Şimdi Ara

Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally için ilk sonuçlar paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally için ilk sonuçlar paylaşıldı
    Bildiğiniz gibi ilk etapta AMD Ryzen Z1 Extreme işlemciyle satışa sunulan Asus ROG Ally, geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı sürümüyle karşımıza çıktı. Bugünse Asus, Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally'ın oyun performansına açıklık getirdi. 

Ryzen Z1'li ROG Ally için ilk sonuçlar paylaşıldı

Bilmeyenler Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally, temel modelde yer alan Ryzen Z1 Extreme'in kırpılmış bir sürümü ile geliyor. 6 çekirdekli bir yapıda gelen bu yonga seti, 4,9GHz saat hızı ve içerisinde 4CU içeren RDNA 3 GPU'ya (2.5GHz) sahip. Standart sürümde ise 8 çekirdek, 5.1GHz saat hızı ve 12CU RDNA 3 GPU (2.7GHz) sunulduğunu hatırlatalım. Ancak Asus'tan gelen sonuçlar, GPU gücündeki bu önemli farklılığa rağmen oldukça iyimser.

Öyle ki 720p çözünürlüğünde konsolun çoğu AAA yapımda 42 FPS'in üzerinde performans sergilediğini görüyoruz. Hatta bazı yapımlarda 60 FPS'in üzerine çıkılmış durumda. 1080P çözünürlüğünde ise ufak bir düşüş söz konusu. Oyunlar minimum 30FPS ve maksimum 63FPS aralığında çalışıyor.

Ufak bir kıyaslama yaptığımızda Ryzen Z1 işlemcili ROG Ally, temel sürümden ortalama yüzde 34 daha yavaş. Öte yandan temel sürümün 8,6TFLOPS, Z1 işlemcili sürümün ise 2,8TFLOPS güce sahip olduğunu düşünürsek sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. 

Ayrıca Bkz.Uygun fiyatlı ROG Ally satışa çıktı: İşte fiyatı ve özellikleri

Bilmeyenler için Ryzen Z1 Extreme işlemcili Asus ROG Ally, ülkemizde 30.000 TL'den başlayan fiyatlar ile kullanıcılara sunuluyor. Z1 işlemcili sürüm ise, 100 dolar daha düşük bir fiyatla tanıtıldı ancak cihazın Türkiye fiyatı halen açıklanmış değil.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/asus-rog-ally-handheld-with-ryzen-z1-extreme-is-30-720p-to-37-1080p-faster-in-gaming-than-z1-non-extreme

• El konsolu için fena değil

• Valla çok denedim ama oyunlardan klavye mouse dışında zevk alamıyorum. Küçükken dandik gamepad almıştım. Sadece fifa'ya kullanmıştım. Sonra tekrar bir şans vereyim belki eskiden dandik kullandım diye alışamadım diyerek ps5 gamepad i aldım. Onda da aynı, alışamadım. Misal trackmania yarış oyununda çok nadir 1-2 oyuncu dışında en iyiler ancak gamepad kullanır. Çünkü dönüşleri ve gazı ayarlayabilmenin avantajı elbette bambaşkadır. Ben de eskiden üst düzey trackmania oyuncularından biri olmama rağmen bir türlü gamepad ile ileriye taşıyamadım. Hatta gamepad geri düşürüyordu.

Fifa türevi, hadi mortal kombat türevi oynayabiliyorum ama hele fps, rpg, strateji falan herhalde oyunlardan soğutur iyice. Bir ara razer tartarus pro falan deneyeceğim. Analog tuşlara sahip çıkmış 2-3 nadir klavyeden biri. Yani misal yukarı tuşuna ne kadar basarsan o kadar gaz vermiş oluyorsun. Normal klavyerlerdeki gibi %0 veya %100 olayını aşmış oluyorsun.

• Z1 Extreme ile anca keyif veriyor daha aşağısı ile ne kadar keyifli olur bilemedim. Ayrıca @Spider_hip 'in dediği gibi FPS oyunlarında özellikle klavye mouse olmayınca güzel olmuyor.

Counter Strike 2 denedim dün akşam yerden kalkamadım :) tamam çok yetenekli değilim ama mouse olmayınca olmuyor.

• FSR 3 bu konsollarda kullanılacaksa, performansı makul seviyelere gelir.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç mi konsol kullanmadınız oynamadınız
    CS kolla oynanmaz zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mahsur kalan adam M kullanıcısına yanıt

Valla Amiga falan dışında ps cafelerde Pes-Fifa atmaya gittiğimizde kullandım. Onun dışında hep pc sahibi idim. Dediğim gibi pad aldım da ama bir türlü kullanmakta ustalaşamadım futbol ya da MK gibi oyunlar dışında. Araba kullanamıyorum. Halbuki alışılsa araba yarışlarında çok daha avantajlı. Ya da işte şu analog keyboardları deneyeceğim. Bastığın kadar gaz ya da direksiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 2 Ekim 2023; 19:46:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.