Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru fakat ilk başta zaten pek overclock yapmayı düşünmüyorum. Yapacağımda da anakartın müsade edeceği değerlere yükseltirim. Sağ olun ilginiz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    timeguard haklı bu anakart + 1600af + e die ile çok sevdiğim bir abime sistem kurdum, ne yazık ki ramlerde 3333 üstü stabilite olmadı

3333 cl14 oldu, tabii bu da 3000 cl15e göre büyük bir performans artışı ama aklınızda olsun 3400 3466 garanti olmayabilir

3333 cl14 de fena değil ama 4 slot bi anakart zorlayabilirseniz hem ram hem cpu oc için daha potansiyel sahibi olursunuz
  • 1.35 üstü tehlikeli aman ha diye diye tırstık.Size bakıyorum da 1.4 ve dahası.Yürek mi yediniz yoksa bu işin aslı başkamı.Cr2 de 62.6 ns, cr1 denedinizmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Anladım teşekkür ederim. Yakında 2600 + B450m S2H anakart ile sistem toplamayı düşünüyorum ve gskill F4-3200C16D-16GVKB
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjawsv-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-dual-kit-ram.html ramleri alacaktım. Overclock performansları konusunda pek bir bilgim yoktu ve chipsetleri %50 ihtimalle hynix veya die oluyormuş.

O yüzden bu konuda ve geçen ki indirim konusunda dediğiniz overclock değerlerini görünce bu ramleri almaya karar verdim. crucial BL2K8G30C15U4B https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-pc-ram.html

Her ne kadar anakarttan dolayı 3466mhz geçemiyecek olsam da en azından ileriye dönük bir ram tercihi olacak. Çünkü 2-3 yıl sonra işlemci ve anakartı yükselttiğimde bu ramlere overclock yapıp 3600-3700 civarlarına çıkarak performans artışı elde edebilirim.
    Vatandan aldım 2 kit halinde samsung b die idi çipi ama oc olmuyordu.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Gskill mi ? Sisteminiz nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: beetle king

1.35 üstü tehlikeli aman ha diye diye tırstık.Size bakıyorum da 1.4 ve dahası.Yürek mi yediniz yoksa bu işin aslı başkamı.Cr2 de 62.6 ns, cr1 denedinizmi?
    native command rate 1t boot ettiremiyorum

cad geciklerini ayarlayarak sinyal gecikmesi ekleyip 1t yapabiliyoruz ama o zaman da 1t performansı olmuyor

yürek yemekten ziyade kasa içi soğutmayla ilgili bir şey ramlerin tam üstüne fan koydum fazla ısınmıyorlar ısınsalar bile bir şey olacağından değil aslında güvenli voltajlar ama forumda her ram oc yapacak kişinin kasa soğutmasını irdeleyemeyeceğim için genelde maksimum 1.4v öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

timeguard haklı bu anakart + 1600af + e die ile çok sevdiğim bir abime sistem kurdum, ne yazık ki ramlerde 3333 üstü stabilite olmadı

3333 cl14 oldu, tabii bu da 3000 cl15e göre büyük bir performans artışı ama aklınızda olsun 3400 3466 garanti olmayabilir

3333 cl14 de fena değil ama 4 slot bi anakart zorlayabilirseniz hem ram hem cpu oc için daha potansiyel sahibi olursunuz
    S2H Muadili anakartlar arasında RGB desteği olan tek anakart. Diğer anakartlarda ya 700tl den başlıyor ya da 3400mhz destekliyor. RGB kasa almak istediğimden anakartı değişmek istemiyorum. Zaten RAM'den 100 anakarttan 200-300 dedik mi ciddi bir fiyat artışı oluyor.

Bu sistemi toplayıp birkaç yıl kullandıktan sonra tomahawk max + 3700x gibi bir sisteme upgrade ederim belki. Ama dolar düşmez veya indirim olmazsa bir 5 yılı var gibi bu sistemin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 19 Haziran 2020; 15:46:26 >

• beetle king kullanıcısına yanıt
    Tehlikeli falan değil kardeşim. Hata ve arıza riski illaki her elektronik eşyada stok voltaj da dahi olabilir ama;

Micron e die ve samsung b die için maksimum 1.5v ama 1.46v geçemesek daha iyi.

Hynix cjr için 1.45v a kadar tüm dünya kullanıyor jedec standartı zaten ddr4 için 1.5v da test edilip onay veriliyor.

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

http://www.softnology.biz/pdf/JESD79-4B.pdf

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Micron j hakkında bir bilgi varmı? 1.37 ile 3533 kullanıyorum,2600 ile.Ama cl ler yüksek (16) ve 66ns.
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    Tanımıyorum Micron J-die olarak ama şurda 4400mhz e kadar çıkanlar olmuş.

quasarzone.com
    [램오버] 마이크론 크루셜 3200CL22(1.20V) 표준램 테스트 (1차) > 오버클러킹 | 퀘이사존
    https://quasarzone.com/bbs/qf_overclocking/views/32108

https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/cq935g/what_is_micron_jdie/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Haziran 2020; 16:10:49 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bendeki 3000 mhz.(cl15) Kingston HyperX. Takoz sanmıştım.Nette de pek konuşulmuyor.Link için tşk.ler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Gskill mi ? Sisteminiz nedir ?
    İlk linktekiydi eski ramlerim evet.

Sistemim imzada yazıyor

• DRAM Calc. bellek frekansı 4000 Mhz olunca algılamıyor nedense
  • Amd native ram hızı 3800mhz üstüne çıkamadığı için 3800 üstü ayarları vermiyor dram calucator ona takılmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

İlk linktekiydi eski ramlerim evet.

Sistemim imzada yazıyor

Alıntıları Göster
    İlginçmiş. Yani b die olup oc yapılmaması garip. Belki bir üretim hatası ya da başka bir sorundan dolayı olmuş olabilir. Yoksa neden olmasın ki

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    Valla bilgim yok gıdım oynamıyordu ayar oldum değiştirdim bende. Yoksa anakartta 4x8 olarak 3200mhz sorunsuz çalışıyordu.

• 4000 MHz'ye 1.392V ile hiç zorlanmadan rahatca çıktı bellekler.Isıları 40-41-42 derecelerde geziyor.Bellek testinide hatasız geçti ama zamanlamaları uçtu gitti. 3600 Mhz bile daha iyi bu halinden Zamanlamaları değiştiremiyorum, hangi değerleri gireceğimi bilmiyorum.Anakart otomatik ayarladı bu halini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Haziran 2020; 20:43:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

4000 MHz'ye 1.392V ile hiç zorlanmadan rahatca çıktı bellekler.Isıları 40-41-42 derecelerde geziyor.Bellek testinide hatasız geçti ama zamanlamaları uçtu gitti. 3600 Mhz bile daha iyi bu halinden Zamanlamaları değiştiremiyorum, hangi değerleri gireceğimi bilmiyorum.Anakart otomatik ayarladı bu halini

merhaba bi de dimm templere ekran kartını stres testine sokarken bakar mısınız

kombustor stress test + prime95 blend gibi fantastik bir kombo deneyebilirseniz güzel olur şöyle bi 5 dakka sonunda ram templeri sadece ram testine göre ne kadar fark edicek cok merak ettiğim bi konu

ekran kartının üstünden yayılan ısının dimm templeri ne kadar etkiledigi çok önemli

bu konuda tRFC sıkıştıracak arkadaşlar için oyun senaryolarında ramlerin 45 dereceyi geçmemesi çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 19 Haziran 2020; 20:48:3 >

• Hemen basitçe bir Aida testine girdim.Evet ekran kartının ısısı etkiliyor.

• o kadar da çok etkilememiş aslında benim testlerde sadece rami stres ederken heatspreaderler ılık olurken, gpu ile beraber stres edince resmen ateş gibi oluyolar

kasa içi fan konfigrasyonunuz nasıl kısaca anlatabilir misiniz rica etsem zhmet olmazsa
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.