Bildirim
Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (31. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar önemli bir konuda şu: mavi ekran yada reset yememek için "SOC voltajı" olabildiğince düşükte tutun, paylaştığım ekranda dikkat edin, 1.01875.. -
hocam onu ben 1.1 yapinca altindaki vddg falan onlari da girince isi artiyo baya ben onlari otoya cektim dram calculatordaki testli gecti ama belli olmaz tabiquote:
Orijinalden alıntı: CoOLMuSTi
Arkadaşlar önemli bir konuda şu: mavi ekran yada reset yememek için "SOC voltajı" olabildiğince düşükte tutun, paylaştığım ekranda dikkat edin, 1.01875..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
oc yaptığımız ramin stabil olmadığı sadece mavi ekran aldığımızda mı belli oluyor? stabil olmayan değerler kendini nasıl belli ediyor bilgisi olan yazarsa sevinirim? -
ben eski ramimde yaptigimda mavi ekran, oyundan atma uygulamalarda sapitma gibi seyler oluyodu. su an da stabilite icin yaptigim seyler dram calculatordeki test ve 20 dk kadar aida memory test buyuk ihtimal yetersizdir ama eski ramlerim gibi sorun cikmadi suana kadar. bir ramin stabil olmadigini tam olarak nasil hangi programda hangi ayarlarda anlariz biri detayli aciklarsa cok sevinirim.quote:
Orijinalden alıntı: extagon
oc yaptığımız ramin stabil olmadığı sadece mavi ekran aldığımızda mı belli oluyor? stabil olmayan değerler kendini nasıl belli ediyor bilgisi olan yazarsa sevinirim?
1usmus/hci memtest çalıştırıyorsunuz eğer 4 5 saatlik bellek testlerine karşı direniyorsa hatayla karşılaşma ihtimaliniz çok düşük demek oluyor -
Yakında bu rami almayı düşünüyorum sizce ileride overclock yapılır mı yoksa çok kötü performans verilir mi ? Pek overclock niyetinde değilim ama belki yapabilirim. Başka ram tavsiyeniz varsa söyleyebilirsiniz www.vatanbilgisayar.comGSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjawsv-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-dual-kit-ram.html
F4-3200C16D-16GVKB
Sadece vatandan alabilirim bu arada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3200 olanını aldım intele göre sanırım ramler amd de bi türlü oc olmadı deli olduydum 4x8 kullanıyordum 2x8 bile olmuyordu en sonunda sattım
Ekleme: 3200 müş zaten linkte 3000 yazıyor 🤔 tamda bahsettiğim ramler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 19 Haziran 2020; 9:13:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı ramler bende var.B450 tomahawk üzerinde 16-19-20-32 CR1 zamanlamalarıyla 3600 Mhz'de kullanıyorum. Bendekiler Hynix CJR chipli. Kesin OC olacak ram arıyorsanız linktekini alın. www.vatanbilgisayar.comCrucial 16GB (2x8GB) Ballistix Siyah DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayarhttps://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-pc-ram.html
-
Linkteki ramlerin övüldüğünü daha önce de görmüştüm o yüzden haklı olabilirsiniz. Fiyat farkı da az zaten. Peki 3200mhz yerine 3000mhz alıp overclock yapmaya değer mi ?quote:
Orijinalden alıntı: Kan Turalı
Aynı ramler bende var.B450 tomahawk üzerinde 16-19-20-32 CR1 zamanlamalarıyla 3600 Mhz'de kullanıyorum. Bendekiler Hynix CJR chipli. Kesin OC olacak ram arıyorsanız linktekini alın.
https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-pc-ram.html
-
Dell marka amd 2500u işlemcili laprop kullanıyorum 2 adet 2400mhz ram kullanıyorum.
Biosuunda ram hızı ayarlama menüsü yok
bios dışında ram hızı artırılabilir -
Anakart ve işlemci el verdiği ölçüde OC yapabilirsiniz. Özellikle Ryzen 3000 serisinde OC'nin faydası oyunlarda görülüyor. Fps'de artış sağlanıyor. -
Haklısınız ama cahilliğimden bir şeyi merak ediyorum. 3000mhz rami 3466mhz değerine overclock etmek, 3200mhz rami overclock etmekten daha zor olmaz mı ?
Yoksa dediğiniz ramler samsung b die olduğu için 3000'den 3600'e bile rahatlıkla overclock edilir mi ?
Samsung b-die değiller. Micron e-die chiplere sahipler. Mantıken öyle ama forumda çok kişi crucial ballistix 3000 mhz cl 15 ramleri (anakart ve işlemciye bağlı olarak) 3800 Mhz'e kadar oc ettiler. -
2000 serisinde çok rahat 3466/3533 görebiliyorlar ben de dahil forumda birçok örneği var
3000 serisinde birçok arkadaş 3600/3733ü rahatça görebiliyor
-
Anladım teşekkür ederim. Yakında 2600 + B450m S2H anakart ile sistem toplamayı düşünüyorum ve gskill F4-3200C16D-16GVKB ramleri alacaktım. Overclock performansları konusunda pek bir bilgim yoktu ve chipsetleri %50 ihtimalle hynix veya die oluyormuş.www.vatanbilgisayar.comGSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjawsv-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-dual-kit-ram.html
O yüzden bu konuda ve geçen ki indirim konusunda dediğiniz overclock değerlerini görünce bu ramleri almaya karar verdim. crucial BL2K8G30C15U4Bwww.vatanbilgisayar.comCrucial 16GB (2x8GB) Ballistix Siyah DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayarhttps://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-siyah-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-pc-ram.html
Her ne kadar anakarttan dolayı 3466mhz geçemiyecek olsam da en azından ileriye dönük bir ram tercihi olacak. Çünkü 2-3 yıl sonra işlemci ve anakartı yükselttiğimde bu ramlere overclock yapıp 3600-3700 civarlarına çıkarak performans artışı elde edebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 19 Haziran 2020; 14:30:54 >
-
B450m s2h ve ryzen 2000 serisi ile 3333-3400mhz de kalırsanız şaşırmayın kesin kalırsınız demiyorum ama kalabilirsiniz anakartın oc özellikleri çok çetrefilli bazı ayarlar yok yada girmek için kod kullanman gerekiyor..
Msi b450-a pro max (785tl hepsiburada) anakartın altına düşmeyin oc yapma beklentisi varsa..
Ve ramleri soldan sağa 2. 4. Slota takacaksınız.
www.hepsiburada.comMSI B450-A Pro Max AMD B450 3466MHz DDR4 Soket AM4 ATX Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/msi-b450-a-pro-max-amd-b450-3466mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-pm-HB00000NIJ75
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Haziran 2020; 14:49:58 >
-
Güzel konu emeğiniz için teşekkürler.
Haklısınız ama zaten sınır bütçeyle topladım sistemi o yüzden anakartı yükseltemiyorum. Anakart da tabiki en önemli parçalardan biri ama şuan f/p bir sistem toplamayı düşündüğüm için pahalı kaçıyor diğerleri. Kasa ve Psu'yu düzgün alacağım (MB511 650W RGB) en azından ileride bu parçaları sıkıntısız yükseltirim.
O anakartta uğraşırsınız sizin bileceğiniz birşey sonuçta kendinize alıyorsunuz ben baştan uyardım sadece.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X