Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa baya büyük full tower önde 4 fan var iyi hava alıyor ama çıkışta 2 fan ve 240Lık su soğutma peteğide olunca hava çıkışını kısıtlıyor.
    Atıyorum 10 birim hava giriyorsa 4-5 birim çıkıyor tam akış olmuyor..

PSU kısmını kasanın üst taraf yan bölüme gizlemişler.Bu yönünü sevdim.PSU altta olmayınca iç kısım daha ferah oluyor

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Haziran 2020; 22:5:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

Hemen basitçe bir Aida testine girdim.Evet ekran kartının ısısı etkiliyor.

Şu sağdaki zımbırtıyı nereden ayarladınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kasa baya büyük full tower önde 4 fan var iyi hava alıyor ama çıkışta 2 fan ve 240Lık su soğutma peteğide olunca hava çıkışını kısıtlıyor.
    Atıyorum 10 birim hava giriyorsa 4-5 birim çıkıyor tam akış olmuyor..

PSU kısmını kasanın üst taraf yan bölüme gizlemişler.Bu yönünü sevdim.PSU altta olmayınca iç kısım daha ferah oluyor

Video https://streamable.com/crgrxm
    Ayrıca aynı kasayı kullanıyormuşuz.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Aida64 ===> Tercihler ==> OSD ==> OSD Panosunu Göster ve Saydam kısımlarındaki tiki işaretle
  • Sağolasın tşk ettim bakıcam en kısa zamanda.

• B450 chipset kullanan arkadaşlar yeni sürücüyü mutlaka kurun program açılış sürelerinde win 10 üzerinde hızlanma var

AMD Chipset Drivers
    Revision Number
    2.04.28.626

https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

B450 chipset kullanan arkadaşlar yeni sürücüyü mutlaka kurun program açılış sürelerinde win 10 üzerinde hızlanma var

AMD Chipset Drivers
    Revision Number
    2.04.28.626

https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450
    Çıktığı gün kurdum pek bi fark olmadı.

• quote:

Hemen basitçe bir Aida testine girdim.Evet ekran kartının ısısı etkiliyor.

Benim işlemci 3 dakikada 80 i geçiyor senin 6 dk da 56 derece nasıl iş çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 24 Haziran 2020; 23:9:19 >

Siziki yine iyiymiş, benim işlemci 3 dk 95 leri görüyor üstelik cüsseli bir soğutucuyla. 1,28v 4.3 te sabit kullanıyorum

• bu da benden

• quote:

Orijinalden alıntı: Spartan.32

Siziki yine iyiymiş, benim işlemci 3 dk 95 leri görüyor üstelik cüsseli bir soğutucuyla. 1,28v 4.3 te sabit kullanıyorum
    Mammamiya o zaman :)) yeni sıvı soğutmayı bekliyorum bakalım. Bu 65 diyenler nasıl 65 oluyo çözemedim :)

Hocam değerlerin normal diyen de var, aşırı yüksek kesin montaj hatası diyen de var. Bıraktım cpu yu kurcalamayı 1.2v 4.2ghz de sakin sakin takılıyorum artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Spartan.32

Hocam değerlerin normal diyen de var, aşırı yüksek kesin montaj hatası diyen de var. Bıraktım cpu yu kurcalamayı 1.2v 4.2ghz de sakin sakin takılıyorum artık
    Bende onu çözemedim neye göre normal bu 65 derece yükte stres testinde diyenler oyunu mu kastediyor stress testinde nasıl 65 i geçmiyor anlamış değilim oyunlara bakarsak benimde 56-58 derecede çalışıyor

• crucial yeni versiyon 2x8 gb 3000 mhz cl 15 acılmamıs sıfır ram var piyasa fiyatından verilcek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerhac -- 13 Temmuz 2020; 15:6:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya montajlarınızda bir hata var ya da 3000 serisi işlemciler tasarımdan kaybediyor

bende 200 250 tllik gammax s40 soğutucu var... 105w tdp limiti uygularsam prime95 smallfft 63 derecede sabitleniyor, tdp limitsiz 76-77 civarı (yaz etkisi de var tabii, ilkbaharda biraz daha iyiydi dereceler)

sorun ne bilemiyorum açıkçası. 3700x zorlasan 105w çekemez, olsa olsa 75-80w çeker. yazanlara bakıyorum herkeste benimkine tur bindirecek soğutucular var

geriye iki ihtimal kalıyor: ya montaj işini büyük bir kitle beceremiyor ya da çip tam ortada olmadığı için efektif olarak ısı aktarılamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ya montajlarınızda bir hata var ya da 3000 serisi işlemciler tasarımdan kaybediyor

bende 200 250 tllik gammax s40 soğutucu var... 105w tdp limiti uygularsam prime95 smallfft 63 derecede sabitleniyor, tdp limitsiz 76-77 civarı (yaz etkisi de var tabii, ilkbaharda biraz daha iyiydi dereceler)

sorun ne bilemiyorum açıkçası. 3700x zorlasan 105w çekemez, olsa olsa 75-80w çeker. yazanlara bakıyorum herkeste benimkine tur bindirecek soğutucular var

geriye iki ihtimal kalıyor: ya montaj işini büyük bir kitle beceremiyor ya da çip tam ortada olmadığı için efektif olarak ısı aktarılamıyor
    Montaj yaparken vidayı mı kıralım napalım

• Arkadaşlar 2 adet 8GB lık Corsair Vengeance 3000mhz CL16 ramim var. 3466'ya 16-19-19-30 olarak ve 1,40 voltaj sabitledim şu an için sorunsuz kullanıyorum ama 3600 a sabitlenmiyor ne yaptıysam. Değerleri yükselttim voltaj yükselttim yok olmuyor. Bazı arkadaşları görüyorum stock voltajla 3600 ve CL16 olan rami 14 ya da 15 CL'de düşük zamanlamalarla çalıştırıyorlar benim ki neden olmuyor? Ben hangi MHZ de çalıştırsam değerleri 16-19-19'dan 16-18-18 yaptığım an bilgisayar açılmıyor. 19 değerden aşağısı iptal oluyor bilgisayar. İşlemcim 3700x Ana kartım Biostar x570GTA. Bu arada ryzen dram calculator 15cl olarak öneriyor onu yapsam demek ki bilgisayar hiç açılmayacak. Ben bu Cad bus larla hiç oynamıyorum o yüzden mi acaba olmuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 14 Temmuz 2020; 19:51:18 >

• Hocam 18-22-22-22-40 ile 3600 alırsın...1.38v...
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

Hocam bu listedeki anakart 4133 MHz'e kadar OC yapılıyor olarak yazıyor ancak. Desteklenen RAM hızlarında 3466Mhz dan sonra 4133Mhz geliyor. Bu anakartta RAM'imi 3600Mhz olarak kullanamaz mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nildessperandum -- 17 Temmuz 2020; 0:45:8 >
  • nildessperandum kullanıcısına yanıt
    Kullanırsın, aynı kartı kullanıyorum. 3200 CL16 ram'leri oc ile 3600 olarak kullanıyorum. 3800'ü de gördüm fakat stabil olmadı. Yalnız bios güncellemen gerekebilir. Ben H60 biosu kullanıyorum (1.0.0.5), güncellemeden önceki H50 ile çalışır mıydı bilmiyorum.

Bu arada CL19 gecikme çok yüksek görünüyor. Bütçe yoksa bile 3200 CL16 ya da 3600 CL18 daha uygun olurdu, bütçe varsa zaten direkt 3600 CL16 alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan.32 -- 17 Temmuz 2020; 2:6:46 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.