Şimdi Ara

ryzen3 2200g Fan ses cıkarması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• normal değil ses sorun var 1 yerde
  • Sanırım bu 2200'lerle gelen fanlarda bir sıkıntı var. Benim kullandığım fanda da ses problemi var. AMD'ye mail attım durumla ilgili, sanırım yeni fan gönderecekler. İşlemciyi aldığınız yerle iletişime geçip değişim sorabilirsiniz ya da AMD'ye mail atabilirsiniz.
  • ryzen 2400g ve 2200g ile bolca sistem toplamış birisi olarak kesin bilgi veriyorum. 2400g r5 1400 e göre epey ısınan bir işlemci. keza 2200g de öyle. dahili gpu barındırmalarından olduğunu sanıyorum. örnek vermek gerekirse ryzen 5 1400 default 1.2 volt ile çalışıyor bu rakam 2400g 1.4 lere çıkmış durumda. doğal olarak ryzen apular dahili grafik bulunmayan kardeşlerinden daha fazla ısınıyor.

fan konusu ise bir önceki modellere göre fanlar hem kalitesiz hemde yükselen enerji ihtiyacı dolayısı ile ısınan işlemcileri yeteri kadar soğutamamakta. bu durum sistemi kullanırken bir sorun yaratmasa da fanın yüksek devir ile düşük devir arasında gidip gelmesine sebep oluyor. değişken bu fan devri size uğultu şeklinde bir ses ile kendini belli ediyor.

apu alan arkadaş hele de overclock yapacak ise kule tipi soğutucu şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki fan yağsız kalmış da içeride bir şeyler sürtünüyor gibi geldi bana.
  • 2400g işlemci lehimli değil. Isınmasında bunun da etkisi vardır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 1 Nisan 2018; 16:33:43 >
  • Default voltajı daha yüksek üstüne üstlük içerisinde gpu olunca haliyle ısınıyor. lehimli olmaması da dediğiniz gibi önemli bir etken. ryzen apularda bence stock fan yetersiz klaıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.