Şimdi Ara

Ryzen tabanlı yeni sistem (3400 TL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Foxin

Abi bu parayı vereceğinize gidip ps4 Pro alın 3500 TL ve rx 460 li bir sistem sizi tatmin ediyorsa diyecek birşeyim yok.

3500 TL ye RX460 lı sistem demesi kolay da mantıklı düşünmek zor. Sistemde ki Ryzen 1600 6 çekirdekli yeni mimari ve üst düzey bir işlemci AMD nin 4-5 yıl soket değiştirmeme sözünü de unutmamak gerek yani 2021 e kadar rahat rahat sonrasında da 1-2 yıl daha gider peki PS4 pro kaç yıl gidici? 16 GB ram zaten DDR5 ramler çıkana kadar sabit bunun üstüne konuşmaya gerek yok. SSD de aynı şekilde yıllarca kullanılabilecek her sistemde gerekli bir bileşen. Kasalar zaten duvara vurmadığın sürece ömürlük. Günden güne düşen nm teknolojisi 60-70w tüketen işlemciler, 150w tüketen üst düzey ekran kartları vs. 5 yıl da power ın gideri var. Geriye tek kalan RX460 ki performans olarak PS4 pro denginde olduğu tartışmasız.

Özetle 2000 TL verip 720p 60fps/1080p 30fps oyun oynayarak 1-2 yıl sonra acaba hangi konsol çıkacak diye düşünmek mi daha mantıklı (PS4 ün fahiş oyun fiyatları vs. hiç girmiyorum bile) yoksa ölüsü 4-5 yıl kullanılacak güncel mimarili bir sisteme 3400 TL vermek mi? ki sisteme bir RX570-580 takviyesi yapılsa canavar gibi olur.

İnsanlara mantık çerçevesinde öneri de bulunun. Artık konsolların ömrü 4-5 yıl değil o eskidendi. 2-3 yılda PC günceller gibi konsol güncellemeniz lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

Orijinalden alıntı: Foxin

Abi bu parayı vereceğinize gidip ps4 Pro alın 3500 TL ve rx 460 li bir sistem sizi tatmin ediyorsa diyecek birşeyim yok.

3500 TL ye RX460 lı sistem demesi kolay da mantıklı düşünmek zor. Sistemde ki Ryzen 1600 6 çekirdekli yeni mimari ve üst düzey bir işlemci AMD nin 4-5 yıl soket değiştirmeme sözünü de unutmamak gerek yani 2021 e kadar rahat rahat sonrasında da 1-2 yıl daha gider peki PS4 pro kaç yıl gidici? 16 GB ram zaten DDR5 ramler çıkana kadar sabit bunun üstüne konuşmaya gerek yok. SSD de aynı şekilde yıllarca kullanılabilecek her sistemde gerekli bir bileşen. Kasalar zaten duvara vurmadığın sürece ömürlük. Günden güne düşen nm teknolojisi 60-70w tüketen işlemciler, 150w tüketen üst düzey ekran kartları vs. 5 yıl da power ın gideri var. Geriye tek kalan RX460 ki performans olarak PS4 pro denginde olduğu tartışmasız.

Özetle 2000 TL verip 720p 60fps/1080p 30fps oyun oynayarak 1-2 yıl sonra acaba hangi konsol çıkacak diye düşünmek mi daha mantıklı (PS4 ün fahiş oyun fiyatları vs. hiç girmiyorum bile) yoksa ölüsü 4-5 yıl kullanılacak güncel mimarili bir sisteme 3400 TL vermek mi? ki sisteme bir RX570-580 takviyesi yapılsa canavar gibi olur.

İnsanlara mantık çerçevesinde öneri de bulunun. Artık konsolların ömrü 4-5 yıl değil o eskidendi. 2-3 yılda PC günceller gibi konsol güncellemeniz lazım

Rx 460 tatmin etmez. Tekrar diyorum. Sözümün de arkasındayım. Ben pc geçiş yapanlardanim şu Pro çıktıktan sonra soğudum ama orta halli zaten pc vardı konsolu satıp direk ekran kartı güncelledim. Rx 480 kullanıyorum o bile bazı oyunlarda yetmiyor. Neyden bahsediyorsunuz? Bu arkadaş sıfırdan yapacak o kadar maliyet harcamaya gerek yok. Birde yazdığınız şeyi bir okuyun 5 yıl demişsiniz ama zaten konsolda sıfır alınırsa 5 yıl götürür. Ps5 2019 dan erken gelmesi imkansız. Ki gelse bile Pro da şuan o özellik varmı bilmiyorum ama 4k yerine 1080p 60 fps alma modu getirirler yine sorunsuz oynatır. Ps4 Pro almasın da xbox scorpio alsın yani ne değişecek? Gidip konsolu satar üstüne 500-600 ekleyip yenisini alır. Ekran kartı gibi 5 yılda çöp bir fiyata dönüşmüyor. 1800 e Pro alsa yanına da 1600 TL ile Ryzen işlemcili bir pc kurabilir render işlemleri için. Burda en az maliyetle en iyi şekilde donanım alması açısından yazdım. Zaten konu sahibi arkadaşı blokladım ama bazı gerçekleri de kabul etmek lazım. Her ne kadar konsoldan soğuyup bıraksam da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 5 Haziran 2017; 5:57:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Güçlü ekran kartı istemiyorum" dememe rağmen niye tartışma sürekli ekran kartı üzerinde dönüyor anlamıyorum

--

benim asıl sormak istediğim Asus anakart ile MSI anakart arasında sadece 80 TL var:

https://www.incehesap.com/asus-prime-b350-plus-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-33983/
    https://www.incehesap.com/msi-b350-tomahawk-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-34001/

ASUS önerenler oldu ama sizce MSI Tomahawk daha iyi, daha güncel çevre birimleri olan bir anakart değil mi? Bunu yorumlar mısınız?

• Ekran kartı görüntü versin yeter diyorsanız ilki daha mantıklı hatta ekran kartını ikinci el almanızı öneririm.

Anakartların farklılıkları hakkında reddit'te şöyle bir cevap var tüm + ve - lerini yazmış :

I don't know a lot about Asus B350 Plus, but at a glance - it doesn't have USB Type-C connector (Tomahawk does, and also supports high-power USB mode for fast charging), also the on-board audio is inferior to MSI Tomahawk. On the other hand - it has 2 extra USB ports on the back panel, and the m.2 is above the PCI-E slots. On Tomahawk, the m.2 sits below the PCI-E x16 slot, which means that you will have to remove the GPU to install the m.2 device. However, Tomahawk has steel reinforcement around the PCI-E x16 slot, while Prime has regular plastic.
    I personally went with MSI B350 Tomahawk. It was a bit cheaper where I bought it than B350 Plus. Got it yesterday actually. First impressions - great build quality. However, it required a lot of tweaking. Which is good, because it actually allows tweaking, but also is bad, because it is a result of BIOS default settings being bad. In fact, the first thing to do once you get a Tomahawk is to get the latest stable BIOS - 1.2 as of this day - and flash it. Also, there is no Vcore offset option, but its not that usefull anyway - Ryzen doesnt like to drop voltage when idling.
    MSI seem to be working on BIOS constantly. So, it gets better all the time. And from what I heard - the BIOS issues are common for all vendors.
    One thing to note tho - at the moment, there is an issue with BIOS. The Tomahawk takes a long time to get to POST, 30 seconds to 1 minute. When I first powered it on, it took almost 3 minutes to get to POST. I thought I got a faulty mobo lol. But otherwise, everything is solid, and I don't turn off my PC too often anyway. But keep that in mind regardless.

Bence aradaki 80 tl farkı vermeye gerek yok.

• CPU (925):
    AMD Ryzen 5 1600 (fanlı)

Anakart (480):
    MSI B350 TOMAHAWK AMD B350 Ryzen AM4 DDR4 3200Mhz(OC)+

RAM (620):
    Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16R

SSD (500):
    Sandisk SSD 480GB 530MB-445MB/s

Kasa (260):
    DARK N10

PSU (170):
    High Power 500w 80+ (HPQ-500ST-H12S)

Bu haliyle sipariş geçiyorum. Ekran kartını ikinci el alacağım için listeden çıkarttım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbardak9

CPU (925):
    AMD Ryzen 5 1600 (fanlı)

Anakart (480):
    MSI B350 TOMAHAWK AMD B350 Ryzen AM4 DDR4 3200Mhz(OC)+

RAM (620):
    Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16R

SSD (500):
    Sandisk SSD 480GB 530MB-445MB/s

Kasa (260):
    DARK N10

PSU (170):
    High Power 500w 80+ (HPQ-500ST-H12S)

Bu haliyle sipariş geçiyorum. Ekran kartını ikinci el alacağım için listeden çıkarttım.

Sistemi kurdum arkadaşlar. Şimdilik bir sorun yok :)

Sadece kasayı Zalman Z3-Plus (169 TL) ile güç kaynağını ise FSP 600W 80+ (200 TL) ile değiştirdim.

Ryzen tabanlı yeni sistem (3400 TL)

• nbardak9 N kullanıcısına yanıt
    1.2 sürüm biosla bile 1 dakikada açılan bir anakart. Sizce bir problem olmaması mümkün mü?
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    bios sürümü 1.5 ve yüklenme zamanı 20 saniyenin altında:

• quote:

Orijinalden alıntı: nbardak9

bios sürümü 1.5 ve yüklenme zamanı 20 saniyenin altında:

Dostum hayırlı olsun. Bende Ryzen 1600x sistemine geçiş yapıyorum. MSI B350 Tomahawk anakartına karar verdim bende, nasıldır memnun musun, Asus Prime'den 80 TL fark vermeye değdi mi?

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    hepsiburada indirimi sayesinde 450 TL'ye aldım ben. Bugün aralarındaki fark 100 TL'ye dayanmış. İkisi arasındaki neredeyse fark yok. Hiç düşünmeden Asus tercih edebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.