Şimdi Ara

Ryzen Sistem bileşenleri seçiminde YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar yakın bir zamanda Ryzen 5 1600'lü bir sistem toplayacağım, sizlerden isteğim seçtiğim anakart ve ram'ler ile ilgili görüş.

Şimdi Ryzenler henüz oturmamış ve kullanan kişilerin bir çoğu x370 ve ya x350 belirli başlı anakartlar kullanmakta, bu yüzden almak isteğimi anakart'ın ilcelemeleri TR de malesef bulunmamakta bu yüzden sizlerden fikir almaya ihtiyacım var. B350 anakart almaya düşünmüyorum gerekçelerimde üzerindeki sata port azlığı ve CF desteğinin olmayışı. ( Ayrıca OC performansı uzun süre sürmeye ceğine inanıyorum, sonuçta ucuz anakart ucuz kompanentler içeriyor )

Toplayacağım sistem;

MSI X370 Krait Gaming

Ryzen 5 1600

Corsair 16x2 GB 3200 Mhz CL 16 Vengeance ( CMK16GX4M2B3200C16R ) - Aslında G.skill Flare X 3200 almaktı niyetim ama bilindiği gibi çok pahalı.

Değerli yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla...

Edit: Kelime düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twisted_tlh -- 12 Mayıs 2017; 23:56:40 >

• Seçtiğin ram anakartın ram uyumluluk listesinde var ve 3200 çalışır görünüyor bu bakımdan sorun yok. B350 lerin genelinde kullanılan vrm-mosfet donanımı X370 lerden hafif özellikle overclock sonrası bu çiplerde fazlaca ısınma oluyor. Yanlız ryzen 5 lerde pek sorun olmuyor. Ryzen 7 lerde olabiliyor. Ama yinede anakarta yatırım sistemin iskeletine yatırım x370'lere para vermeye değer. MSI'ın ram uyumluluk listesi çok geniş ve ram'in kaç olarak çalışacağınıda gösteriyor bu bile seçim için etken.
    https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-KRAIT-GAMING.html#support-mem

Bilmiyorum belki 3200 çalışabilen türkiyede bulunabilen uygun fiyatlı CL15 CL14 2x8 ramde bulabilirsin. Ben pek göremedim ama. Olmassada sorun değil şuanki ram fiyat ve sonuç olarak gayet makul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 13 Mayıs 2017; 0:36:36 >

• b350 ortalama oyuncuya yeter artar.
    mil.clas 4 component. gaming lan. izole audio+optik çıkış.
    debugled. 24 saat oyun testi vs. msi b350m arctic mortar
    beyaz kart manyak görünüyor.
    kesin cf yapacaksanız 370 düşünün bence yoksa 350.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Cevaplamanız için teşekkürederim. yukarda yazmayı unutmuşum ramlerin uyumluluk listesinde seçtiğimi. Düşüncelerimiz aynı uygun fiyatlı cl 15 ram dediğiniz modeller nelerdir. MSI uyumluluk listesinden tek tek araştırma sonucu uygun fiyatlı bir tek corsair buldum. Gönül isterki flare x alayım ama oda vatan veya itopyada 3200 mhz olarak yok olan bir kaç firmadada 990 tl civarlarında, alıcağım zaman tekrardan ram listelerinde ala bileceğim en iyi ramlere bakacağım.
  • bytradm B kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürederim. CF yapıp yapmayacağım gelecekteki maddi duruma bağlı ama almışten x370 almak daha mantıklı geliyor. OC performansını uzun yıllar koruyacağını düşünüyorum. Eski kartım MSI 890FXA- GD70 çok memnunum. Herkez ASUS diyor fakat 8 ay önce 970 pro aura gaming aldım söğlenildiği gibi kaliteli bir marka değil yada kaliteyi sadece tepe modellerine veriyor.
  • twisted_tlh kullanıcısına yanıt
    Geçen gün bir ram taraması yaptım. Hem uygun fiyatlı hem uyumlu ram'i bulmak çok güç oluyor. Üstelik msi'ın geniş ve ayrıntılı ram uyumluluk listeleriyle bile. Ram özelliklerine baktığında misal 3200 de cl14 cl15 çalışabilen ramler ama uğraştığına değecek bir fark yok. Zaten kolayca 3200'ü göreceksin buna çoğu kullanıcı sahip değil. Ram'in kod numarasını aratıp internette üretici sayfası çıkıyor orda özelliklerini anlatıyor. Misal 3200 çalışma modunda cl14 çalışabildiğini falan yazıyor. Misal flare x 'in cl si galiba 14 tü. Ama fazla para verdiğine değecek bir fark yapmaz. Şu an ryzen da 3200 sorunsuz çalışacak rami tespit edip ucuza bulmak mesele. Gayet iyi bir seçim yapmışsın.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Aynen dediklerine katılıyorum. Bellek fiyatları zaten yılbaşında beri üreticilere pahalıya veriliyor, bizdede dolar aldı başını gitti ancak sene sonuna ddr4 fiyatları düşecektir. Şu anki seçimim hem maddi hemde tercih bakımından iyi. Bunu sizinlede doğrulayınca içime daha çok sindi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.