Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

16GB 393 TL'e aldığım ramler 64.5ns(Zen 2 CPU), görüldüğü gibi bu işte önemli olan ramin fiyatı değil, doğru die'lı rami almak gerisi sizin overclock bilginize kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 9 Nisan 2020; 16:59:40 >
  • blackandwhite23 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • Merhaba dostlar. Elimde 32 GB Tridentz (2X16) 3200 Mhz Ram kiti var.

Profiller şu şekilde çıkıyor.

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

bu değerleri girdikten sonra sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
    Ya da bu programın verdiği bu değerler güvenilir mi?

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Söyle değerleri görüpte benim ramlerin mi psunun mu artık anakartın mı bilemedim iş yapmaması can sıkıcı hale getirmeye başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Bende ki bellekler Crucial 8GB Ballistix Tactical Tracer RGB DDR4 3200MHz CL16 Program Micron E-Die diyor..

XMP açık 3200 MHz'de 16-18-18-36 zamanlamaları ile çalışıyor... Gecikme değeri 73.2

Bellek çarpanını 36 yaptığımda hiç voltaj arttırmadan 3600MHz'de çok rahat sıkıntısız çalıştırıyor.. Gecikme değeri 68.0 oluyor

60 ns altına nasıl düşürebilirim ?

• 64-63 görürsün en son 60 altına düşeni görmedim ki ben 3600 ü bırak 3200 cl14 e bile düşüremedim. Xmp açık şekilde mi ayar verdin

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    XMP açık.Sadece bellekleri 36x yaptım gerisi komple auto'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 9 Nisan 2020; 21:55:29 >
  • Görüntü almam mümkün mü

• altta her sey kapali virus, kulaklik fare programi cart curt

altdada her sey acik sekilde alinmis bench

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep14100 -- 10 Nisan 2020; 12:35:53 >

🥴😔

Arada gıdım gıdım düşüyor kendisi 0.1-0.2 gibi değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 10 Nisan 2020; 12:54:31 >
  • günlük değerlerimi calculator programında göstereyim.bu 3800 fast.soldaki kırmızılar öneri sağdaki maviler benim değerlerim.compare timings on off tuşu ile görebilirsiniz.bu program anakart işlemci rame göre öneri veriyor o yüzden bu bir yarış değil ya da kendi grubunda değerlendirilmesi gerekir.ben yapıyorum 300 trfc siz yapıyorsunuz 525 trfc tabi ki bende daha iyi çıkacak.

• Arkadaşlar bu kasar latency kasıyorsunuz da benchmarklara bakmak lazım uğraştığınıza değiyor mu atıyorum 78 ns ile 66 ns arasında ne kadar fark var bunları da paylaşabilir misiniz? Belki de boşa kasıyoruzdur bu yüzden ben anakart bozuldu alakasız yere.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    latency'ye hiç etkilemeyen subtimingler bile fpsye etkiyebiliyor;
    https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364#142821364

latency'ye etkisi neydi tam hatirlamiyor olsam da; i5 8400 zamanından bir kısım benchmarklar yapmiştim; ac odyssey için;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/rwzrpk

;

anakartınız niye bozuldu yalnız tam olarak anlayamadım ; tecrübenizi detaylandırabilir misiniz?

• B450 elite gigabyte model bir anakartım vardı. 2*8 3000 mhz de ramler.

Ancak ramlerin kalas olduğunu düşünmeme sebep olan bir durum vardı; 3066 mhz e de alsam mavi ekran yiyordum kısa süre sonra. Gidip 3600 mhz ram aldım sonra farkettim ki anakart 3000 mhz üzerini desteklemiyor stabil kalamıyor pc. Sonra cl ler ile oynadım(ne gereği varsa) kazanım elde ettim mi etmedim mi emin bile değildim sırf 3600 mhz rami 3000 mhz de çalıştırmak zorunda olmak bir yana gereksiz masraf da canımı sıktığı için ramlerle uğraşıyordum sonra pc sapıtmaya başladı. Bios resetledim, cmos resetledim, pil söktüm derken ramleri bozduğumu düşündüm.

Ramleri test ettim bir hataya rastlanmadı, ram kullanımı 8 gb ı geçmeye başlayınca pc mavi ekrana düşüyor ya da mevcut uygulamalar kapanıyor, arkada browser varsa hangisi olursa olsun çöküyordu. Sonra diğer aldığım rami takınca da aynı hatalar devam etti. Dedim iki kit de bozulmuş olamaz. Gittim kardeşime topladığım a320 anakartlı sisteme taktım şüphelendiğim ramleri, aynı senaryolarla test etmeye başladım sıfır hata.

Sonra farkettim ki ram konusunda zaten kalas olan anakart cortlamış. Soketleri bozsam diğer 2 boş sokette de değişen bir şey olmadı. Velhasıl kelam ramlerle uğraşınca anakart yalan oldu. Açıkçası hız aşırtma, tweak falan gına geldi yıllardır. Tak kullan moduna geçtim sırf kurcalamama bir nebze engel olsun diye a320 li anakart alacağım, zira çalışan sistemi de bozduk. Daha da girişmem bu işlere zaman kaybı ve stresten daha fazla bir şey getirmiyor tüm bu uğraşlar. Atılan taşlar ürkütülen kuşların yanından geçmiyor.

ram oc yüzünden değil bozulacağı varmış b450 giga çok bir şey bekleme.

tak kullan yapacaksan a320 alınmaz tam tersi x570 alınır 3000 serisi kullanacaksan PBO açılır kendi kendine oc ediyor elle yapsan bu kadar güzel olmuyor çoğu şeyde ama biraz düzgün soğtucu ister bildiğin oc yapıyor çünkü.4000 serisi de keza x570'lerde daha güzel çalışır.x670 diyorlar ama ben beklemiyorum am4 soketin son serisine anakart gelmeyeceği gibi gelecek olsa şimdiden reklamını yaparlardı.geçen sene yıktılar ortalığı 570 570 diye.ne getirecekler bir de 670 ile pcie5 olmaz ddr5 çıkmadı.bir arkadaş espri yapmıştı fansız gelecek tek yenilik diye ama dediğim gibi ben beklemiyorum.bugün ince 1599 liraya asus strix-f sattı bence verilir.bendeki e'den wifi bt falan yok ve belki vrmleri biraz daha kötüdür ama x570'lerin çamurdan olanı bile çok iyi olur.anakarta yatırım yapın amd'de çok önemli kullanım keyfi konfor açısından yoksa intel gibi çalıştırıyorsa tak geç değil.asus x470 prime pro anakartımda 3600 bile açamadığım adata samsung 3600 ramler 3700x takınca 3600 açmıştı anakartın desteği 3466 olmasına rağmen ve o adata ramleri x570 3700x ikilisine takınca 4200 yapmıştı bu işler tamamen doğru kombinasyon üzerinedir.

talihsiz olmuş, valla ben de gigabyte b450 gaming x aldım; sözde elite aorusdan daha düşük olması lazım ama nedense bi sorun yaşamadım bu yömnde. işte uğraşıyom bende de 3000 cl16 aldıgım ramleri 3200 cl14 yaptım, ha çok mu abuk şeyler yaptım 1.36v dram voltajı verdim soc voltajı 1.0125'de; anakartta fundamental bi sorun yoksa yoluna bakar diye umuyorum belki de ben şanslıyımdır tabi bilmiyorum

şimdi taş atma kuş ürkütme mevzusu için ramden gelen performans artişlari beni cok memnun etti, ben aynı şekilde performans artişlarini intel platformundayken 2666 mhz kısıtlı anakartta bile vbokunu cıkarıyodum (cl14-17-14-21 gibi timinglerle)

mesela orada ramle oynadıgımda, ac odysseyde athens şehrinde 45 50 fpslere düşerken, ram tweakleriyle ne hikmetse orada 60 fps altını görmez olmuştum. 62 ns'den 54 nsye cıktıgımda bu şekil bir dönütü olmuştu bana. o zamandan beri ramin işlemci performansında büyük bir duvar teşkil ettiğini anladım

hatta bunun resmen bir terimi de varmış;

• Uzun zaman hız aşırtma işlerine kafa patlattım, masraf yaptım. Farkettiğim şu ki kazanım var evet ama bir segment terfi etkisi oluşturmuyor, mesela;

50 fps aldığım yerde 60 fps alıyorsam bu ciddi şekilde oyun deneyimimi artırmıyor. Bir tık daha iyi ama "oynanmazdan" "oynanıra" götürmediği için gereksiz gelmeye başladı iyiden iyiye. Bir de şu çok üzerine konuşulan AC serisini oldum olası kötü bir oyun olarak bulmuşumdur ne verdiği belli ama istekleri çok fazla bu da onu gözümde başarısız bir oyun yapıyor. (ilk ac serisi çok kötüydü, sonra ezio lu olana şans vereyim dedim oyun kendini tekrar ediyor, berbat yapay zeka, vasat kombat mekanizmaları, kusturucu "adamı takip et" görevleri, merdiven çıkarken bile basamaklara takılıp tökezliyormuşcasına garip yürüme animasyonları, grafik/performans oranının rezaletliği vs vs vs...")

Bu sebepten bu oyun benim için bir performans kıstası oluşturmuyor. Ubisoft oyunlarını açıkçası pek değerli bulmuyorum. Belki Far Cry 3.

Kurcalamak evet güzel ama sıkıcı gelmeye başlıyor, ben mi bilgisayar oynuyorum bilgisayar beni mi yönetiyor belli değil. BF açarım gözüm sağ üstte fps sayacında, sol altta frametime grafiğinde valla esiri olmuşuz resmen tweak'lerin. Yok abi tak-kullan bundan sonraki mottom, yerler %8 lik kazançları.

orası da öyle işte de ben tweak işinin sonun geldim zaten benim de fazlasında gözüm yok; olabildiği kadar oldu deyip geçeceğim yoksa en adi rami bile yok ohm değeri yok zort yok bilmem kaç bin tane kombinasyon ile bi şekilde daha uçurabilenler var

ama şu kesin: en basitinden tFAW tRRDL tRRDS diye bi üçlü var ve bu üçlü fpsye ciddi etkiyebiliyor. bu ayarlar mesela hep laçka. 4-6-16 garanti gibi bişey biçok kitte. bu tür şeyler de arkamda kalmasın istedigimden küçk bi rehber hazıladım insanlara da işte isteyene istemeyene dünya hoş :)
  • Rehberlere sözüm yok, yapan da paylaşan da kullanıcıların iyiliklerini istediklerini hepimiz biliyoruz. Bendeki sorun şu "bıhtıhh yaa".
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.