeri kaç olmalı benimki teste 70.3ns olarak görünüyor. 3200mhzde bu değer 71 - 72ns arası birşeydi sanırım.
    Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

Amd nin belirtiği değerler bunlar.

Ek. Oc ile bu değerlerin altına 63-64 lere kadar düşen var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 29 Mart 2020; 14:57:30 >

• Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

Bu şekilde olan DRAM'ime micron tech. ilk sayfadaki değerleri uygulayınca, mavi ekran aldım. 1T değerini 2T yaptım olmadı tekrar mavi ekran aldım. 53ohm değerini 60ohm a çektim tekrar mavi ekran aldım. Voltage 1.39V, SOC +0.05 e çektim sonuç aynı. Defaulta çektim ayar önerebilir misiniz.
    hangisi hocam
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.